Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalamenüü  23. - 29. aprill

Nädalamenüü 23. - 29. aprill
Peenral, aianurgas, aasal või metsas on nina mullast välja pistnud esimesed naaditaimed, mida tänapäeval peetakse küll tüütuks umbrohuks, kuid mis on aastasadu olnud hinnatud toidu- ja ravimtaim. Naati võib kasutada salati koostisosana, suppides või vormiroogades. Naadilehti võib…

Nädalamenüü  16. - 22. aprill

Nädalamenüü 16. - 22. aprill
Smuuti on kiire ja lihtne hommikueine, sest valmib maid mõne minutiga. Samas sisaldab rohkem toitaineid, kui mõni teine roog, mille valmistamine nõuab kordades rohkem aega.  Et tõsta smuuti toiteväärtust veelgi, võib alati juurde lisada seemneid, supertoidua…

Nädalamenüü  09. - 15. aprill

Nädalamenüü 09. - 15. aprill
Kui tööpäev pikale venib, võib juhtuda, et õhtusöögi valmistamiseks ei jää piisavalt aega. See võib omakorda põhjustada ebatervislikke toiduvalikuid, et kiirelt tühja kõhtu täita. Sellist olukorda annab vältida, kui valmistada vahepeal toitu pisut rohkem ja…

Nädalamenüü  2. - 8. aprill

Nädalamenüü 2. - 8. aprill
Liigne soola tarvitamine toob kaasa erinevaid terviseprobleeme. Samas ei paku maitsetud toidud rõõmu ja seetõttu tekib isu pigem millegi ebatervisliku järele. Edukalt saab toiduvalmistamisel soola kogust vähend…

Nädalamenüü  26. - 1. aprill

Nädalamenüü 26. - 1. aprill
Kevadpühad tähistavad kevade algust. Sel ajal pakutakse traditsioonide kohaselt rohkem toite kohupiimast ja munadest.  Pärast lihavõtteid ei puudu laualt ka enam ei kala- ega lihatoidud ning rohelised värsked…

Nädalamenüü  19. - 25. märts

Nädalamenüü 19. - 25. märts
Meie esivanemate toidulaual olid kaunviljad sagedased toidu koostisosad. Tänapäeva menüüdes jäävad aga need inimese organismile tähtsad valgu ja teiste toitainete allikad sageli tagaplaanile. Seega tasuks aeg…

Vanemad

Nädalamenüü  12.-18. märts

Nädalamenüü 12.-18. märts
Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord. Täisväärtuslik hommikusöök aitab alustada päeva hea tujuga ja kogu päeva energilisena püsida,  kiirendab ainevahetust ning aitab kaalu stabiilsena hoida. Lisaks garanteerib korralik hommikune kõhutäi…


(10.03.2018)

Nädalamenüü  5. - 11. märts

Nädalamenüü 5. - 11. märts
Märtsikuud peetakse juba ammusest ajast paastukuuks, mil paljud soovivad oma „organismi puhastada“.  Seega on nüüd igati sobilik aeg jätta menüüst välja raskesti seeditavad ning liigselt rasva-ja suhkrurikkad toidud. Rohkem aga pööra tähele…


(05.03.2018)

Nädalamenüü  26. - 4. märts

Nädalamenüü 26. - 4. märts
Igal kevadel saab värskete võrsete ja idandite kasvatamine ja kasutamine uue hoo sisse. Praegu ongi õige aeg väeka toidukraami kasvatamisega algust teha. Värsked idandid ning võrsed sisaldavad suures koguses vitamiine, mineraalaineid ja tei…


(26.02.2018)

Nädalamenüü  19. - 25. veebruar

Nädalamenüü 19. - 25. veebruar
Kama on traditsiooniline Eesti toit, mida on vahva pakkuda just vabariigi sünnipäeval. Kamajahu valmib rukkist, nisust, odrast või kaerast ning kaunviljadest võivad olla jahusegus sees hernes või uba.  Kamajahu on üks Eesti supertoitudest…


(19.02.2018)

Nädalamenüü  12. - 18. veebruar

Nädalamenüü 12. - 18. veebruar
Veebruaris kipuvad sageli külmetusehaigused ja viirused kimbutama. Populaarne köögivili külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsüsteemi parandamiseks on küüslauk, mille suur väävlisisaldus annab taimele võime immuunsüsteemi tugevdada. Et kü…


(12.02.2018)

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast…


(05.02.2018)

Nädalamenüü  29. - 4. veebruar

Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku segu süsivesikutest, kiudainetest…


(29.01.2018)

Nädalamenüü  22. - 28. jaanuar

Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Kellele tatra maitse ei meeldi…


(22.01.2018)

Nädalamenüü  15. - 21. jaanuar

Nädalamenüü 15. - 21. jaanuar
Üks hea ja korralik salat on sobilik nii lisandiks prae kõrvale kui ka eraldi roana peolauale või argiõhtuks. Salateid on lihtne valmistada ning tulemust saab igal valmistuskorral muuta huvitavamaks näiteks uue koostisosa lisamisega. Tuleb…


(15.01.2018)

Nädalamenüü  8. - 13. jaanuar

Nädalamenüü 8. - 13. jaanuar
Eestlaste toidulauda on alati rikastanud hapendatud toidud, eriti hapukapsas. Varasemalt seetõttu, et nii oli võimalus pikemalt toitu säilitada. Tänapäeval on meil lisaks veel ka teadmine, et lisaks omapärastele ja meeldivatele maitsetele…


(08.01.2018)

Nädalamenüü  1. -  7. jaanuar

Nädalamenüü 1. - 7. jaanuar
Uue aasta saabumine toob alati kaasa uusi ja tervislikumaid lubadusi. Leia endaski üles õige tasakaal ja võta sel teekonnal appi hea toit. Vaiik on ju lai! Ilusat uut aastat kõigile! 


(01.01.2018)

Nädalamenüü  25. - 31. detsember

Nädalamenüü 25. - 31. detsember
Pärast jõulude aegset suurt keetmist ja küpsetamist, ei soovi kindlasti keegi köögis pikalt vaaritada. Ometigi oleme harjunud, et ka aastavahetuse ajal tuleb külalisi võõrustada ja neile uhke toidulaud katta. Seda saab teha ka koduste, tutt…


(25.12.2017)

123456272829