Supiklassik: miso-supp

Autor: Indrek Pärli
Miso-supp ehk misoshiru on Jaapani köögi lahutamatu osa.
Miso-supp ja valge keedetud riis on Jaapani traditsiooniline hommikusöök, paljud jaapanlased tarvitavad seda igapäevaselt.
Miso-suppi valmistatakse misopastast ja traditsioonilisest dashi kalapuljongist. Enamasti polegi miso-supis muid komponente, aga mõnikord lisatakse supile veel üht-teist vastavalt hooajale ja regioonile. Komponente valitakse hoolikalt, et neil poleks sarnast maitset, värvi ega tekstuuri. Levinud lisandid on tofu, vetikad, seened, sojakaste, mõningad köögiviljad, teinekord lisatakse ka kala või liha.
Miso-suppi müüakse eraldi tootena ka poodides, kas kuumas vees lahustatava vedela pastana või juba valmis supina konservis. Vees lahustatav valmis miso-supp on ka Jaapanis endas töölõunana üsna populaarne.
Eesti poodides on misopasta kahjuks harv külaline, pigem leiab eelpool mainitud valmistooteid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
IgiHaljas 07.juuli 2012 16:09
Parim on supp siis, kui lisada juurde värviküllaseid iluelemente, nt ramenile on lisatud http://fc08.de-
viantart.ne-
t/fs71/f/2010/223/4/8/-
Ramen_by_ketu_uchi-
ha64.jpg
Naruto maalingut :))) :A
IgiHaljas 07.juuli 2012 16:09
Parim on supp siis, kui lisada juurde värviküllaseid iluelemente, nt ramenile on lisatud http://fc08.de-
viantart.ne-
t/fs71/f/2010/223/4/8/-
Ramen_by_ketu_uchi-
ha64.jpg
Naruto maalingut :))) :A
svenartur 08.mai 2012 11:25
suur jamamine aga kas tulemus on seda väärt?
Kakao 30.märts 2009 15:05
Oleks viisakas koguseid ka panna
1