Nädalalood
Toidutare.ee veebilehel on otsing häiritud!

Seoses Toidutare.ee uuenemisega lähimate tundide jooksul, on täna otsingu töö häiritud. Vabandame ebamugavuste pärast!

Nädalalood
Nädalamenüü 20. - 26. november

Jõuludeni pole enam palju aega jäänud ning paljudel toidulaul on jõulutoiduna tuntud hapukapsas juba oma koha leidnud. Sageli küll rasvas hautatult. Samas võiks pakkuda hapukapsast ka erinevate toitude koostises, või hoopiski värske salatina. Salat sisaldab rohkelt vajalikke toitaineid, probiootilis…

Nädalalood
Uued küpsetussegud speltaga

Speltajahust küpsetussegud on mugav ja samal ajal tervislik valik, kui armastad ise süüa teha ja küpsetada. Valmissegud pakuvad ühest küljest elu lihtsamaks muutvaid valikuid, teisalt ei pea sa küpsetiste maitses ja kvaliteedis järeleandmisi tegema. Speltajahu on tervislik valik, millega saad olulis…

Nädalalood
Ohoo! Päris head sibularoad

Sibul – nii armastatud kui vihatud – on asendamatu köögivili meie köögis ja vaat et kõige sagedasem osaline toidulaual. Enamasti kui maitseandja või lisand, kuid väga hästi sobib ta ka põhikomponendiks. Kuumtöötlemisel kaotab sibul kibeduse ja annab hoopis hõrku maitset, eriti kui seda toidus rikkal…

Nädalalood
Kõle sügis kollitab? Tee ja naudi parem toekaid salateid

Ilmade jahenedes ja päevade pimenedes taanduvad värsked suvesalatid toekate sügiseste kausitäite ees. Nüüd pakuvad salatites rõõmu mitmesugused kapsad, juurviljad, tumedad lehtköögiviljad (näiteks spinat ja lehtkapsas), täistera- ja kaunviljad.

Nädalalood
Kuidas teha? Sügiseselt seenekujulised küpsised

Need meeprääniku maitsega küpsised on vahva sügisene kingitus, mida on tore ka koos lastega meisterdada. Selle retsepti järgi saad umbes 25 seenekujulist küpsist. 

Nädalalood
Nädalamenüü 13. - 19. november

Ingverit kasutatakse toidulaual järjest enam. Ingveri  hõrk maitse muudab ta meeldivaks lisandiks paljudele toitudele, alates salatitest ja lõpetades magustoitudega. Lisaks usutakse ingveris olevat palju omadusi, mis tugevdavad meie igapäevast tervist.  Värske ingverijuur on ka hea abivahend  külmet…

Nädalalood
Kuidas süüa täisväärtuslikumat toitu? Teraviljad ja seemned sisaldavad ohtralt mineraalaineid ja vitamiine

Teraviljad ja seemned on tervisliku toituja asendamatud sõbrad, sest nendest ammutame energiat ja vajalikke toitaineid. Lisaks pakuvad tänuväärsed terakesed rohkelt inspiratsiooni ka köögikatsetustes.

Nädalalood
Liha potti ja pannile!

Kui akna taga vilistab tuul, on mõnus panna liha malmpajaga ahju küpsema. Pakun sulle nii poole tunniga valmivaid liharoogi argiõhtuks kui ka mitu tundi ahjus podisevaid toite nädalavahetuseks.

Nädalalood
Nädalamenüü 6. - 12. november

Lehtkapsas on väga tänuväärne köögivili ajal, mil teised salatitaimed juba ammu söödud. Värskeid rohelisi kapsalehti saab peenralt võtta ka hilissügisel. Lehtkapsas talub külma kuni -20 kraadi ning pärast külmanäpistust muutub taim isegi maitsvamaks. Kõrge toiteväärtuse poolest on lehtkapsas hinnatu…

Nädalalood
PÕNEV! Toidufestival “Silm Suhu!” kutsub külla

Sel nädalal saab Ida-Virumaal alguse iga-aastane toidufestival “Silm Suhu!”. Kahe nädala jooksul pakuvad Ida-Viru restoranid oma külastajatele erimenüüd toitudest, mille peamiseks osiseks on silmud. Olgu siinkohal öeldud, et silmud on maailma kulinaariaühingute poolt tunnustatud delikatess. Ida-Viru…

Nädalalood
Algas Tallinna Restoranide Nädal 2017. Vaata, millised restoranid selles osalevad

Kaheksas Tallinna Restoranide Nädal on täies hoos.  Suur söömisnädal kestab 1. kuni 7. novembrini. 

