Nõuka-aja söögimosaiigist sündis retseptiraamat

Püüame endist päeva! Toiduteemal on see praegu igati kohane, sest käes on pöördeline aeg ots…
Püüame endist päeva! Toiduteemal on see praegu igati kohane, sest käes on pöördeline aeg otsustada, mis saab edasi, kuhu Eesti köök peaks liikuma. Väike pilguheit möödunule tuleb kasuks, seda enam, et retroteema kerkib praegu ikka ja jälle esile. Seda pakubki uus raamat "Söögimosaiik. Retsepte ja toidumälestusi 1970.-80. aastatest".
Eesti toiduilma kuldvarasse kuuluvaid retsepte täiendavad mälestustega paljud tuntud inimesed, kellest igaüks mõtles korraks läbi ühe tahu 1970.-80. aastate toiduelust. Ja nuta või naera, kuid need meenutuskatked on uskumatult sarnased meie kõigi ühise kogemusega, moodustades kokku justkui miniatuurse eesti rahva toiduteemalise mälupanga.
Raamat on elutervelt rõõmus ja asjalik, valides välja kõik hea.

Raamatus on üheksa teemat:
•          Šašlõkirennid tossama
•          Vanaema juures
•          Minu peig on kalamees
•          Pikalauapidu
•          Pidu jätkub
•          Metsa seenele, auu!
•          Nüüd elan Mustamäel
•          Söögivahetund
•          Kuidas karastub sõdurpoiss

Raamtu idee autor ja koostaja on ajakirja Oma Maitse keeletoimetaja Margit Arndt-Kalju. Mälestuskatked on kirjutanud poliitik Mart Nutt, kirjamees Jüri Pino, kirjanik Peeter Sauter, kunstnik Ave Nahkur, näitekirjanik ja dramaturg Urmas Lennuk, kunstnik ja muusik Jaak Arro, filmilavastaja ja karikaturist Heiki Ernits, klaasikunstnik Eeva Käsper ja teatrikunstnik Iir Hermeliin. Retsepte valisid ja seadsid pildile Raili Mikk ja Tuuli Mathisen.

TELLI RAAMAT SIIT


VAATA NÄIDISRETSEPTE SIIT
Piima-klimbisupp II
Vasikarulaad
Bubert mustikakisselliga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa