Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalamenüü  19. - 25. veebruar

Nädalamenüü 19. - 25. veebruar
Kama on traditsiooniline Eesti toit, mida on vahva pakkuda just vabariigi sünnipäeval. Kamajahu valmib rukkist, nisust, odrast või kaerast ning kaunviljadest võivad olla jahusegus sees hernes või uba.  Kamajahu on üks Eesti supertoitudest, olles väga suure bioloogilise väärtusega…

Nädalamenüü  12. - 18. veebruar

Nädalamenüü 12. - 18. veebruar
Veebruaris kipuvad sageli külmetusehaigused ja viirused kimbutama. Populaarne köögivili külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsüsteemi parandamiseks on küüslauk, mille suur väävlisisaldus annab taimele võime immuunsüsteemi tugevdada. Et küüslaugu head omadu…

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast on hea meelde tulet…

Nädalamenüü  29. - 4. veebruar

Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku seg…

Nädalamenüü  22. - 28. jaanuar

Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Ke…

Nädalamenüü  15. - 21. jaanuar

Nädalamenüü 15. - 21. jaanuar
Üks hea ja korralik salat on sobilik nii lisandiks prae kõrvale kui ka eraldi roana peolauale või argiõhtuks. Salateid on lihtne valmistada ning tulemust saab igal valmistuskorral muuta huvitavamaks näiteks uue…

Vanemad

Nädalamenüü  8. - 13. jaanuar

Nädalamenüü 8. - 13. jaanuar
Eestlaste toidulauda on alati rikastanud hapendatud toidud, eriti hapukapsas. Varasemalt seetõttu, et nii oli võimalus pikemalt toitu säilitada. Tänapäeval on meil lisaks veel ka teadmine, et lisaks omapärastele ja meeldivatele maitsetele…


(08.01.2018)

Nädalamenüü  1. -  7. jaanuar

Nädalamenüü 1. - 7. jaanuar
Uue aasta saabumine toob alati kaasa uusi ja tervislikumaid lubadusi. Leia endaski üles õige tasakaal ja võta sel teekonnal appi hea toit. Vaiik on ju lai! Ilusat uut aastat kõigile! 


(01.01.2018)

Nädalamenüü  25. - 31. detsember

Nädalamenüü 25. - 31. detsember
Pärast jõulude aegset suurt keetmist ja küpsetamist, ei soovi kindlasti keegi köögis pikalt vaaritada. Ometigi oleme harjunud, et ka aastavahetuse ajal tuleb külalisi võõrustada ja neile uhke toidulaud katta. Seda saab teha ka koduste, tutt…


(25.12.2017)

Nädalamenüü  18. - 24. detsember

Nädalamenüü 18. - 24. detsember
Jõuluajal kipume sageli ülesööma, sest pikkadeks pühadeks valmistatakse erinevaid jõuluroogasid, mis on enamasti rasvarohked ja kaloririkkad. Lauad on erinevatest toitudest igal toidukorral lookas. Ülesöömist saab vältida, kui erinevad  jõu…


(18.12.2017)

Nädalamenüü  11. - 17. detsember

Nädalamenüü 11. - 17. detsember
Jõuluaja toidud on tavaliselt maitsestatud kindlate vürtside ja ürtidega. Põneva maitse ja üllatusmomendi tekitamiseks võib toitudesse lisada aga hoopiski teistsuguseid maitsetaimi, mida pakutakse praegu üsna rikkalikult erinevates toidupoo…


(11.12.2017)

Nädalamenüü 4. - 10. detsember

Nädalamenüü 4. - 10. detsember
Tervislikku  toitumist ei tohi meie  kliimas ära unustada ka talvel, sest see aitab püsida tervena. Praegusel hooajal tõusevad värskete roheliste lehtviljade, kurgi ja tomati hinnad mitmekordseks, kuid sellest hoolimata saab piisava koguse…


(04.12.2017)

Nädalamenüü  27. - 3. detsember

Nädalamenüü 27. - 3. detsember
Kodumaise toidu ja retseptide eelistamine on meile väga omane, seda enam, et Eesti toit on väga maitsev. Siiski tasub aeg-ajalt proovida ka teiste rahvaste köökidest pärit roogasid. Alati ei peitu võõrapärase nime taga uued ja võõrad maitse…


(27.11.2017)

Nädalamenüü 20. - 26. november

Nädalamenüü 20. - 26. november
Jõuludeni pole enam palju aega jäänud ning paljudel toidulaul on jõulutoiduna tuntud hapukapsas juba oma koha leidnud. Sageli küll rasvas hautatult. Samas võiks pakkuda hapukapsast ka erinevate toitude koostises, või hoopiski värske salatin…


(20.11.2017)

Nädalamenüü  13. - 19. november

Nädalamenüü 13. - 19. november
Ingverit kasutatakse toidulaual järjest enam. Ingveri  hõrk maitse muudab ta meeldivaks lisandiks paljudele toitudele, alates salatitest ja lõpetades magustoitudega. Lisaks usutakse ingveris olevat palju omadusi, mis tugevdavad meie igapäev…


(13.11.2017)

Nädalamenüü 6. - 12. november

Nädalamenüü 6. - 12. november
Lehtkapsas on väga tänuväärne köögivili ajal, mil teised salatitaimed juba ammu söödud. Värskeid rohelisi kapsalehti saab peenralt võtta ka hilissügisel. Lehtkapsas talub külma kuni -20 kraadi ning pärast külmanäpistust muutub taim isegi ma…


(06.11.2017)

Nädalamenüü  30. - 5.november

Nädalamenüü 30. - 5.november
Kõrvitsatoidud on eestlaste seas läbi aegade populaarsed olnud ja muutuvad aasta-aastalt veelgi populaarsemaks, sest madala kalorsuse, maheda maitse ja mahlase konsistentsi tõttu on kõrvits ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui ka…


(30.10.2017)

Nädalamenüü  23. - 29. oktoober

Nädalamenüü 23. - 29. oktoober
Kui õues on külm, kõle ja pime aeg, siis sobivad toitude maitsestamiseks toiduained, mis annavad sooja ja energiat. Tuntuim soojendav toiduaine on tšillipipar. Tšilli tugevdab immuunsüsteemi, parandab seedimist, annab energiat ja kehale vaj…


(23.10.2017)

123456272829