Uudiskiri
Kuldne seeneaeg
Sügist ootame me kõik juba üksnes mõnusate seenelkäikude pärast. Kaunis värviline mets, kuldsed päiksekiired, seenekorv käevangus... Loomulikult teeb peale meeldiva jalutuskäigu head meelt rikkalik seenesaak. Kõige mõnusam on see kohe panni…
(04.09.2017)
September
Me oleme Oma Maitse toimetuses rõõmsad, puhanud ja värsked ning seepärast ragistame hoogsalt varasügise kallal: amps-amps!
(30.08.2017)
“Stopp, pildistan!”
Kuidas talletada fotole krõbedad pinnad, nõrguvad mahlad, pudenenud ürdipuru ning kõige tähtsam – aimdus ees ootavast maitsest? Mismoodi ohjata eriti piredaid staartoite? Kas toidupiltniku põli on lõputu nautimine? Oma Maitse vestles kolme…
(30.08.2017)
Metsa läksid sa ja metsa läksin ma …
Tänavune vaheldusrikas suvi ei jäta seenesõpru rahule. Kui veidike vihma tuleb, on metsa alt leida nii sambla seest välja punnitavaid puravikke kui ka saledaid riisikaid. Päikselisematest kohtadest leiab kukeseeni veel septembriski.
(30.08.2017)
Sügavkülma sügavustes
Sügavkülmutamine on tervislik alternatiiv muudele hoiustamisviisidele – toitaineid säilib kõige enam ja vältida saab ka soola, suhkru, äädika ja muude säilitajate ületarbimist.
(28.08.2017)
Nädalamenüü 28. - 3. september
Tervislik hommikusöök on hea ja energiarikka päeva alus. Suve lõpus on saavutanud oma küpsuse suurem osa Eestis kasvavatest marjadest. Lisades neid hommikupudrule või smuutisse, saab muuta oma eine veelgi maitsvamaks ja loomulikult ka vitam…
(28.08.2017)
Kliid tervise teenistuses
Kui uurida tavapärast toiduvalikut, siis kipub pahatihti nappima seal kiudaineid. Just seepärast tasuks oma toidulauale tuua kliid, mis on tulvil ka väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid. Leida võib nii nisu-, kaera- kui ka rukkikliisid.
(28.08.2017)
Köögiviljasaak paitab kõhtu
Kasuta oma retseptides kodumaist rikkalikku puu- ja köögiviljasaaki. Hellita end porgandikoogiga või valmista tomatitest üks maitsev ahjuroog!
(28.08.2017)
UUS RAAMAT: Baklažaanitoidud
Kui te armastate baklažaani, on see raamat just teile. Baklažaan on väga tänuväärne vili, millega tasub sõbraks saada ‒ sõbrana suudab see pakkuda mitmeid meeldejäävaid maitsekooslusi ja uusi põnevaid kogemusi. Lisaks kuulub baklažaan väga…
(21.08.2017)
Nädalamenüü 21. - 27. august
Eesti looduses on aeg, kus kodumaised ja värsked köögiviljad, puuviljad, marjad ning seened on kõigile kättesaadavad. Nüüd on hea kasutada neid kõikide toitude valmistamiseks nii tavapärasel kui ka tavapäratul viisil. Miks mitte lisada tikr…
(21.08.2017)
Tomat - suur köögilemmik
Ilma tomatita oleks võimatu ette kujutada Itaalia, Kreeka, Lõuna-Prantsusmaa, Hispaania ja Ameerika rahvuskööke, kuid tomat on ka eestlaste suur lemmik!
(21.08.2017)
Südasuvine küllus toidulaual
Peenralt, turult ja vanaema juurest saab nii palju värsket kraami! Tahaks kõike seda võimalikult palju ära kasutada. Retseptid annavad sulle selleks inspiratsiooni.
(21.08.2017)