Uudiskiri Instagram Facebook
 
Luubi all on suhkrusiirup ja pruunid suhkrud

Luubi all on suhkrusiirup ja pruunid suhkrud
Üha rohkem tuntakse huvi suhkrute ja siirupite kohta, mistõttu on viimane aeg neid lähemalt tutvustada. Seekord räägin pruunidest suhkrutest ja suhkrusiirupitest, valge suhkru sortidest aga veidi edaspidi.


(01.11.2004)

Malaisia ja Singapuri köök

Malaisia ja Singapuri köök
Malaisia köögi on kujundanud troopiline kliima ja riigi soodne asend Kagu-Aasia merekoridoriks oleva Malaka väina ääres, lähinaabriteks Vietnam ja Indoneesia. 


(01.11.2004)

Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised

Rullbiskviit rõõmustab silma - nipid ja täidised
Kui õhukene biskviittainast küpsetatud plaat magusa täidisega katta ja kokku rullida, tekib täiesti uus kvaliteet, mida kutsutakse Eestimaal rullbiskviidiks. 


(01.11.2004)

Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused

Pehme koorekaramell ja sellest valminud maiustused
Mis on pehme koorekaramell, mis kannab inglise keeles nime fudge (hääld. fadzh)? Suur kulinaarialeksikon toob märksõna fudge all järgmise teksti: väga pehme karamell(kompvek), mis suus kiiresti sulab


(01.11.2004)

Kaunviljad lähivaates

Kaunviljad lähivaates
Peab tunnistama, et kaunviljad mängivad meie toidusedelis tunduvalt väiksemat rolli, kui need väikesed energiapommid on ära teeninud. Sellepärast ei teeks paha uurida herneid-ube-läätsi veidi lähemalt ja leida nende tagasihoidliku välimuse…


(01.11.2004)

Marjamaale mahuvad kõik

Marjamaale mahuvad kõik
Kas sina tead, kuidas näeb välja kaarlimari või kukemari ja kas nad süüa ka kõlbavad? Või mis vahe on soomurakal ja rabamurakal? Ning kas oled kuulnud, et mitte ainult kaugel Ameerikamaal, vaid ka juba meilgi kasvavad mustikad põõsa küljes…


(01.11.2004)

123102103104105106107