Nädalalood
November

Külm hiilib vaikselt lähemale ja soojas köögis oldud aeg muutub päeva parimaks osaks. 

Nädalalood
Nädalamenüü 30. - 5.november

Kõrvitsatoidud on eestlaste seas läbi aegade populaarsed olnud ja muutuvad aasta-aastalt veelgi populaarsemaks, sest madala kalorsuse, maheda maitse ja mahlase konsistentsi tõttu on kõrvits ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui ka vormiroogades ning magustoitudes. Kuna sellel nädalal tähis…

Nädalalood
Mis aitaks tõsta sinu igapäevast energiat?

Banaan muidugi! See aitab hoida veresuhkrutaset ja on hea vahepala suuremate söögikordade vahel.

Nädalalood
Kõrvits meeldib alati

“Meie kodus on keeruline süüa teha,” tõdeb “Maahommiku” saatejuht Laura Kõrvits (36), kuhjates tööpinnale Rautsi talu valgeid, kollaseid ja mustjaspunaseid juurvilju.

Nädalalood
Mida õhtuks kiiresti ja tervislikult süüa teha?

Koolivaheaeg on taas kord läbi saanud ja kõle sügis toob argised tegemised tuppa. Et siis veel ka korraliku õhtusöögi lauale saaks, oehh... selleks kipub aga ikkagi aega nappima. Pakume mõned lahendused – lihtsad ja samas tervislikud road, mis valmivad kuni poole tunniga.

Nädalalood
Koogikesed nagu Pariisis

Dessertkahvlikeste klõbin portselantaldrikutel, kvaliteetse kohvi aroom, summutatud jutuvada, kelneri väärikalt sirge selg ja pisut arrogantne naeratus, kui ta ulatab sulle pâtisserie koogikese, mis on suurem kui elu ... Pariisi kohvikute uimastav ulm.

Nädalalood
Kurgilaadungid hoidisteks

Tänavu kasvatasid kohalikud põllumehed Põltsamaa Felixi tellimusel Viljandi-, Pärnu- ja Raplamaa põldudel 1300 tonni kurki ja nüüd süüd said valmis kaks täiesti uut kurgihoidist: paprikakurk ja jahimehesalat. Mõlemad uudistooted on säilitusainevabad, ei sisalda kunstlikke lisaaineid ja maitsetugevda…

Nädalalood
Kas sinagi ülistad tugevust, tarkust ja oskust elu nautida?

Sel sügisel jõuab poelettidele Fazeri uus HERO pagaritoodete sari, mille kõrge toitaineväärtusega tooted toetavad füüsilist aktiivsust ja intensiivset mõttetööd, kuid pakuvad ka erilisi naudinguhetki.

Nädalalood
Kultuurikatlas toimub Eesti suurim vegansündmus

4. novembril kella 11–17 peetakse Tallinna Kultuurikatlas juba seitsmendat aastat järjest Baltimaade vanimat veganfestivali. Ürituse eesmärk on tutvustada täistaimseid tooteid ja vegan elustiili. 

Nädalalood
Nädalamenüü 23. - 29. oktoober

Kui õues on külm, kõle ja pime aeg, siis sobivad toitude maitsestamiseks toiduained, mis annavad sooja ja energiat. Tuntuim soojendav toiduaine on tšillipipar. Tšilli tugevdab immuunsüsteemi, parandab seedimist, annab energiat ja kehale vajalikke toitaineid. Tšilli sobib enamike roogadega, andes nei…

Nädalalood
Lõikame kõrvitsa lahti

Miks me kõrvitsast räägime? Kui suur kõrvits lahti lõigata, tuleb see umbes nädalaga ära süüa. Seetõttu pakumegi rohkelt ideid kõrvitsatoitudeks.

Nädalalood
Vormikad sügisroad

Toekana tunduvad vormiroad ei ole tegelikult üldse nii patused – eriti kui neid nautida üheskoos pere või sõpradega või näiteks paari päeva eineteks jagada.

