Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Mida õhtuks kiiresti ja tervislikult süüa teha?

Mida õhtuks kiiresti ja tervislikult süüa teha?
Koolivaheaeg on taas kord läbi saanud ja kõle sügis toob argised tegemised tuppa. Et siis veel ka korraliku õhtusöögi lauale saaks, oehh... selleks kipub aga ikkagi aega nappima. Pakume mõned lahendused – lihtsad ja samas tervislikud road…


(30.10.2017)

Koogikesed nagu Pariisis

Koogikesed nagu Pariisis
Dessertkahvlikeste klõbin portselantaldrikutel, kvaliteetse kohvi aroom, summutatud jutuvada, kelneri väärikalt sirge selg ja pisut arrogantne naeratus, kui ta ulatab sulle pâtisserie koogikese, mis on suurem kui elu ... Pariisi kohvikute…


(30.10.2017)

Kurgilaadungid hoidisteks

Kurgilaadungid hoidisteks
Tänavu kasvatasid kohalikud põllumehed Põltsamaa Felixi tellimusel Viljandi-, Pärnu- ja Raplamaa põldudel 1300 tonni kurki ja nüüd süüd said valmis kaks täiesti uut kurgihoidist: paprikakurk ja jahimehesalat. Mõlemad uudistooted on säilitus…


(27.10.2017)

Kas sinagi ülistad tugevust, tarkust ja oskust elu nautida?

Kas sinagi ülistad tugevust, tarkust ja oskust elu nautida?
Sel sügisel jõuab poelettidele Fazeri uus HERO pagaritoodete sari, mille kõrge toitaineväärtusega tooted toetavad füüsilist aktiivsust ja intensiivset mõttetööd, kuid pakuvad ka erilisi naudinguhetki.


(27.10.2017)

Kultuurikatlas toimub Eesti suurim vegansündmus

Kultuurikatlas toimub Eesti suurim vegansündmus
4. novembril kella 11–17 peetakse Tallinna Kultuurikatlas juba seitsmendat aastat järjest Baltimaade vanimat veganfestivali. Ürituse eesmärk on tutvustada täistaimseid tooteid ja vegan elustiili. 


(23.10.2017)

Nädalamenüü  23. - 29. oktoober

Nädalamenüü 23. - 29. oktoober
Kui õues on külm, kõle ja pime aeg, siis sobivad toitude maitsestamiseks toiduained, mis annavad sooja ja energiat. Tuntuim soojendav toiduaine on tšillipipar. Tšilli tugevdab immuunsüsteemi, parandab seedimist, annab energiat ja kehale vaj…


(23.10.2017)

Lõikame kõrvitsa lahti

Lõikame kõrvitsa lahti
Miks me kõrvitsast räägime? Kui suur kõrvits lahti lõigata, tuleb see umbes nädalaga ära süüa. Seetõttu pakumegi rohkelt ideid kõrvitsatoitudeks.


(23.10.2017)

Vormikad sügisroad

Vormikad sügisroad
Toekana tunduvad vormiroad ei ole tegelikult üldse nii patused – eriti kui neid nautida üheskoos pere või sõpradega või näiteks paari päeva eineteks jagada.


(23.10.2017)

Speltajahu – teadlikum ja tervislikum valik

Speltajahu – teadlikum ja tervislikum valik
Speltat võib nimetada tavalise nisu vanaemaks, sest tegu on ürgse viljaga, mis on tavapärase nisu eelkäija. Speltanisu sisaldab võrreldes tavalise nisujahuga märkimisväärselt rohkem nii vitamiine kui ka mineraale. Ka on sellest jahust küpse…


(23.10.2017)

Kui hobist saab töö

Kui hobist saab töö
Oma Maitse ajakirja tiimiga liitus sel suvel uus turundusjuht ja toidublogija Paula Särekanno. Tema lugu kuulates saab kinnitust teadmine, et iga pealehakkamine, kui seda teha pühendunult, võib viia unistuste täitumiseni.


(16.10.2017)

Nädalamenüü  16. - 22. oktoober

Nädalamenüü 16. - 22. oktoober
Porgand üks olulisemaid ja armastatumaid köögivilju. Porgandis on nii värvi kui väge. Toidud, mis sisaldavad porgandit, kaunistavad oma erksa värviga toidulauda ning muudavad igapäevamenüü palju rikkalikumaks antioksüdantide, vitamiinide ja…


(16.10.2017)

Ahvatlevad ananassiroad

Ahvatlevad ananassiroad
Värske ananass on suurepärane magustoit ja vahepala, soovitatav eriti kaalulangetajatele ja neile, kes kimpus põletikuliste protsessidega. Kasuta ananassi igapäevastes liharoogades ja lisa ka salatitesse – saad oivalise maitsenüansi.


(16.10.2017)

Lõuna-Aafrika maitsed

Lõuna-Aafrika maitsed
Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Heidi Henningiga (39) elasime Edinburghis samas välistudengite ühiselamus. Heidi õppis loova kirjutamise magistrikursusel ja unistas kirjanikukarjäärist.


(16.10.2017)

Müslimaania

Müslimaania
Müsli on tervislik ja maitsev valik hommikusöögiks. Seda teavad kõik. Kui mõte vabaks lasta, saad müslist valmistada mitmeid põnevaid toite. Tee sellest näiteks koogipõhju või puista müslist tehtud puru suvistele marjamuffinitele, valmista…


(09.10.2017)

Kallis kartul

Kallis kartul
Kartul on meie igapäevane lihakõrvane. Igav ja tavaline? Mida temast enamat teha kui keeta, praadida või ahju pista? Ikka maandub ta millegi muu kõrvale, kõhutäiteks ja lisandiks. Kuid ... ärgem alahinnakem meie parimat mugulat! Kollast, mu…


(09.10.2017)

Nädalamenüü  9. - 15. oktoober

Nädalamenüü 9. - 15. oktoober
Kindlasti leidub kõigis kodudes maitseaineriiulitel erinevaid topsikuid, mille sisu ikka aeg-ajalt toitude valmistamisel kasutatakse. Samas on paljud neist sellised, mis sobivad ka erinevate terviseprobleemide korral või lihtsalt tervise tu…


(09.10.2017)

Härra Tee ja proua Kohvi...

Härra Tee ja proua Kohvi...
Lisaks sellele, et kohv ja tee hästi nii salmi sisse kui ka koogilauale passivad, saab nende abil põnevamaks muuta paljud road. Ole ainult julge ja katseta!


(02.10.2017)

Retrosalat trügib tagasi

Retrosalat trügib tagasi
Oliiviõli on pöördumatult meie toidulauale kolinud, nagu ka kookospiim, chia-seemned, kinoa, sojaoad ja paljud teised võõramaised toiduained ja serveerimiskombed. Ometi tuleb aeg-ajalt ikkagi isu korraliku koorekastmes kartulisalati järele.


(02.10.2017)

123456105106107