Nädalamenüü
Nädalamenüü 16. - 22. jaanuar

Kes suvel sügavkülma värskeid marju täis pani, saab nüüd osakest suvest maitsvate marjade näol nautida. Enim vitamiine säilitavad vaarikad, maasikad, mustikad, jõhvikad ja pohlad ning õigesti külmutatud marjad on toitainesisalduse poolest värsketega võrreldavad. Nende tarbimine aitab immuunsüsteemi…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 9. - 15. jaanuar

Erinevad supid on olnud eestlaste toidulaual igal aastaajal, kuid eriti just talvel. Sest millal siis veel, kui mitte külmal ajal, nende kergete ja maitsvate roogadega end soojendada. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 2. - 8. jaanaur

Suurte pidustuste ja lookas laudade aeg on möödas ning taas aeg oma menüü tervislikumaks muuta. Sellel nädala menüüs on kerged ja kiiresti valmivad road ning üsna suur osa on maitsvatel köögi- ja puuviljadel. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 26. - 1. jaanuar

Tänapäeva aastavahetuse toidulaud pole enam nii traditsiooniline kui varem. See annab võimaluse pidulauaroogi valmistada tervislikumalt ja kergemalt. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 19. - 25. detsember

Jõulunädala menüü koosneb tavaliselt rammusatest roogadest. Seega on sel ajal eriti tähtis silmas pidada vaheldusrikkust ja hoolitseda selle eest, et laualt ei puuduks ka tervislikud ja kergemad vahepalad.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 12.-18. detsember

Kõrvits on alati kuulunud eestlaste jõululauale. Seepärast on jõulukuul sobilik valmistada just kõrvitsaroogasid. Seda enam, et sellest maheda maitsega köögiviljast  võib valmistada lõpmatu hulga eripäraseid roogasid. Lisades neile toitudele erinevaid vürtse, täitub köök imelise jõululõhnaga. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 5. - 11. detsember

Jõulude ajal muutuvad populaarseks need maitseained, mida lisaks piparkookidele saab kasutada ka teistes magustoitudes, salatites ja prae lisandina. Kaneel, nelk, kardemon, ingver ja vanilje võiksid kuuluda sel ajal iga perenaise lemmikvürtside hulka. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 28. - 4. detsember

Pimedal ajal on väsimus, meeleoluhäired ja masendus kerged tulema. Sageli on see tingitud organismi mineraalainete- ja vitamiinipuudusest. Värviküllane ning rikkalik puu- ja köögiviljavalik toidulaual aitab defitsiiti vältida. Ära ei tohi unustada küüslauku, ingverit ning tšillit, mis lisaks võimsat…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 21.- 27. november

Kalatoidud on tervisele kasulikud, sest sisaldavad tervise heaks kõike vajalikku: valke, vitamiine, mineraalaineid ja asendamatuid  oomega-3 rasvhappeid, mille tarbimine on talveperioodil eriti tähtis. Oomega-3 rasvhapped tugevdavad ja aktiveerivad naharakkusid ning suurendavad vastupanuvõimet haigu…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 14. - 20. november

Peagi on käes traditsiooniliste jõulutoitude aeg. Enne seda on põnev proovida teiste rahvuste meelisroogasid. Võõramaised road pakuvad meeldivat vaheldust ja toovad meieni huvitavaid maitseid erinevatest köökidest.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 07. - 13. november

Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord. Enamlevinud toiduks hommikul on võileib, kuid alati ei pruugi see olla tervise seisukohast parim. Kui valida aga võileiva valmistamiseks erinevaid ja mitmekülgseid tervislikke koostisosasid, saab lisaks kiirele valmistamisviisile ja käepärasusele ka võileivas…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 31. - 06. november

Meeldiv on valmistada toite, mis on aromaatsed, värvikirevad ja lihtsalt valmistatavad. Olgu nendeks püreesupid, soojad salatid või muud road. Värvikirevad toidud annavad suurepärase võimaluse olla eemal hallidest sügispäevadest ja nautida jätkuvalt rõõmsaid ning suviseid värve.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 24. - 30. oktoober

