Uut moodi šokolaad

Kalevi kommivabrikus puhuvad uued tuuled. Et püsida pikajaliselt ja tihedas konkurentsis nii …
Kalevi kommivabrikus puhuvad uued tuuled. Et püsida pikajaliselt ja tihedas konkurentsis nii Eestis kui Euroopas, on muutused paratamatud. Ka siis, kui mitmed eelised edukaks äritegevuseks on juba olemas: Kalev on olnud tuntud ja eestlaste südames erilise koha sisse võtnud bränd, tehas on uus ja selles töötavad tõelised professionaalid. Et seada jätkusuutlikke ambitsioonikaid sihte, käivitas tehas uue šokolaadi valmistamise liini, mis võimaldab pakkuda sama retsepti järgi valmistatud šokolaadi, ent mille kvaliteet on hoopis paremal tasemel. Jutt käib algsete komponentide efektiivsemast ja ülipeenest jahvatusastmest ning šokolaadisegu valmistamisest: mida täpsemate jahvatus-, segamise- ja kuumutamisprogrammide abil šokolaadi konšeerimise protsess 6 kuni 10 tunni jooksul toimub, ja uued seadmed seda nüüd võimaldavad, seda sulavamaid ja sulnimaid, ühtlasemaid ja stabiilsemaid maitseid šokolaad annab.
Peatehnoloog Eha Paroll täpsustab veel, et uus šokolaadiköök võimaldab nüüd tuhksuhkru asemel kasutada kristallsuhkrut, mis ka šokolaadi maitset suurel määral mõjutab. "Tuhksuhkur andis valtside vahel peenestudes metalseid maitsenüansse, kristallsuhkur aga mitte. Šokolaadi maitse jääb seega palju puhtam. "
Kuna šokolaad on nii maitsenaudinguid kui -mälestusi pakkuv maiustus, on Kalev pidanud väga oluliseks jääda endiste retseptide juurde. Uuel liinil valminud šokolaadid kannavad ka spetsiaalmärgistust "Uus", nii et hetkel saab proovida maitsete muutumist meist igaüks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa