Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Kui porgandid tantsivad kauneid piruette

Kui porgandid tantsivad kauneid piruette
Külmal talvepäeval küsib eestimaine porgand end taldrikule. Ta tahab näidata oma erinevaid külgi: küpsetatult, hautatult, marineeritult. Muidugi on tal väike armulugu võiga. Või toob porgandis välja parima – hõõguvoranži värvi ja pähklise…


(04.01.2016)

Jaanuar

Jaanuar
Pidudetsember on läbi. Lausa kerge ja karge on nüüd olla, pisut veel oimetu ka. Seepärast on Oma Maitse jaanuarinumber tõeliselt elutaju taastav. Me leiame sel aastal väikese Tjorveni kombel üles just õiged nõksud!


(04.01.2016)

Üllatavad talvised õunaroad

Üllatavad talvised õunaroad
Õunu pole kunagi liiga palju, eriti kui koogi ja kisselli kõrval kasutada ubinaid ka soolastes roogades. Õuntest saab suurepärase lisandi näiteks liha kõrvale, olgu siis salati, pudru või kastme näol. Lahenduseks kõigile neile, kelle sügise…


(04.01.2016)

Kuidas teha jänest?

Kuidas teha jänest?
Teeme toite jänesest. On ju see liha meil alakasutatud, olgu põhjuseks siis keeruline kättesaadavus või teadmatus, mida jäneselihaga peale hakata. Kui kätte satub terve jänes, siis jätkub toitu kohe mitme roa jagu. Kõikides retseptides saad…


(04.01.2016)

Jalgrattur pliidi ette

Jalgrattur pliidi ette
Läinud kevadel otsustas jalgrattur Kristian Neemela (22), et pärast kümmet treeninguaastat jätab ta spordi omale ainult harrastuseks. Juba mõnd aega oli ta rattasadulas mõelnud põhiliselt sellest, mida eineks valmistada ja kuidas see üles…


(04.01.2016)

Nädalamenüü 4.-  10. jaanuar

Nädalamenüü 4.- 10. jaanuar
Peale suuri pidustusi tuleks panna nüüd taas rõhku rohkem köögiviljale nii soojates roogades kui ka toorsalatites. Punapeet, kõrvits, porgand, kurk ja teised köögiviljad tagavad kergema enesetunde ja muudavad talvise söögilaua värvilisemaks…


(04.01.2016)

Suhkruingli magusad lauad

Suhkruingli magusad lauad
Kertu Lukas on kondiiter ja sommeljee, keda tuntakse ka tema kaubamärgi Suhkruingel järgi. Oma esikraamatu jaoks, mis koondab nii lihtsamaid kui ka üsna keerulisi retsepte, on ta koos stilist Kristi Jalakase ja fotograaf Katrin Pressiga kok…


(28.12.2015)

Energiataimede esiviisik

Energiataimede esiviisik
Lihtsad omamaised taimed on need, mis annavad uuteks algusteks vajalikku jõudu ning tunde, kuidas eluenergia voogab selgroogu, paneb sind liikuma ja tegutsema.


(28.12.2015)

Nädalamenüü 28. - 3. jaanuar

Nädalamenüü 28. - 3. jaanuar
Jõulud on kujunenud tänapäeval paljudes kodudes suureks söömispühaks. Seega oleks hea, kui aasta viimasel nädalal lisada menüüsse ka kergemaid ja seedimist soodustavaid toite. Ilusat uut aastat kõigile!


(28.12.2015)

Pühadekapsas võtab uusi vorme

Pühadekapsas võtab uusi vorme
Hapukapsast võib teha mitmel moel, ja nagu paljude teiste jõuluaja toitudega, on ka hapukapsa valmistamiseks igal perel sageli omad nipid. Vürtsitamaks valikut veelgi, lisasime meie hapukapsale sel korral tavapärasest põnevamaid maitsed. 


(21.12.2015)

Jõululaud kergemal moel

Jõululaud kergemal moel
Jõululauast tõustes ei pea ju ilmtingimata liigsöömisest ägama – kerged linnuliharoad ja taimsed lisandid võimaldavad meil end kergelt, reipalt tunda. Lahedad magustoidud panevad jõulusöömaajale maheda punkti.


(21.12.2015)

Jõululaud on kaetud

Jõululaud on kaetud
Jõuluaeg on eriline. Eriline oma kordustes. Lõhnavad verivorstid ja hapukapsas loovad turvatunde. Samas võiks igale jõululauale sättida midagi sellist, mis on natuke tuttav, natuke uus, natuke nostalgiline ja natuke teistmoodi.


(21.12.2015)

123313233105106107