Uudiskiri Instagram Facebook
 
Palju õnne, armas Eesti! Vali oma peolaua ideed siit!

Palju õnne, armas Eesti! Vali oma peolaua ideed siit!
Maitsemeel ei ole otseselt pärandatav, traditsioonid aga küll. Tänane toiduriiul on vahvalt kirju nagu köstri peenar ja enne suurt sünnipäeva poeb hinge aina võimsam veendumus sellest, kuidas bataadid ja kookosed võivad olla, aga sült…

Soojendav koriander

Soojendav koriander
Aedkoriandrit kas armastatakse või vihatakse, mina armastan. See maitsetaim pakub nii vürtsi kuivatatud seemnete näol kui ka värskeid lehti ürdina pruukimiseks.

Nädalamenüü  19. - 25. veebruar

Nädalamenüü 19. - 25. veebruar
Kama on traditsiooniline Eesti toit, mida on vahva pakkuda just vabariigi sünnipäeval. Kamajahu valmib rukkist, nisust, odrast või kaerast ning kaunviljadest võivad olla jahusegus sees hernes või uba.  Kamajahu on üks Eesti supertoitudest, olles väga suure…

Eesti toidu aeg

Eesti toidu aeg
Lihtsad selged maitsed on üha enam hinnas. Selle aluseks on hea puhas tooraine, mis kasvanud ja küpsenud siinsamas. Just Eesti sünnipäevakuul võiks au sees olla ehedast kodumaisest toorainest valmistatud road.

Pidulik vastlamenüü

Pidulik vastlamenüü
Mis oleks, kui vastlapäevadel, mil maapinda katab kohev lumi ja ilm parajalt külm, kuulutataks rahvuslikuks õues olemise päevaks. Gripiviiruste levik saaks paraja hoobi ja üks vaba talvine teisipäev pakuks teis…

Eesti moodi kalamenüü

Eesti moodi kalamenüü
Räim ja heeringas on aastaringselt kättesaadavad kalad, millest on alati hea maitsvaid kalaroogi valmistada. Nii suppe, salateid kui ka lihtsaid, aga maitsvaid vormiroogi. Nii argi- kui pidupäevaks! Džinnimarin…

Vanemad

Nädalamenüü  12. - 18. veebruar

Nädalamenüü 12. - 18. veebruar
Veebruaris kipuvad sageli külmetusehaigused ja viirused kimbutama. Populaarne köögivili külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsüsteemi parandamiseks on küüslauk, mille suur väävlisisaldus annab taimele võime immuunsüsteemi tugevdada. Et kü…


(12.02.2018)

Südametemurdja - patune šokolaad

Südametemurdja - patune šokolaad
Kõik hea siin ilmas pidavat olema kas paksuks tegev või amoraalne. Kui liialdama kippuda, on selles omajagu tõdegi. Väike flirt lisab aga elule ainult vürtsi – eriti kui tegu on vastupandamatu šokolaadiga!


(12.02.2018)

Jaanuarikuu vaadatuimad retseptid!

Jaanuarikuu vaadatuimad retseptid!
Aasta esimene kuu sai juba läbi! On aeg teha väike kokkuvõte kõige enam huvi pakkunud retseptidest. Siin nad on, vaadatavuse pingereas, kõige popim kõige ees!


(05.02.2018)

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast…


(05.02.2018)

Kui loorber lõikab loorbereid

Kui loorber lõikab loorbereid
Igihaljast loorberipuud tasub proovida ka toataimena kasvatada. Päris tore on võtta värske vürtsikalt lõhnav leht otse haljalt taimelt ning lisada see auravale toidule.


(05.02.2018)

Hakkame valmistuma! Särtsakad veebruarikuu peotoidud

Hakkame valmistuma! Särtsakad veebruarikuu peotoidud
Veebruaris tähistame vabariigi sünnipäeva ning pühitseme sõprust ja armastust! Tee sünnipäevaks särtsaka lisandiga hernesuppi, sõbrapäeval võrguta kallimat afrodisiaakumiga!


(05.02.2018)

Kolesteroolivaba õli ja gluteenivabad tatrahalbed ehk kuidas on lubatud toidu kohta esitada toitumis- ja tervisealaseid väiteid?

Kolesteroolivaba õli ja gluteenivabad tatrahalbed ehk kuidas on lubatud toidu kohta esitada toitumis- ja tervisealaseid väiteid?
Aina suurenev huvi oma tervise ja teadliku toitumise vastu on tekitanud tootjates soovi oma toodete häid omadusi tõsta esile erinevate toitumis- ja tervisealast…


(30.01.2018)

Hea supp soojendab keha ja meeli

Hea supp soojendab keha ja meeli
Külma ja niiskega maitseb hästi üks soojendav supp. Sellest veel parem on aurav leem, mis lisaks ka küllaga kasulikku sisaldab ja ehk kurgukipitustki leevendab.


(29.01.2018)

Nädalamenüü  29. - 4. veebruar

Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku segu süsivesikutest, kiudainetest…


(29.01.2018)

Marineeritud lutsud Pajuvärava moodi

Marineeritud lutsud Pajuvärava moodi
Heidi Hanso on haruldane naine, sellist otsi tänapäeval tikutulega! Olgu need murakad, puravikud, metspähklid, mädarõigas, pohlad, kuked, kanad, lambad, mustikad, kurgid, kõrvitsad või kalad – kõigest sünnivad tema käe all imelised road. Ek…


(26.01.2018)

Nädalamenüü  22. - 28. jaanuar

Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Kellele tatra maitse ei meeldi…


(22.01.2018)

Kanafilee viiel maitsval moel

Kanafilee viiel maitsval moel
Rohkelt valku, B-rühma vitamiine, mineraalaineid ja suhteliselt vähe rasva sisaldav kanafilee on armastatud toit tervisesõprade menüüs. Kuidas valmistada seda nii, et igavaks ei läheks? Siin viis vahvat võimalust kanafileest maitseelamuse…


(22.01.2018)

123456189190191