Nädalalood
Speltajahu – teadlikum ja tervislikum valik

Speltat võib nimetada tavalise nisu vanaemaks, sest tegu on ürgse viljaga, mis on tavapärase nisu eelkäija. Speltanisu sisaldab võrreldes tavalise nisujahuga märkimisväärselt rohkem nii vitamiine kui ka mineraale. Ka on sellest jahust küpsetised kergemini seeditavad ning spelta maitsegi on meeldival…

Nädalalood
Kui hobist saab töö

Oma Maitse ajakirja tiimiga liitus sel suvel uus turundusjuht ja toidublogija Paula Särekanno. Tema lugu kuulates saab kinnitust teadmine, et iga pealehakkamine, kui seda teha pühendunult, võib viia unistuste täitumiseni.

Nädalalood
Nädalamenüü 16. - 22. oktoober

Porgand üks olulisemaid ja armastatumaid köögivilju. Porgandis on nii värvi kui väge. Toidud, mis sisaldavad porgandit, kaunistavad oma erksa värviga toidulauda ning muudavad igapäevamenüü palju rikkalikumaks antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalide ning kiudaine sisalduse poolest.  Süüa tuleks…

Nädalalood
Ahvatlevad ananassiroad

Värske ananass on suurepärane magustoit ja vahepala, soovitatav eriti kaalulangetajatele ja neile, kes kimpus põletikuliste protsessidega. Kasuta ananassi igapäevastes liharoogades ja lisa ka salatitesse – saad oivalise maitsenüansi.

Nädalalood
Lõuna-Aafrika maitsed

Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Heidi Henningiga (39) elasime Edinburghis samas välistudengite ühiselamus. Heidi õppis loova kirjutamise magistrikursusel ja unistas kirjanikukarjäärist.

Nädalalood
Müslimaania

Müsli on tervislik ja maitsev valik hommikusöögiks. Seda teavad kõik. Kui mõte vabaks lasta, saad müslist valmistada mitmeid põnevaid toite. Tee sellest näiteks koogipõhju või puista müslist tehtud puru suvistele marjamuffinitele, valmista kingituseks müsliga šokolaaditahvleid või puista mehine peot…

Nädalalood
Kallis kartul

Kartul on meie igapäevane lihakõrvane. Igav ja tavaline? Mida temast enamat teha kui keeta, praadida või ahju pista? Ikka maandub ta millegi muu kõrvale, kõhutäiteks ja lisandiks. Kuid ... ärgem alahinnakem meie parimat mugulat! Kollast, muredat, vitamiinirikast. Iga prae hall kardinal on siin loos…

Nädalalood
Nädalamenüü 9. - 15. oktoober

Kindlasti leidub kõigis kodudes maitseaineriiulitel erinevaid topsikuid, mille sisu ikka aeg-ajalt toitude valmistamisel kasutatakse. Samas on paljud neist sellised, mis sobivad ka erinevate terviseprobleemide korral või lihtsalt tervise turgutamiseks. Oktoobris hakkavad kimbutama külmetus- ja viiru…

Nädalalood
Härra Tee ja proua Kohvi...

Lisaks sellele, et kohv ja tee hästi nii salmi sisse kui ka koogilauale passivad, saab nende abil põnevamaks muuta paljud road. Ole ainult julge ja katseta!

Nädalalood
Retrosalat trügib tagasi

Oliiviõli on pöördumatult meie toidulauale kolinud, nagu ka kookospiim, chia-seemned, kinoa, sojaoad ja paljud teised võõramaised toiduained ja serveerimiskombed. Ometi tuleb aeg-ajalt ikkagi isu korraliku koorekastmes kartulisalati järele.

Nädalalood
Rattapiknik Veikoga

“Tervislikuks hakkamine ei ole mul kunagi olnud uusaastalubadus, vaid seotud hoopis sügisega. Suvi saab otsa, tunnen, et on aeg end kokku võtta,” ütleb vabakutseline näitleja, helilooja, luulejata ja DJ Veiko Tubin (34). Sportides ja toitumist muutes on ta kaotanud 40 kilo. 

Nädalalood
Nädalamenüü 2. - 8. oktoober

Toitude vitamiinirikkamaks muutmisel on abiks värsked maitsetaimed, mida saab peenralt esimeste külmade saabumiseni. Mida külmemaks ilmad lähevad, seda olulisem on pakkuda oma kehale toitainerikkaid sööke ja jooke. Ka külmade saabudes ei pea loobuma värsketest maitsetaimedest. Neid saab kasvatada ed…

Nädalalood
Magus kuldne kaalikas

Noored kaalikad on meeldivalt magusa maitsega, nii et neid võiks iga päev toorelt krõmpsutada! Kaalikas on vili, mis säilitab oma suure mineraalainete- ja C-vitamiini sisalduse kevadeni.

