Uudiskiri
Vanemad
Ahjukartulid
Küpsetuskotis küpsetatud ahjukartulid samm-sammult.
(19.04.2005)
Vorst kiirelt ja maitsvalt
Küllap igaüks teab, et naturaalne liha on kõige maitsvam ja ka tervisele kasulikum. Ja et mõnikord on vorstis üsnagi kasinalt liha ja palju osavalt maskeeritud rasva. Aga sellele vaatamata oleme me sunnitud – kes tihemini, kes harvemini –…
(25.03.2005)
Kohupiimakoogid ja -tordid
Miks kohupiim üldse kuulub õigeusklike lihavõttepühade juurde, sellest saab iga huviline lugeda foorumi toiduvalmistamise teemast pealkirja alt "Kevadpühad köögipoolelt vaadatuna".
(09.03.2005)
Kala räägib enda eest
Nii kuumi kui külmi, nii argiseid kui pidupäevaseid kalaroogi saab vähese vaevaga serveerida pilkupüüdvalt ja isuäratavalt.
(08.02.2005)
Mahepiim on tavapiimast tervislikum
Taani põllumajandusuuringute instituut esitles koostöös Suurbritannia mahepõllundusorganisatsiooniga Soil Association uurimistööd, millest selgub, et mahepiim on tavalisest piimast tervisele kasulikum. Uurimistööst saame teada, et mahepiim…
(31.01.2005)
Ristandköögid
on 1990. aastatel kogu läänemaailmas alguse saanud ja üha enam järgijaid võitev suundumus ristata vabal käel ja meelel eri maade söögikultuure, toiduaineid, maitseandjaid, serveerimisviise ja köögitehnikaid. Fotol näete muuhulgas üht ristan…
(01.11.2004)
Kruumkook ehk laastuküpsised
See, mille mina olen siin täiesti omal algatusel kruumkoogiks ristinud, on inglise keeles wafer (hääld. weifer), prantsuse keeles gaufrette (hääld. gofrett), soomlastel on lehikäiset või roonit; norrakad ütlevad vormitud krõbeküpsise kohta…
(01.11.2004)
Ürdiaed aknalaual
Aastaringselt potitaimedena müüdavad aromaatsed ürdid on meie köögis üha sagedamateks külalisteks. Küllap on nii mõnigi usin ürdikasutaja mõelnud neid ka ise kasvatada, kuid pole mõttest kas ühel või teisel põhjusel kaugemale jõudnud.
(01.11.2004)
Ahjukala
Ahjus küpsetatud lest, samas ka samm-sammult õpetus lesta puhastamisest.
(01.11.2004)
Rostbiif
Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt.
(01.11.2004)
Söödavad lilled
Juba sajandeid on teatud, et mitmetel kaunitel, veetleva lõhnaga lilledel on ka meeldiv maitse. Tänapäeval pruugitakse lilli kõige sagedamini piduroogade ja -jookide kaunistamiseks ning maitsestamiseks. Mõned kõlbavad koos lehtedega ka sala…
(01.11.2004)
Külma ja magusat koduköögist - sorbett, šerbett, granita ja parfee
Jäätis oli, on ja jääb üheks armastutamaks magustoiduks.
(01.11.2004)