Uudiskiri Instagram Facebook
 
Palju õnne, armas Eesti! Vali oma peolaua ideed siit!

Palju õnne, armas Eesti! Vali oma peolaua ideed siit!
Maitsemeel ei ole otseselt pärandatav, traditsioonid aga küll. Tänane toiduriiul on vahvalt kirju nagu köstri peenar ja enne suurt sünnipäeva poeb hinge aina võimsam veendumus sellest, kuidas bataadid ja kookosed võivad olla, aga sült…

Pidulik vastlamenüü

Pidulik vastlamenüü
Mis oleks, kui vastlapäevadel, mil maapinda katab kohev lumi ja ilm parajalt külm, kuulutataks rahvuslikuks õues olemise päevaks. Gripiviiruste levik saaks paraja hoobi ja üks vaba talvine teisipäev pakuks teisigi vahvaid võimalusi. Eestimeelne ja pidulik va…

Eesti moodi kalamenüü

Eesti moodi kalamenüü
Räim ja heeringas on aastaringselt kättesaadavad kalad, millest on alati hea maitsvaid kalaroogi valmistada. Nii suppe, salateid kui ka lihtsaid, aga maitsvaid vormiroogi. Nii argi- kui pidupäevaks! Džinnimarinaadis räimed on ehteks igal peolaual, samas mait…

Nädalamenüü  12. - 18. veebruar

Nädalamenüü 12. - 18. veebruar
Veebruaris kipuvad sageli külmetusehaigused ja viirused kimbutama. Populaarne köögivili külmetushaiguste ennetamiseks ja immuunsüsteemi parandamiseks on küüslauk, mille suur väävlisisaldus annab taimele võime…

Südametemurdja - patune šokolaad

Südametemurdja - patune šokolaad
Kõik hea siin ilmas pidavat olema kas paksuks tegev või amoraalne. Kui liialdama kippuda, on selles omajagu tõdegi. Väike flirt lisab aga elule ainult vürtsi – eriti kui tegu on vastupandamatu šokolaadiga!

Jaanuarikuu vaadatuimad retseptid!

Jaanuarikuu vaadatuimad retseptid!
Aasta esimene kuu sai juba läbi! On aeg teha väike kokkuvõte kõige enam huvi pakkunud retseptidest. Siin nad on, vaadatavuse pingereas, kõige popim kõige ees!

Vanemad

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar

Nädalamenüü 5. - 11. veebruar
Üle poole talvest on läbi ja kevadki pole enam kaugel. Sellega seoses vaadatakse tavaliselt oma menüü kriitilise pilguga üle ja proovitakse seda tervislikumaks muuta. Sageli ununeb või väheneb talvel köögi-ja puuviljade söömine. Seepärast…


(05.02.2018)

Kui loorber lõikab loorbereid

Kui loorber lõikab loorbereid
Igihaljast loorberipuud tasub proovida ka toataimena kasvatada. Päris tore on võtta värske vürtsikalt lõhnav leht otse haljalt taimelt ning lisada see auravale toidule.


(05.02.2018)

Hakkame valmistuma! Särtsakad veebruarikuu peotoidud

Hakkame valmistuma! Särtsakad veebruarikuu peotoidud
Veebruaris tähistame vabariigi sünnipäeva ning pühitseme sõprust ja armastust! Tee sünnipäevaks särtsaka lisandiga hernesuppi, sõbrapäeval võrguta kallimat afrodisiaakumiga!


(05.02.2018)

Kolesteroolivaba õli ja gluteenivabad tatrahalbed ehk kuidas on lubatud toidu kohta esitada toitumis- ja tervisealaseid väiteid?

Kolesteroolivaba õli ja gluteenivabad tatrahalbed ehk kuidas on lubatud toidu kohta esitada toitumis- ja tervisealaseid väiteid?
Aina suurenev huvi oma tervise ja teadliku toitumise vastu on tekitanud tootjates soovi oma toodete häid omadusi tõsta esile erinevate toitumis- ja tervisealast…


(30.01.2018)

Hea supp soojendab keha ja meeli

Hea supp soojendab keha ja meeli
Külma ja niiskega maitseb hästi üks soojendav supp. Sellest veel parem on aurav leem, mis lisaks ka küllaga kasulikku sisaldab ja ehk kurgukipitustki leevendab.


(29.01.2018)

Nädalamenüü  29. - 4. veebruar

Nädalamenüü 29. - 4. veebruar
Tavaliselt algab hommik pudru, omleti või võileivaga. See ei pea alati nii olema. Et oma hommikutesse maitsvat vaheldust tuua, võib hommiksöögiks olla ka salat. Oluline on, et toidukord sisaldaks korralikku segu süsivesikutest, kiudainetest…


(29.01.2018)

Marineeritud lutsud Pajuvärava moodi

Marineeritud lutsud Pajuvärava moodi
Heidi Hanso on haruldane naine, sellist otsi tänapäeval tikutulega! Olgu need murakad, puravikud, metspähklid, mädarõigas, pohlad, kuked, kanad, lambad, mustikad, kurgid, kõrvitsad või kalad – kõigest sünnivad tema käe all imelised road. Ek…


(26.01.2018)

Nädalamenüü  22. - 28. jaanuar

Nädalamenüü 22. - 28. jaanuar
Tatar on kasulik ja toitev, väga hea kiudainete, antioksüdantide, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Köögis lausa asendamatu, sest tatrast saab valmistada putru, suppe, salateid, küpsetisi ja magustoite. Kellele tatra maitse ei meeldi…


(22.01.2018)

Kanafilee viiel maitsval moel

Kanafilee viiel maitsval moel
Rohkelt valku, B-rühma vitamiine, mineraalaineid ja suhteliselt vähe rasva sisaldav kanafilee on armastatud toit tervisesõprade menüüs. Kuidas valmistada seda nii, et igavaks ei läheks? Siin viis vahvat võimalust kanafileest maitseelamuse…


(22.01.2018)

Peretoidud Kreeka ja Iiri moodi

Peretoidud Kreeka ja Iiri moodi
Annaga tutvusin 2000. aastal Edinburghis. Tol aastal alustas sealse ülikooli sotsioloogiadoktorantuuris viis noort: kaks kreeklast – üks neist Anna –, kaks korealast ja mina.


(22.01.2018)

Nädalamenüü  15. - 21. jaanuar

Nädalamenüü 15. - 21. jaanuar
Üks hea ja korralik salat on sobilik nii lisandiks prae kõrvale kui ka eraldi roana peolauale või argiõhtuks. Salateid on lihtne valmistada ning tulemust saab igal valmistuskorral muuta huvitavamaks näiteks uue koostisosa lisamisega. Tuleb…


(15.01.2018)

Kuidas teha? Pelmeenid kolme erineva täidisega

Kuidas teha? Pelmeenid kolme erineva täidisega
Isetehtud pelmeenidest paremaid ei ole! Nii et põll ette ja asu vahetevahel näiteks koogi asemel hoopis pelmeene meisterdama. Tee neid kohe suurem kogus, pane ülejäägid sügavkülma. 


(15.01.2018)

123456189190191