Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Nädalamenüü 1. - 7. mai

Nädalamenüü 1. - 7. mai
Just kevadel on hea meelde tuletada, et vajalik kogus puu- ja köögivilju peaksid toidulaual olema iga päev. Erinevad viljad aitavad toiduvaliku hoida kevadiselt värske, kerge ja figuurisõbraliku. Esimesed saadused peenralt, metsast ja aasal…


(01.05.2017)

Nädalamenüü 24. - 30. aprill

Nädalamenüü 24. - 30. aprill
Riis on üks vanemaid teravilju, milleta on oma menüüd raske ettegi kujutada. Poelettidel on riisisorte palju ja raske on ostes valikut teha. Siiski tasub proovida aeg-ajalt erinevaid sorte, sest need pakuvad erinevaid maitsenaudinguid.  Mõe…


(18.04.2017)

Nädalamenüü 17. - 23. märts

Nädalamenüü 17. - 23. märts
Esimesed maitsetaimed on oma nina juba maapõuest välja pistnud, et organismile turgutust ja värskust pakkuda. Aianurgas on kasvuhoo sisse saanud karulauk, mille häid omadusi ei jõua üleski lugeda. Ideaalset sobib värske karulauk salatitesse…


(17.04.2017)

Nädalamenüü 10.-16. aprill

Nädalamenüü 10.-16. aprill
Lihavõttenädal eeldab, et menüüs oleksid aukohal muna- ja kohupiimatoidud. Sellise valgurikka menüü tasakaalustamiseks on hea tarbida lisaks erinevaid köögiviljaroogasid või lisada aed- ja puuvilju erinevatesse toitudesse.


(10.04.2017)

Nädalamenüü 3. - 9. aprill

Nädalamenüü 3. - 9. aprill
Levinud on arusaam, et toitude valmistamisel kasutatav rasv on kurjajuur, mis ülekaalu ja südamehaiguseid põhjustab. Tegelikult on vastupidi, kui valida oma menüüsse õiged ja kvaliteetsed rasvad.  Tarbimisel peab paigas olema ka erinevate…


(03.04.2017)

Nädalamenüü 27. - 2. aprill

Nädalamenüü 27. - 2. aprill
Kevadväsimuse vastu aitab hästi tasakaalustatud ja mitmekülgne toitumine. Toidulauda aitavad rikastada salatid, kõrvitsad, pastinaak, erinevad kapsalised, idandid. Lisaks köögi- ja puuviljale ei tohi tasakaalustatud toitumiseks unustada ka…


(27.03.2017)

Nädalamenüü 20. - 26. märts

Nädalamenüü 20. - 26. märts
Käes on kevad!  Kevade saabudes tahaks süüa kergemaid ja värvilisemaid toite. Kuigi looduses veel alles kõik hakkab tärkama, on poe- ja turulettidel rohkelt erinevaid aed- ja puuvilju, millest saab valmistada maitsvaid ning toitvaid roogasi…


(20.03.2017)

Nädalamenüü 13. - 19. märts

Nädalamenüü 13. - 19. märts
Kevad on paastuaeg ehk keha puhastamise aeg. Sellepärast on selle nädala menüüs kergemad road. Kuigi traditsioonilised paastureeglid on karmid, saab oma menüü kergemaks muuta ka sel viisil, kui jätta retseptidest välja ainult lihatooted ja…


(13.03.2017)

Nädalamenüü 6. - 12. märts

Nädalamenüü 6. - 12. märts
Naistepäeva ajal on menüüs toidud, mille valmistamisel  on kasutatud ohtralt aedvilju ning mida on lihtne valmistada. Menüü sisaldab vajalikul hulga kiudaineid, mis aitavad kaasa soolestiku tööle ning hoiavad seedimise korras. Sellised toid…


(06.03.2017)

Nädalamenüü 27. - 5. märts

Nädalamenüü 27. - 5. märts
Vastlapäeva puhul kuluks ära mõni huvitav retsept, millega saaks üllatada nii koduseid kui sõpru. Selleks sobib hernesupp seajalgadega, mis rituaalse toiduna kuulub ikka vastlapäeva lauale. Käesoleval nädalal on lisaks hernestele rohkem täh…


(27.02.2017)

Nädalamenüü 20. - 26. veebruar

Nädalamenüü 20. - 26. veebruar
Vabariigi aastapäeval tahaks ikka pidulikuma laua katta. Lisaks traditsioonilistele eestlaste poolt armastatud lihatoitudele on selle nädala menüü rikas ka kalatoitude poolest. Miks mitte pakkuda peolaual kala, kui see sisaldab suurel hulga…


(20.02.2017)

Nädalamenüü 13. - 19. veebruar

Nädalamenüü 13. - 19. veebruar
Vana-Kreekas peeti granaatõuna armastuse, abielu ja viljakuse sümboliks. Vana-Roomas tähistas see vili aga kevadet, noorust ja taassündi. Seega sobib granaatõun suurepäraselt just selle nädala menüüsse. Granaatõun sisaldab palju kiudaineid…


(13.02.2017)

Nädalamenüü 6. - 12. veebruar

Nädalamenüü 6. - 12. veebruar
Erinevate rahvusköökide road on populaarsed ja pakuvad suurepärast maitsenaudingut. Uued ja eksootilised maitsed aitavad tuua meie pikka ja pimedavõitu talve pisut särtsu ja sära mõjudes hästi  nii kehakaalule kui ka seedesüsteemile. 


(06.02.2017)

Nädalamenüü 30. - 5. veebruar

Nädalamenüü 30. - 5. veebruar
Tsitruselisi kasutatakse toidu valmistamisel üsna sageli, eriti Vahemeremaades.  Need eksootilised viljad sobivad peaaegu kõikidesse roogadesse. Praegu, ajal, mil kodumaised puuviljad hakkavad otsa saama, aitavad C-vitamiinirohked mandariin…


(30.01.2017)

Nädalamenüü 23. - 29. jaanuar

Nädalamenüü 23. - 29. jaanuar
Pool talve on seljataga ja vajadus erinevate vitamiinide ning mineraalide järele aina kasvab. Selleks, et säilitada tervist ja rõõmsat meelt, tuleb üle vaadata, kas menüüs on  kõike olulist ikka piisavalt.  Pimedal ajal on eriti tähtis, et…


(23.01.2017)

Nädalamenüü 16. - 22. jaanuar

Nädalamenüü 16. - 22. jaanuar
Kes suvel sügavkülma värskeid marju täis pani, saab nüüd osakest suvest maitsvate marjade näol nautida. Enim vitamiine säilitavad vaarikad, maasikad, mustikad, jõhvikad ja pohlad ning õigesti külmutatud marjad on toitainesisalduse poolest…


(16.01.2017)

Nädalamenüü 9. - 15. jaanuar

Nädalamenüü 9. - 15. jaanuar
Erinevad supid on olnud eestlaste toidulaual igal aastaajal, kuid eriti just talvel. Sest millal siis veel, kui mitte külmal ajal, nende kergete ja maitsvate roogadega end soojendada. 


(09.01.2017)

Nädalamenüü 2. - 8. jaanaur

Nädalamenüü 2. - 8. jaanaur
Suurte pidustuste ja lookas laudade aeg on möödas ning taas aeg oma menüü tervislikumaks muuta. Sellel nädala menüüs on kerged ja kiiresti valmivad road ning üsna suur osa on maitsvatel köögi- ja puuviljadel. 


(02.01.2017)

123456282930