Nädalalood
Pista sügis pirukasse!

Kui kodukööki on kogunenud seltskond varasügise värvikaid ande, võiks küpsetusvormi välja otsida ja ahju huugama panna, sest pole olemas einet ega olukorda, mida üks mõnus pirukaamps veelgi paremaks ei muudaks.

Nädalalood
Maaülikooli teadlane lükkab ümber kuus levinud piimamüüti

Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli hoidja, dotsendi Ivi Jõudu sõnul teavad inimesed enamasti seda, et piim on inimorganismile vajalik toitaine. „Samas ringleb piima kohta palju müüte, millest nii mõnigi isegi kogenud…

Nädalalood
Oktoober

Oh seda oktoobrit! Õnnemarjad konkureerivad vaimudekuu küpseämblikega, muskaatkõrvits figureerib sahisevate seemnete ligidal, nuikapsal ja rooskapsalgi on omad võlud. 

Nädalalood
Sirje Potisepp valiti viiendat korda Toiduliidu juhatajaks

Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu nimetas Sirje Potisepa liidu juhatajaks järgmiseks kolmeaastaliseks ametiajaks.

Nädalalood
Nädalamenüü 25. - 1. oktoober

Kana on lihtsalt valmistatav ja seetõttu eelistatakse seda tihti teistele lihadele. Samas sisaldab kanaliha vähem rasva ja kuulub seega tervislike valikute hulka. Kana võib kombineerida nii riisi, pasta, kartuli, salati kui ka väga paljude teiste lisanditega. Sügisel sobivad tervislikeks ja maitsvat…

Nädalalood
Väega marjad

Pihlakat on eestlased pidanud alati väega puuks, mis halva eemale hoiab. Väekad on tema marjadki, sisaldades mitmeid aineid, mis tervisele soodsalt mõjuvad.

Nädalalood
Lihtsad toiduained maitsvaks menüüks. Toidud 5 komponendist

Kes meist poleks mõelnud, et ah, selles retseptis on nii palju aineid, ei viitsi teha! Vahel on hea kokata vähesega ja pole vaja pikas reas näpuga järge vedada. 5 komponenti on üsna paras hulk, et üks maitsev ja toitev roog valmis teha. Sool, pipar…

Nädalalood
Suur üllatus! Aastaid parimaks valitud "Kuldrenett" tõugati tänavu troonilt

16. septembril valiti aianduskeskuses Hansaplant juba üheteistkümnendat korda lemmikõuna. Üsnagi üllataval kombel võitis sellel aastal sügisõun "Kallika".

Nädalalood
Sügisemeelsed supid

Kui juurikate ahjus küpsetamine on käe sees, siis suppi pole üldse keerulisem teha. Lisaks kurdavad supisööjad seedimisvaevuste üle mitmeid kordi harvemini. Miks nii? Otse põllult patta filosoofia kehtib septembris kõige enam. Mida lühem on köögiviljade säilitamiseks kulunud aeg, seda rohkem on vilj…

Nädalalood
Põlvkonnavahetus Eesti kulinaaria tipus: Bocuse d’Or võistlusi hakkab eest vedama Vladislav Djatšuk

Dimitri Demjanov (70), kes on olnud üle kümne aasta maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d’Or žüriiliige ja Eesti organisatsiooni president, annab teatepulga üle tippkokk Vladislav Djatšukile…

Nädalalood
Sri Lanka maitsed

Ameerika Ühendriikidest pärit Katiet (42) kohtasin ma Šotimaal elades. 2000.–2001. õppeaastal tudeeris ta Edinburghis ärijuhtimist ja seejärel jätkas õpinguid Pariisis. 

Nädalalood
Lõunasöök kodust kaasa

Kui hea ka töökoha naabruses olev kohvik on, ikka tekib kord tüdimus seal pakutavast. Või siis pole see paraku taskukohane. Kodus valmistehtud lõuna on nii tervislik kui ka maitsev!

Nädalalood
Jahud: tuttavad ja vähem tuttavad

Jahude maailm avardub peadpööritava kiirusega, kuid teraviljadest valminud jahud on ja jäävad senini ikkagi jahumaailma raudvaraks.