Ubadest piim, piimast tofu

Vana-Hiina spetsialiteet tofu ehk kalgendatud sojapiimast kohupiim on Aasia köögis üks argisemaid toiduaineid. Selle tervislikkusest räägitakse siinpool maailma legende. Tofu ka on tõepoolest energiavaene, aga valgu- ja vitamiiniderikas. Põhiliseteks mineraalaineteks on kaltsium ja raud. Sealjuures ei oma tofu mingit erilist spetsiifilist maitset, pigem on see juustutaoline toiduaine neutraalne. Pehmet tofut saab kasutada nagu kohupiima, töödelda seda koos erinevate ürtidega näiteks leivakatteks. Kõvemast tofust valmivad lihtsasti suupisted ja selle kuubukuid saab marineerida. Selleks sega 1 osa sojakastest 2 osa sidrunimahla. Ka lihstalt soolvees pool tunnikest maitsestunult mekib tofu värsketes salatites paremini. Tofu-kuubikuid lisa pajaroogadesse, suppidesse, neid saab ka vardas grillida või kasutada hakklihast roogade valmistamisel nii, et osa hakklihast on asendatud pudendatud tofuga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa