Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalamenüü  21. - 27. mai

Nädalamenüü 21. - 27. mai
Smuutid on tervislikud, kerged seedimisele ja lihtsalt valmivad. Kevadel on hea võimalus oma tavapärasele smuutile lisada ka söödavaid umbrohtusid, sest neis peitub suurel hulgal vitamiine ja mineraalained, millest keha just kevadeti puudust tunneb. Esimesel korral tasub umbrohtu…

Nädalamenüü  14. - 20. mai

Nädalamenüü 14. - 20. mai
Kevadel, kui teiste puu- ja köögiviljade valmimiseni on veel pikk aeg, pakub meie toidulaual suurepärast vaheldust rabarber, mis on rikas erinevate mineraalainete poolest. Rabarber sisaldab palju kaaliumi, magneesiumi ja rauda. Rabarberi mahlakus ja hapukas…

Nädalamenüü  7. - 13. mai

Nädalamenüü 7. - 13. mai
Esimesed suviselt soojad kevadilmad meelitavad toast välja loodusesse. See tähendab, et grillihooaeg on peagi taas täies hoos. Lisaks lihale ja vorstile võib grillida ka köögi- või puuvilju. Maitsvat vaheldust pakuvad erinevad salatilised, kala ja mereannid…

Nädalamenüü  30. - 6. mai

Nädalamenüü 30. - 6. mai
Kevad kogub aina hoogu ning maapõuest tärkab üha rohkem vitamiinirikkaid taimi, mida toidulaual paljudes erinevates roogades kasutada saab. Karulaugu küüslauguse lõhna ja maitsega lehed annavad salatitele, piru…

Nädalamenüü  23. - 29. aprill

Nädalamenüü 23. - 29. aprill
Peenral, aianurgas, aasal või metsas on nina mullast välja pistnud esimesed naaditaimed, mida tänapäeval peetakse küll tüütuks umbrohuks, kuid mis on aastasadu olnud hinnatud toidu- ja ravimtaim. Naati võib kas…

Nädalamenüü  16. - 22. aprill

Nädalamenüü 16. - 22. aprill
Smuuti on kiire ja lihtne hommikueine, sest valmib maid mõne minutiga. Samas sisaldab rohkem toitaineid, kui mõni teine roog, mille valmistamine nõuab kordades rohkem aega.  Et tõsta smuuti toiteväärtust veelgi…

Vanemad

Nädalamenüü  09. - 15. aprill

Nädalamenüü 09. - 15. aprill
Kui tööpäev pikale venib, võib juhtuda, et õhtusöögi valmistamiseks ei jää piisavalt aega. See võib omakorda põhjustada ebatervislikke toiduvalikuid, et kiirelt tühja kõhtu täita. Sellist olukorda annab vältida, kui valmistada vahepeal toit…


(09.04.2018)

Nädalamenüü  2. - 8. aprill

Nädalamenüü 2. - 8. aprill
Liigne soola tarvitamine toob kaasa erinevaid terviseprobleeme. Samas ei paku maitsetud toidud rõõmu ja seetõttu tekib isu pigem millegi ebatervisliku järele. Edukalt saab toiduvalmistamisel soola kogust vähendada, kui kasutada muid toitude…


(02.04.2018)

Nädalamenüü  26. - 1. aprill

Nädalamenüü 26. - 1. aprill
Kevadpühad tähistavad kevade algust. Sel ajal pakutakse traditsioonide kohaselt rohkem toite kohupiimast ja munadest.  Pärast lihavõtteid ei puudu laualt ka enam ei kala- ega lihatoidud ning rohelised värsked salatid toovad päikesesära ja…


(26.03.2018)

Nädalamenüü  19. - 25. märts

Nädalamenüü 19. - 25. märts
Meie esivanemate toidulaual olid kaunviljad sagedased toidu koostisosad. Tänapäeva menüüdes jäävad aga need inimese organismile tähtsad valgu ja teiste toitainete allikad sageli tagaplaanile. Seega tasuks aeg-ajalt läätsedele, ubadele ja he…


(19.03.2018)

Nädalamenüü  12.-18. märts

Nädalamenüü 12.-18. märts
Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord. Täisväärtuslik hommikusöök aitab alustada päeva hea tujuga ja kogu päeva energilisena püsida,  kiirendab ainevahetust ning aitab kaalu stabiilsena hoida. Lisaks garanteerib korralik hommikune kõhutäi…


(10.03.2018)

Nädalamenüü  5. - 11. märts

Nädalamenüü 5. - 11. märts
Märtsikuud peetakse juba ammusest ajast paastukuuks, mil paljud soovivad oma „organismi puhastada“.  Seega on nüüd igati sobilik aeg jätta menüüst välja raskesti seeditavad ning liigselt rasva-ja suhkrurikkad toidud. Rohkem aga pööra tähele…


(05.03.2018)

Nädalamenüü  26. - 4. märts

Nädalamenüü 26. - 4. märts
Igal kevadel saab värskete võrsete ja idandite kasvatamine ja kasutamine uue hoo sisse. Praegu ongi õige aeg väeka toidukraami kasvatamisega algust teha. Värsked idandid ning võrsed sisaldavad suures koguses vitamiine, mineraalaineid ja tei…


(26.02.2018)

Nädalamenüü  19. - 25. veebruar

Nädalamenüü 19. - 25. veebruar
Kama on traditsiooniline Eesti toit, mida on vahva pakkuda just vabariigi sünnipäeval. Kamajahu valmib rukkist, nisust, odrast või kaerast ning kaunviljadest võivad olla jahusegus sees hernes või uba.  Kamajahu on üks Eesti supertoitudest…


(19.02.2018)

Nädalamenüü  12. - 18. veebruar

Nädalamenüü 12. - 18. veebruar
Veebruaris kipuvad sageli külmetusehaigused ja viirused kimbutama. Populaarne köögivili külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsüsteemi parandamiseks on küüslauk, mille suur väävlisisaldus annab taimele võime immuunsüsteemi tugevdada. Et kü…


(12.02.2018)

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast…


(05.02.2018)

Nädalamenüü  29. - 4. veebruar

Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku segu süsivesikutest, kiudainetest…


(29.01.2018)

Nädalamenüü  22. - 28. jaanuar

Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Kellele tatra maitse ei meeldi…


(22.01.2018)

123456272829