Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalalood

Eesti murdis maailma mainekaima kokandus-
võistluse finaali

Nädalalood

Eesti murdis maailma mainekaima kokandus-
võistluse finaali

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: EEsti Kulinaari Instituut
Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak esines maailmas "kokkade olümpiamängudeks" ni…
Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak esines maailmas "kokkade olümpiamängudeks" nimetatud Bocuse d'Or' lõppvõistlusele pääsemise eelvoorus üliedukalt.  Põhivõistlus ise toimub 2013. aasta jaanuaris Prantsusmaal Lyonis. Finaalipääsu tagas aga Brüsselis toimunud gastronoomiavõistluse Bocuse d'Or' Euroopa eelvoor, kus esindatud 20 riigist valiti välja 12 finalisti.
Euroopa eelvooru võidukolmiku moodustasid Norra, Rootsi ning Taani. Konkurentsist pudenesid ja Eesti seljataha jäid mitmed vanad ning tuntud gastronoomiamaad nagu Hispaania, Itaalia, Luxembourg.
"Me tegime selle ära! Kuudepikkune harjutamine, mis päädis parima ajastusega otse võistlustules, on võit nii meie meeskonnale kui Eesti gastronoomiale," sõnas Bocuse d'Or Eesti president ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov. "Bocuse d'Or' on koht, kus kohtuvad innovatsioon ja traditsioonid, see on nii riigile kui teda esindavale kokale võimalus silma paista maailma absoluutsete tippude seas," sõnas ta.
Demjanov avaldas lootust, et toidukultuuri arendamisele paneb õla alla ka riik. "Skandinaaviamaad olid lisaks võistlejatele ning fännikoorile esindatud ka ministeeriumide tasemel, toimub tihe koostöö turismivallas, millest Eestil oleks palju õppida," lisas Demjanov.  
"Võistlus oli ränk, raskem kui ma arvasin," võttis esimesed emotsioonid kokku Heidy Pinnak. "Mul on tohutult hea meel edasipääsu üle! Meeskonnatöös oli suurepärane klapp Islandilt pärit treeneri Ragnar Omarssoniga ning abikoka Ari Gunnarsoniga, kellega loodame imesid korda saata ka Lyoni lõppvõistlusel," lausus Heidy Pinnak.
Võistlustöös olid ette antud kaks kohustuslikku toorainet - üks kala-, teine liharoa jaoks - , milleks olid tänavu merikeel ning Bresse'i kana. "Määratud toorainete kõrval pole me kunagi varem Bocuse'il esinedes kasutanud nii palju ehedalt eestimaist - Vana Tallinnat, vutimune, kadakamarju, Olde Hansa vürtsikaid mandleid, verivorsti," loetles Dimitri Demjanov võistlustöös kasutatud komponente.
Bocuse d'Or' võistlusel esineb Eesti kolmandat korda. Kokku pürib Lyonis toimuvale lõppvõistlusele üle 60 riigi, kellest finaali jõuab 24. Eesti on nüüd kindlalt nende seas.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes