Uudiskiri Instagram Facebook
 

Vanemad

Nädalamenüü 26. - 1. jaanuar

Nädalamenüü 26. - 1. jaanuar
Tänapäeva aastavahetuse toidulaud pole enam nii traditsiooniline kui varem. See annab võimaluse pidulauaroogi valmistada tervislikumalt ja kergemalt. 


(26.12.2016)

Nädalamenüü 19. - 25. detsember

Nädalamenüü 19. - 25. detsember
Jõulunädala menüü koosneb tavaliselt rammusatest roogadest. Seega on sel ajal eriti tähtis silmas pidada vaheldusrikkust ja hoolitseda selle eest, et laualt ei puuduks ka tervislikud ja kergemad vahepalad.


(19.12.2016)

Nädalamenüü 12.-18. detsember

Nädalamenüü 12.-18. detsember
Kõrvits on alati kuulunud eestlaste jõululauale. Seepärast on jõulukuul sobilik valmistada just kõrvitsaroogasid. Seda enam, et sellest maheda maitsega köögiviljast  võib valmistada lõpmatu hulga eripäraseid roogasid. Lisades neile toitudel…


(12.12.2016)

Nädalamenüü 5. - 11. detsember

Nädalamenüü 5. - 11. detsember
Jõulude ajal muutuvad populaarseks need maitseained, mida lisaks piparkookidele saab kasutada ka teistes magustoitudes, salatites ja prae lisandina. Kaneel, nelk, kardemon, ingver ja vanilje võiksid kuuluda sel ajal iga perenaise lemmikvürt…


(05.12.2016)

Nädalamenüü 28. - 4. detsember

Nädalamenüü 28. - 4. detsember
Pimedal ajal on väsimus, meeleoluhäired ja masendus kerged tulema. Sageli on see tingitud organismi mineraalainete- ja vitamiinipuudusest. Värviküllane ning rikkalik puu- ja köögiviljavalik toidulaual aitab defitsiiti vältida. Ära ei tohi…


(28.11.2016)

Nädalamenüü 21.- 27. november

Nädalamenüü 21.- 27. november
Kalatoidud on tervisele kasulikud, sest sisaldavad tervise heaks kõike vajalikku: valke, vitamiine, mineraalaineid ja asendamatuid  oomega-3 rasvhappeid, mille tarbimine on talveperioodil eriti tähtis. Oomega-3 rasvhapped tugevdavad ja akti…


(21.11.2016)

Nädalamenüü 14. - 20. november

Nädalamenüü 14. - 20. november
Peagi on käes traditsiooniliste jõulutoitude aeg. Enne seda on põnev proovida teiste rahvuste meelisroogasid. Võõramaised road pakuvad meeldivat vaheldust ja toovad meieni huvitavaid maitseid erinevatest köökidest.


(14.11.2016)

Nädalamenüü 07. - 13. november

Nädalamenüü 07. - 13. november
Hommikusöök on päeva tähtsaim toidukord. Enamlevinud toiduks hommikul on võileib, kuid alati ei pruugi see olla tervise seisukohast parim. Kui valida aga võileiva valmistamiseks erinevaid ja mitmekülgseid tervislikke koostisosasid, saab lis…


(07.11.2016)

Nädalamenüü 31. - 06. november

Nädalamenüü 31. - 06. november
Meeldiv on valmistada toite, mis on aromaatsed, värvikirevad ja lihtsalt valmistatavad. Olgu nendeks püreesupid, soojad salatid või muud road. Värvikirevad toidud annavad suurepärase võimaluse olla eemal hallidest sügispäevadest ja nautida…


(31.10.2016)

Nädalamenüü 24. - 30. oktoober

Nädalamenüü 24. - 30. oktoober
Hakkliha on alati olnud perenaiste lemmik, sest hakklihal on mitmekülgsed valmistamisvõimalused ning maitsev hakkliharoog valmib kiiresti. Hakkliha sobib suurepäraselt hautistesse ja kastmetesse,  voki- ja vormiroogadesse, pasta,-riisi- ja…


(24.10.2016)

Nädalamenüü  17. - 23. oktoober

Nädalamenüü 17. - 23. oktoober
Nüüd, kui ilmad järjest külmemaks muutuvad, muutub ka toiduvalik. Värsked aiasaadused, mis suvel menüüst päris suure osa moodustasid, jõuavad söögilauale sügise edenedes järjest vähem. Siiski ei tasu kodumaised puu- ja köögivilju juba unust…


(17.10.2016)

Nädalamenüü  10. - 16. oktoober

Nädalamenüü 10. - 16. oktoober
Sügisõhtutel on mõnus koos loodusega aeg maha võtta ja end laisemalt tunda. Paja- ja vormiroad annavad selleks hea võimaluse. Lisaks võib nendes kasutada erinevaid vürtse, mis ei anna särtsu ainult toidule, vaid ka tervisele.


(10.10.2016)

Nädalamenüü  3. - 9. oktoober

Nädalamenüü 3. - 9. oktoober
Erivärvilised puu- ja köögiviljad lisavad menüüle hindamatut väärtust, seepärast ei tasu piirduda vaid ühe värviga. Erinevat värvi puu- ja köögiviljade tarbimisel saab organism kätte kõik vajalikud toitained. Kui ühel päeval on keeruline sü…


(03.10.2016)

Nädalamenüü  26. - 2.oktoober

Nädalamenüü 26. - 2.oktoober
Külmal ja pimedal sügisajal vajame midagi, mis soojendaks keha, turgutaks hinge, tugevdaks immuunsüsteemi ja aitaks viirushaigusi ennetada. Seepärast on oluline jälgida, et toidulaual oleks piisavalt C-vitamiini rikkaid toiduaineid. 


(26.09.2016)

Nädalamenüü  19. - 25. september

Nädalamenüü 19. - 25. september
Pärast suvikõrvitsahooaega on alati vaja mõelda, mida nendega peale hakata, sest paar taime aianurgas võivad tekitada tõelise suvikõrvitsauputuse.  Selleks leidub aga palju erinevaid võimalusi, sest suvikõrvits sobib peaaegu igasse rooga…


(19.09.2016)

Nädalamenüü  12. - 18. september

Nädalamenüü 12. - 18. september
Kartulil on eestlaste toidulaual nii tähtis osa, et raske on ilma selleta menüüd ette kujutada. Kartuli koore all on rohkelt vitamiine ja mineraale. Seepärast on kasulik sügisel värsket põllult võetud kartulit võimalusel keeta või ahjus küp…


(12.09.2016)

Nädalamenüü  5. - 11. september

Nädalamenüü 5. - 11. september
Erinevad soojad salatid ja pirukad pakuvad meeldivat vaheldust meie igapäevamenüüsse. Toidukordadele annavad värskust juurde kodumaised köögiviljad ja nendest valmistatud värsked salatid, mille valik on eriti lai just praegusel aastaajal.


(05.09.2016)

Nädalamenüü  29. - 4. september

Nädalamenüü 29. - 4. september
Alati ei pea suvel kasutama ainult kodumaised köögi- ja puuvilju. Maitsvat vaheldust  ja värskust pakuvad ka erinevad tsitruselised. Koos erinevate hooajaliste maitsetaimedega moodustavad nad aga suurepäraseid kulinaarseid maitse-, lõhna…


(29.08.2016)

123456272829