Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kaunviljad lähivaates

Kaunviljad lähivaates
Peab tunnistama, et kaunviljad mängivad meie toidusedelis tunduvalt väiksemat rolli, kui need väikesed energiapommid on ära teeninud. Sellepärast ei teeks paha uurida herneid-ube-läätsi veidi lähemalt ja leida nende tagasihoidliku välimuse…


(01.11.2004)

Marjamaale mahuvad kõik

Marjamaale mahuvad kõik
Kas sina tead, kuidas näeb välja kaarlimari või kukemari ja kas nad süüa ka kõlbavad? Või mis vahe on soomurakal ja rabamurakal? Ning kas oled kuulnud, et mitte ainult kaugel Ameerikamaal, vaid ka juba meilgi kasvavad mustikad põõsa küljes…


(01.11.2004)

Ristandköögid

Ristandköögid
on 1990. aastatel kogu läänemaailmas alguse saanud ja üha enam järgijaid võitev suundumus ristata vabal käel ja meelel eri maade söögikultuure, toiduaineid, maitseandjaid, serveerimisviise ja köögitehnikaid. Fotol näete muuhulgas üht ristan…


(01.11.2004)

Kruumkook ehk laastuküpsised

Kruumkook ehk laastuküpsised
See, mille mina olen siin täiesti omal algatusel kruumkoogiks ristinud, on inglise keeles wafer (hääld. weifer), prantsuse keeles gaufrette (hääld. gofrett), soomlastel on lehikäiset või roonit; norrakad ütlevad vormitud krõbeküpsise kohta…


(01.11.2004)

Ürdiaed aknalaual

Ürdiaed aknalaual
Aastaringselt potitaimedena müüdavad aromaatsed ürdid on meie köögis üha sagedamateks külalisteks. Küllap on nii mõnigi usin ürdikasutaja mõelnud neid ka ise kasvatada, kuid pole mõttest kas ühel või teisel põhjusel kaugemale jõudnud.


(01.11.2004)

Rostbiif

Rostbiif
Rostbiif (inglise keeles roast beef) Meil seni suhteliselt vähetuntud veisepraad ehk rostbiif on maitsev ja hõlpsasti valmiv ahjupraad, mida saab süüa nii kuumalt kui külmalt. 


(01.11.2004)

123102103104105106107