Hakkliha on alati olnud perenaiste lemmik, sest hakklihal on mitmekülgsed valmistamisvõimalused ning maitsev hakkliharoog valmib kiiresti. Hakkliha sobib suurepäraselt hautistesse ja kastmetesse,  voki- ja vormiroogadesse, pasta,-riisi- ja tatratoitudesse, pirukatesse, kuid ka näiteks kotlettide ja…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 17. - 23. oktoober

Nüüd, kui ilmad järjest külmemaks muutuvad, muutub ka toiduvalik. Värsked aiasaadused, mis suvel menüüst päris suure osa moodustasid, jõuavad söögilauale sügise edenedes järjest vähem. Siiski ei tasu kodumaised puu- ja köögivilju juba unustada, sest neid jagub keldritesse ja poelettidele veel päris…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 10. - 16. oktoober

Sügisõhtutel on mõnus koos loodusega aeg maha võtta ja end laisemalt tunda. Paja- ja vormiroad annavad selleks hea võimaluse. Lisaks võib nendes kasutada erinevaid vürtse, mis ei anna särtsu ainult toidule, vaid ka tervisele.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 3. - 9. oktoober

Erivärvilised puu- ja köögiviljad lisavad menüüle hindamatut väärtust, seepärast ei tasu piirduda vaid ühe värviga. Erinevat värvi puu- ja köögiviljade tarbimisel saab organism kätte kõik vajalikud toitained. Kui ühel päeval on keeruline süüa kõiki neid erinevat värvi vilju, siis võiks võtta eesmärg…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 26. - 2.oktoober

Külmal ja pimedal sügisajal vajame midagi, mis soojendaks keha, turgutaks hinge, tugevdaks immuunsüsteemi ja aitaks viirushaigusi ennetada. Seepärast on oluline jälgida, et toidulaual oleks piisavalt C-vitamiini rikkaid toiduaineid. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 19. - 25. september

Pärast suvikõrvitsahooaega on alati vaja mõelda, mida nendega peale hakata, sest paar taime aianurgas võivad tekitada tõelise suvikõrvitsauputuse.  Selleks leidub aga palju erinevaid võimalusi, sest suvikõrvits sobib peaaegu igasse rooga, nii küpsetamist vajavasse kui ka tooresse, nii soolasesse kui…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 12. - 18. september

Kartulil on eestlaste toidulaual nii tähtis osa, et raske on ilma selleta menüüd ette kujutada. Kartuli koore all on rohkelt vitamiine ja mineraale. Seepärast on kasulik sügisel värsket põllult võetud kartulit võimalusel keeta või ahjus küpsetada koos koorega. Kombineerides kartuliroogasid aga teist…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 5. - 11. september

Erinevad soojad salatid ja pirukad pakuvad meeldivat vaheldust meie igapäevamenüüsse. Toidukordadele annavad värskust juurde kodumaised köögiviljad ja nendest valmistatud värsked salatid, mille valik on eriti lai just praegusel aastaajal.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 29. - 4. september

Alati ei pea suvel kasutama ainult kodumaised köögi- ja puuvilju. Maitsvat vaheldust  ja värskust pakuvad ka erinevad tsitruselised. Koos erinevate hooajaliste maitsetaimedega moodustavad nad aga suurepäraseid kulinaarseid maitse-, lõhna- ning värvibukette. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 22.-28. august

Peet on igati kasulik köögivili, mis aitab toidulauda paljude vajalike vitamiinide ja mineraalainetega rikastada. Omapärase maitse tõttu pole peet selline toit, mida kõik meelsasti sööks. Erinevate toitude koostisosana muudab ta roa aga väga mahlaseks ja hõrguks ning sellised toidud meeldivad ka nei…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 15. - 21. august

Selle nädala toidud sobivad tarbimiseks nii soojalt kui ka külmalt maitstes mõlemat moodi ühtviisi hästi. Selliste toitude boonus on see, et järgmisel päeval kodust lõunaks kaasavõetud toitu ei pea ilmtingimata soojendama. Juurde lisatud värske roheline salat muudab aga maitse veelgi nauditavamaks.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 8. - 14. august

Riisist saab palju erimaitselisi toite valmistada. Lisades juurde hooajalisi köögivilju, on võimalused veelgi suuremad. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 1. - 7. august

