Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalamenüü  16.-22. juuli

Nädalamenüü 16.-22. juuli
Suvikõrvits on väga tervislik, kaalusõbralik ja mitmekülgne aedvili, millel lisaks viljadele on söödavad ka õied.  Mõlemaid võib süüa nii toorelt kui ka küpsetatult, lisada salatitesse, kuumroogadesse või isegi magustoitudesse. Suvikõrvitsaga saab asendada toitudes kõrvitsa, aga ka…

Nädalamenüü  09.-14. juuli

Nädalamenüü 09.-14. juuli
Suvel eelistatakse kergeid, lihtsaid ja tervislikke toiduvalikud. Seega on heaks kõhutäiteks suveõhtutel ka erinevad salatid. Tavaliselt oleme salateid harjunud sööma külmalt, kuid põnevaks vahelduseks võiks proovida ka soojaid salateid.  Suurepärase salati…

Nädalamenüü  02.-08. juuli

Nädalamenüü 02.-08. juuli
Suurema osa aastast tuleb meie kliimas tarbida sügavkülmutatud marju või hoidiseid. Kuid praegu on suvi  ja alanud marjade valmimise aeg nii aias kui metsas. Marjahooajal tuleb kasutada seda suurepärast võimalust ning värskete marjadega oma toidulauda rikast…

Nädalamenüü  25. juuni  - 01. juuli

Nädalamenüü 25. juuni - 01. juuli
Meie kevad ja suvi on sel aastal mõnusalt soojad. Aed- ja köögiviljad kasvavad erilise kiirusega ning juba ongi käes aeg värskeid aiasaadusi peenralt potti või pannile panna. Valminud on maasikad, murelid, kurg…

Nädalamenüü  18.-24. juuni

Nädalamenüü 18.-24. juuni
Eestlased armastavad jaanipäeva ajal grillitud liharoogasid valmistada, sest grillimist ilma lihata on sageli raske ette kujutada. Jaanipäeva võib aga tähistada grillvorstide ja-liha asemel ka kala, kana, köögi…

Nädalamenüü  11.-17.  juuni

Nädalamenüü 11.-17. juuni
Eestlaste toidulaual on supid olnud juba väga ammusest ajast. Siiski eelistatakse tänapäeval pigem praadi ning suppi pakutakse sageli vaid eelroana. Samas ei tohiks unustada, et ka supid on olenevalt koostisest…

Vanemad

Nädalamenüü  4.-10. juuni

Nädalamenüü 4.-10. juuni
Selle kevade ilmad on soojad ja päikeselised. See loob suurepärase võimaluse katta laud aeda või terrassile ning nautida head toitu looduses. Värskes õhus einestamine on mõnus puhkus ning päikesevalgus annab jõudu ja energiat.


(31.05.2018)

Nädalamenüü  28.-3. juuni

Nädalamenüü 28.-3. juuni
Küllap tuleb paljudele tuttav ette, et marjad, seened, maitsetaimed või köögiviljad, mis on sügavkülma pandud, ununevad sinna kuni järgmise hooajani. Külmutatud tooted on söögikõlbulikud vaid teatud aja ning pikemal külmutamisel kaotavad …


(28.05.2018)

Nädalamenüü  21. - 27. mai

Nädalamenüü 21. - 27. mai
Smuutid on tervislikud, kerged seedimisele ja lihtsalt valmivad. Kevadel on hea võimalus oma tavapärasele smuutile lisada ka söödavaid umbrohtusid, sest neis peitub suurel hulgal vitamiine ja mineraalained, millest keha just kevadeti puudus…


(21.05.2018)

Nädalamenüü  14. - 20. mai

Nädalamenüü 14. - 20. mai
Kevadel, kui teiste puu- ja köögiviljade valmimiseni on veel pikk aeg, pakub meie toidulaual suurepärast vaheldust rabarber, mis on rikas erinevate mineraalainete poolest. Rabarber sisaldab palju kaaliumi, magneesiumi ja rauda. Rabarberi ma…


(14.05.2018)

Nädalamenüü  7. - 13. mai

Nädalamenüü 7. - 13. mai
Esimesed suviselt soojad kevadilmad meelitavad toast välja loodusesse. See tähendab, et grillihooaeg on peagi taas täies hoos. Lisaks lihale ja vorstile võib grillida ka köögi- või puuvilju. Maitsvat vaheldust pakuvad erinevad salatilised…


(07.05.2018)

Nädalamenüü  30. - 6. mai

Nädalamenüü 30. - 6. mai
Kevad kogub aina hoogu ning maapõuest tärkab üha rohkem vitamiinirikkaid taimi, mida toidulaual paljudes erinevates roogades kasutada saab. Karulaugu küüslauguse lõhna ja maitsega lehed annavad salatitele, pirukatele, suppidele või leivakat…


(30.04.2018)

Nädalamenüü  23. - 29. aprill

Nädalamenüü 23. - 29. aprill
Peenral, aianurgas, aasal või metsas on nina mullast välja pistnud esimesed naaditaimed, mida tänapäeval peetakse küll tüütuks umbrohuks, kuid mis on aastasadu olnud hinnatud toidu- ja ravimtaim. Naati võib kasutada salati koostisosana, sup…


(23.04.2018)

Nädalamenüü  16. - 22. aprill

Nädalamenüü 16. - 22. aprill
Smuuti on kiire ja lihtne hommikueine, sest valmib maid mõne minutiga. Samas sisaldab rohkem toitaineid, kui mõni teine roog, mille valmistamine nõuab kordades rohkem aega.  Et tõsta smuuti toiteväärtust veelgi, võib alati juurde lisada see…


(16.04.2018)

Nädalamenüü  09. - 15. aprill

Nädalamenüü 09. - 15. aprill
Kui tööpäev pikale venib, võib juhtuda, et õhtusöögi valmistamiseks ei jää piisavalt aega. See võib omakorda põhjustada ebatervislikke toiduvalikuid, et kiirelt tühja kõhtu täita. Sellist olukorda annab vältida, kui valmistada vahepeal toit…


(09.04.2018)

Nädalamenüü  2. - 8. aprill

Nädalamenüü 2. - 8. aprill
Liigne soola tarvitamine toob kaasa erinevaid terviseprobleeme. Samas ei paku maitsetud toidud rõõmu ja seetõttu tekib isu pigem millegi ebatervisliku järele. Edukalt saab toiduvalmistamisel soola kogust vähendada, kui kasutada muid toitude…


(02.04.2018)

Nädalamenüü  26. - 1. aprill

Nädalamenüü 26. - 1. aprill
Kevadpühad tähistavad kevade algust. Sel ajal pakutakse traditsioonide kohaselt rohkem toite kohupiimast ja munadest.  Pärast lihavõtteid ei puudu laualt ka enam ei kala- ega lihatoidud ning rohelised värsked salatid toovad päikesesära ja…


(26.03.2018)

Nädalamenüü  19. - 25. märts

Nädalamenüü 19. - 25. märts
Meie esivanemate toidulaual olid kaunviljad sagedased toidu koostisosad. Tänapäeva menüüdes jäävad aga need inimese organismile tähtsad valgu ja teiste toitainete allikad sageli tagaplaanile. Seega tasuks aeg-ajalt läätsedele, ubadele ja he…


(19.03.2018)

123456282930