Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädalamenüü  15. - 21. jaanuar

Nädalamenüü 15. - 21. jaanuar
Üks hea ja korralik salat on sobilik nii lisandiks prae kõrvale kui ka eraldi roana peolauale või argiõhtuks. Salateid on lihtne valmistada ning tulemust saab igal valmistuskorral muuta huvitavamaks näiteks uue koostisosa lisamisega. Tuleb lasta vaid fantaasial lennata.  Salati val…

Nädalamenüü  8. - 13. jaanuar

Nädalamenüü 8. - 13. jaanuar
Eestlaste toidulauda on alati rikastanud hapendatud toidud, eriti hapukapsas. Varasemalt seetõttu, et nii oli võimalus pikemalt toitu säilitada. Tänapäeval on meil lisaks veel ka teadmine, et lisaks omapärastele ja meeldivatele maitsetele aitavad hapendatud…

Nädalamenüü  1. -  7. jaanuar

Nädalamenüü 1. - 7. jaanuar
Uue aasta saabumine toob alati kaasa uusi ja tervislikumaid lubadusi. Leia endaski üles õige tasakaal ja võta sel teekonnal appi hea toit. Vaiik on ju lai! Ilusat uut aastat kõigile! 

Nädalamenüü  25. - 31. detsember

Nädalamenüü 25. - 31. detsember
Pärast jõulude aegset suurt keetmist ja küpsetamist, ei soovi kindlasti keegi köögis pikalt vaaritada. Ometigi oleme harjunud, et ka aastavahetuse ajal tuleb külalisi võõrustada ja neile uhke toidulaud katta.

Nädalamenüü  18. - 24. detsember

Nädalamenüü 18. - 24. detsember
Jõuluajal kipume sageli ülesööma, sest pikkadeks pühadeks valmistatakse erinevaid jõuluroogasid, mis on enamasti rasvarohked ja kaloririkkad. Lauad on erinevatest toitudest igal toidukorral lookas. Ülesöömist…

Nädalamenüü  11. - 17. detsember

Nädalamenüü 11. - 17. detsember
Jõuluaja toidud on tavaliselt maitsestatud kindlate vürtside ja ürtidega. Põneva maitse ja üllatusmomendi tekitamiseks võib toitudesse lisada aga hoopiski teistsuguseid maitsetaimi, mida pakutakse praegu üsna…

Vanemad

Nädalamenüü 4. - 10. detsember

Nädalamenüü 4. - 10. detsember
Tervislikku  toitumist ei tohi meie  kliimas ära unustada ka talvel, sest see aitab püsida tervena. Praegusel hooajal tõusevad värskete roheliste lehtviljade, kurgi ja tomati hinnad mitmekordseks, kuid sellest hoolimata saab piisava koguse…


(04.12.2017)

Nädalamenüü  27. - 3. detsember

Nädalamenüü 27. - 3. detsember
Kodumaise toidu ja retseptide eelistamine on meile väga omane, seda enam, et Eesti toit on väga maitsev. Siiski tasub aeg-ajalt proovida ka teiste rahvaste köökidest pärit roogasid. Alati ei peitu võõrapärase nime taga uued ja võõrad maitse…


(27.11.2017)

Nädalamenüü 20. - 26. november

Nädalamenüü 20. - 26. november
Jõuludeni pole enam palju aega jäänud ning paljudel toidulaul on jõulutoiduna tuntud hapukapsas juba oma koha leidnud. Sageli küll rasvas hautatult. Samas võiks pakkuda hapukapsast ka erinevate toitude koostises, või hoopiski värske salatin…


(20.11.2017)

Nädalamenüü  13. - 19. november

Nädalamenüü 13. - 19. november
Ingverit kasutatakse toidulaual järjest enam. Ingveri  hõrk maitse muudab ta meeldivaks lisandiks paljudele toitudele, alates salatitest ja lõpetades magustoitudega. Lisaks usutakse ingveris olevat palju omadusi, mis tugevdavad meie igapäev…


(13.11.2017)

Nädalamenüü 6. - 12. november

Nädalamenüü 6. - 12. november
Lehtkapsas on väga tänuväärne köögivili ajal, mil teised salatitaimed juba ammu söödud. Värskeid rohelisi kapsalehti saab peenralt võtta ka hilissügisel. Lehtkapsas talub külma kuni -20 kraadi ning pärast külmanäpistust muutub taim isegi ma…


(06.11.2017)

Nädalamenüü  30. - 5.november

Nädalamenüü 30. - 5.november
Kõrvitsatoidud on eestlaste seas läbi aegade populaarsed olnud ja muutuvad aasta-aastalt veelgi populaarsemaks, sest madala kalorsuse, maheda maitse ja mahlase konsistentsi tõttu on kõrvits ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui ka…


(30.10.2017)

Nädalamenüü  23. - 29. oktoober

Nädalamenüü 23. - 29. oktoober
Kui õues on külm, kõle ja pime aeg, siis sobivad toitude maitsestamiseks toiduained, mis annavad sooja ja energiat. Tuntuim soojendav toiduaine on tšillipipar. Tšilli tugevdab immuunsüsteemi, parandab seedimist, annab energiat ja kehale vaj…


(23.10.2017)

Nädalamenüü  16. - 22. oktoober

Nädalamenüü 16. - 22. oktoober
Porgand üks olulisemaid ja armastatumaid köögivilju. Porgandis on nii värvi kui väge. Toidud, mis sisaldavad porgandit, kaunistavad oma erksa värviga toidulauda ning muudavad igapäevamenüü palju rikkalikumaks antioksüdantide, vitamiinide ja…


(16.10.2017)

Nädalamenüü  9. - 15. oktoober

Nädalamenüü 9. - 15. oktoober
Kindlasti leidub kõigis kodudes maitseaineriiulitel erinevaid topsikuid, mille sisu ikka aeg-ajalt toitude valmistamisel kasutatakse. Samas on paljud neist sellised, mis sobivad ka erinevate terviseprobleemide korral või lihtsalt tervise tu…


(09.10.2017)

Nädalamenüü  2. - 8. oktoober

Nädalamenüü 2. - 8. oktoober
Toitude vitamiinirikkamaks muutmisel on abiks värsked maitsetaimed, mida saab peenralt esimeste külmade saabumiseni. Mida külmemaks ilmad lähevad, seda olulisem on pakkuda oma kehale toitainerikkaid sööke ja jooke. Ka külmade saabudes ei pe…


(02.10.2017)

Nädalamenüü  25. - 1. oktoober

Nädalamenüü 25. - 1. oktoober
Kana on lihtsalt valmistatav ja seetõttu eelistatakse seda tihti teistele lihadele. Samas sisaldab kanaliha vähem rasva ja kuulub seega tervislike valikute hulka. Kana võib kombineerida nii riisi, pasta, kartuli, salati kui ka väga paljude…


(25.09.2017)

Nädalamenüü 18. - 24. september

Nädalamenüü 18. - 24. september
Sel aastal on vihmaseid päevi  olnud rohkem kui päikeselisi, mis on toonud kaasa seeneuputuse. Metsaalused on erinevatest seentest lausa kirjud.  Toiduvalmistamisel pakub see aga loomulikult suurepäraseid võimalusi. Kes ise metsa minna ei…


(18.09.2017)

123456262728