Soe ja parajalt vihmane suvi on köögiviljade kasvule hästi mõjunud. Need valmivad nii kiirelt, et ei jõua toorelt äragi kasutada. See-eest saab neid aga lisada erinevatesse köögiviljaroogadesse, mis muutuvad värskeid ja mahlaseid  vilju kasutades eriti hõrgumaitselisteks.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 25. - 31. juuli

Aeg on seada sammud metsa poole. Lisaks emotsionaalsele laadimisele pakub metsas ringiuitamine ka maitsvat toidupoolist söögilauale. Peale marjade leidub seal ka hulgaliselt seeni. Seente puhul on tegemist väga väärtuslike toiduainetega kuna  annavad toidule meeldiva maitse, sisaldavad rohkesti kiud…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 18. - 24. juuli

Suvel on kõik teisiti – puhkused, väljasõidud, päike, rand ja üritused. Sellepärast on selle nädala märksõnadeks lihtsad ja kiired road, mille värsked ja tervislikud koostisosad on olemas igas südasuvises koduaias.

Nädalamenüü
Vaarikate magus võim

Maasikate valitsemisaja on märkamatult üle võtnud vaarikad. Esimesed pistsime suhu, ülejäänud aga kookidesse. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 11. - 17. juuli

Lõuna- ja õhtusöögi neli põhikomponenti peaksid olema köögiviljad, teraviljad, kaunviljad ning liha või kala. Sageli jäävad aga menüüst välja kaunviljad, mis on võrratud vitamiinide, mineraalainete, kiudainete ja valgu allikad. Talvetoitude koostises kasutatakse neid harva, kuid suvisel ajal on värs…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 4. - 10. juuli

Lisaks marjadele on nii turu- kui poelettidele jõudnud ka teised suvekuulutajad: kodumaised herned, oad, tomatid, kartulid, kurgid, lillkapsad, seened ja kõik muu, millest maitsemeeled meie pika talve jooksul puudust on tundnud. Seega nautige sooja suveaega koos kodumaiste maitsetega.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 27. - 3. juuli

Suvi on aeg, kus saame maitsetaimi toidus eriti rikkalikult kasutada. Pole vahet, kas põhiroa maitsestamiseks,  salatites, salatikastmetes, toidulisandina või külma teena. Nende oskuslikul kasutamisel võib kõige tavalisematest toiduainetest valmistada suurepäraseid ja maitsvaid toite.  

Nädalamenüü
Nädalamenüü 20. - 26. juuni

Jaaninädal on käes! Nüüd ei saa ilma grillimata. Lisaks lihale saab edukalt grillida ka puu- ja köögivilju. Erinevaid maitsevarjundeid grillroale lisavad värsked ürdid. Hõrgud grillroad, õhus hõljuv  suitsune aroom ning soe suveilm muudavad toiduvalmistamise meeldivaks ja nauditavaks.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 13. - 19. juuni

Selle nädala menüüs on midagi mittetraditsioonilist, kuid samas mõnusalt kerget. Suvise eine saab kiirelt valmivast grilllihast ja sinna juurde kuuluvast värskest salatist, mis võlub oma mitmekülgsuse ja lihtsusega.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 6. - 12. juuni

Erinevad värsked maitsetaimed annavad vürtsi nii toidule kui ka tervisele. Kaunistades kasvõi kõige lihtsamat toitu ürtidega, muutub see hetkega eriliseks ja meeliköitvaks roaks. Maitsetaimi kasutades saab piirata soola kasutamist, mille ülemäärane tarbimine on tervisele kahjulik.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 30. - 5. juuni

Grillihooaeg on hoogu kogumas. Ainult liha grillimine muutub peagi ühekülgseks. Seega tasub mõelda ka lisanditele, mida koos lihaga valmistada saaks. Ära unustada ei tohiks sedagi, et üks kerge ja mahlane salat on grillliha kõrvale parim.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 23. - 29. mai

Kergelt valmivad külmsupid ja smuutid muutuvad populaarseks kevadel soojade ilmade saabudes, siis kui hautised ning rammusad ahjuroad tahaplaanile jäävad. Selle nädala menüüs tulevad soojendavate roogade asemele nii hommiku-, lõuna- kui ka õhtusöögiks smuutid, jahutavad külmsupid ning värsked salati…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 16. - 22. mai

