Uudiskiri
Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast…
(05.02.2018)
Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku segu süsivesikutest, kiudainetest…
(29.01.2018)
Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Kellele tatra maitse ei meeldi…
(22.01.2018)
Nädalamenüü 15. - 21. jaanuar
Üks hea ja korralik salat on sobilik nii lisandiks prae kõrvale kui ka eraldi roana peolauale või argiõhtuks. Salateid on lihtne valmistada ning tulemust saab igal valmistuskorral muuta huvitavamaks näiteks uue koostisosa lisamisega. Tuleb…
(15.01.2018)
Nädalamenüü 8. - 13. jaanuar
Eestlaste toidulauda on alati rikastanud hapendatud toidud, eriti hapukapsas. Varasemalt seetõttu, et nii oli võimalus pikemalt toitu säilitada. Tänapäeval on meil lisaks veel ka teadmine, et lisaks omapärastele ja meeldivatele maitsetele…
(08.01.2018)
Nädalamenüü 1. - 7. jaanuar
Uue aasta saabumine toob alati kaasa uusi ja tervislikumaid lubadusi. Leia endaski üles õige tasakaal ja võta sel teekonnal appi hea toit. Vaiik on ju lai! Ilusat uut aastat kõigile!
(01.01.2018)
Nädalamenüü 25. - 31. detsember
Pärast jõulude aegset suurt keetmist ja küpsetamist, ei soovi kindlasti keegi köögis pikalt vaaritada. Ometigi oleme harjunud, et ka aastavahetuse ajal tuleb külalisi võõrustada ja neile uhke toidulaud katta. Seda saab teha ka koduste, tutt…
(25.12.2017)
Nädalamenüü 18. - 24. detsember
Jõuluajal kipume sageli ülesööma, sest pikkadeks pühadeks valmistatakse erinevaid jõuluroogasid, mis on enamasti rasvarohked ja kaloririkkad. Lauad on erinevatest toitudest igal toidukorral lookas. Ülesöömist saab vältida, kui erinevad jõu…
(18.12.2017)
Nädalamenüü 11. - 17. detsember
Jõuluaja toidud on tavaliselt maitsestatud kindlate vürtside ja ürtidega. Põneva maitse ja üllatusmomendi tekitamiseks võib toitudesse lisada aga hoopiski teistsuguseid maitsetaimi, mida pakutakse praegu üsna rikkalikult erinevates toidupoo…
(11.12.2017)
Nädalamenüü 4. - 10. detsember
Tervislikku toitumist ei tohi meie kliimas ära unustada ka talvel, sest see aitab püsida tervena. Praegusel hooajal tõusevad värskete roheliste lehtviljade, kurgi ja tomati hinnad mitmekordseks, kuid sellest hoolimata saab piisava koguse…
(04.12.2017)
Nädalamenüü 27. - 3. detsember
Kodumaise toidu ja retseptide eelistamine on meile väga omane, seda enam, et Eesti toit on väga maitsev. Siiski tasub aeg-ajalt proovida ka teiste rahvaste köökidest pärit roogasid. Alati ei peitu võõrapärase nime taga uued ja võõrad maitse…
(27.11.2017)
Nädalamenüü 20. - 26. november
Jõuludeni pole enam palju aega jäänud ning paljudel toidulaul on jõulutoiduna tuntud hapukapsas juba oma koha leidnud. Sageli küll rasvas hautatult. Samas võiks pakkuda hapukapsast ka erinevate toitude koostises, või hoopiski värske salatin…
(20.11.2017)