Kuigi värsked puu- ja aedviljad on kauplustes saadaval aastaringselt, ootame koos kevade saabumisega alati ka esimeste rabarberivarte valmimist. Nüüd on see aeg käes. Kes aga rabarberit liialt hapuks peab, saab oma toidule mõnusalt hapukat maitset anda toitainetest pakatavate kuusevõrsetega.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 9. - 15. mai

Kevadel tuleks asendada kõrge kaloraažiga toidud köögiviljadega. See aitab kompenseerida vitamiinide ja mineraalainete puudujääke ning vabaneda toksiinidest, parandada üldist tervist ja langetada kaalu enne rannahooaega. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 2.-8. mai

Kevad on täies hoos. Värvilised ning isuäratava lõhnaga puu- ja köögiviljad, mille valik on kevade edenedes tublisti täienenud, on õige valik, et muuta oma menüü  mitmekesisemaks ja tervislikumaks. Suurepärane võimalus on otsida nüüd poelettidelt ja turult ka juba palju head ning värsket kodumaist…

Nädalamenüü
Nädalamenüü 25.-1. mai

Meeldivat vaheldust tavapärasele hommikusöögile pakuvad erinevad salatid. Eriti praegusel aastaajal, sest lisaks retseptis olevatele toiduainetele saab juurde lisada energiast pakatavat kevadrohelist koduaiast.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 18 .- 24. aprill

Esimesed rohelised leheotsakesed on juba läbi mullapinna välja tunginud ning kauaoodatud värske vaheldus üksluisele toidulauale on kohal. Erinevad laugud ja naat on väärt vastased supertoitudele ning kahtlemata parimad toitainete allikad.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 11.-17. aprill

Soe kevadilm meelitab toast välja päikest nautima ja järjest vähem aega jääb köögis toimetamiseks. Selle nädala menüüs on hakklihatoidud, mis on kiirelt ja lihtsalt valmistatavad, kuid sellest hoolimata on tulemus toitev ja nauditav.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 4. - 10. aprill

Kaunid päikesepaistelised kevadhommikud tekitavad isu kergete  ja rõõmsavärviliste hommikueinete järele. Alusta päeva tervislikult ja vitamiinirohkelt laadides ennast  algavaks päevaks kõige selle hea ja paremaga, mida puu- ja köögiviljad pakuvad. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 28. - 3. aprill

Esimesed kevadised päikesekiired annavad märku, et nüüd on sobiv aeg aknalaual rohelist sibulat kasvatada. Omakasvatatud maitseroheline on vitamiinirikas, värske ja alati käepärast. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 21. - 27. märts

Lihavõtte toidulauale kuuluvad kõiksugused toidud munadest. Kindlasti ei puudu laualt ka kohupiim ja kiluleivad värske rohelise sibulaga.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 14. - 20. märts

Hoolimata salakavalatest märtsiilmadest on kevad peagi käes. Nüüd on paras aeg muuta menüü veidi kergemaks ja värvilisemaks.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 7. - 13. märts

Naistepäeva nädalal on menüüs rohkesti puuvilju, marju ja köögivilju. Selline toiduvalik mõjub hästi tervisele ja kehakaalule ning annab tegusaks päevaks vajalikku energiat.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 29. - 6.märts

Kiireks õhtu- või lõunasöögiks võiks valmistada eelkõige paja- ja vormiroogasid. Samal ajal, kui toit ahjus valmib, võib tegelda hoopis millegi muuga – koristada, lastega tegelda, lauda katta või lihtsalt vaba aega nautida. 

Nädalamenüü
Nädalamenüü 22. - 28. veebruar

Eestlaste põhilised toiduained on olnud läbi aegade ikka leib, kartul, silk, sealiha ja kohupiim. Ka teraviljad on olnud siinmail olulisteks toiduaineteks paljude sajandite vältel. Selle nädala menüüs olevad toidud on inspireeritud eesti rahvusköögist.

Nädalamenüü
Nädalamenüü 15. - 21. veebruar

Käes on paastuaeg. Traditsioonilised paastureeglid pole tervise seisukohalt kõige õigemad. Sellepärast võiks paastuajal panna lauale lihtsalt midagi kergemat. Hästi sobivad supid ja värsked salatid-köögiviljad.