Uudiskiri Instagram Facebook
 
Pillerkaar Aasia moodi

Pillerkaar Aasia moodi
Aasihõngulised road on kiired, lihtsad ja maitsetest pungil. Igaüks ju teab, et kui suu vesine, aitab hästi mõni tšillituline või ingverist kuum taldrikutäis.

Pehmed pilvelaevad Itaaliast ehk gnocchi valmistamine

Pehmed pilvelaevad Itaaliast ehk gnocchi valmistamine
Nagu Itaalia köögis kombeks, valmistab iga regioon klassikuid isemoodi ja veidi erinevalt. Meie pakume välja kolm kõige põhilisemat ja nii kartuliga kui jahuga.

Paella Hispaania vanaemade moodi

Paella Hispaania vanaemade moodi
Igal riisi kasvataval rahval on oma versioon roast, mis kombineerib riisi köögiviljade ja lihaga. Olgu see siis biryani Indias, pad thai Tais, risoto Itaalias või kõnealune paella Hispaanias. Igal kohalikul vanaemal on põlletaskus just see „õige“ retsept, mi…

Hamburger - algusest lõpuni

Hamburger - algusest lõpuni
Üle maailma ebatervislikkuse etaloniks tunnistatud hamburger on suur laste lemmik ja täiskasvanute salapatt.

Salat Aasia moodi

Salat Aasia moodi
Kalakaste annab taipärastele salatitele iseloomuliku maitse ja aroomi. Sellest valmistatud salatikastet kasuta aga lisaks värskest rohelisest salatite valmistamisele ka suviste grilllitud lihade ja kalade marin…

Vürtsidesse rüütatud karrid

Vürtsidesse rüütatud karrid
Karri on lihtsalt öeldes üks hiiglama hästi maitsestatud hautis, mis peab lugu väga paljudest erinevatest vürtsidest, ürtidest ja nende koosmõjust. Lai valik karrisid on pärit Indiast, Pakistanist, Sri Lankalt…

Vanemad

Klassikaline Viini õunastruudel

Klassikaline Viini õunastruudel
Klassikaline Viini õunastruudel valmib õhukesest läbipaistvast struudlitainast, mille valmistamine ei pruugi esimesel korral õnnestuda. Selline algus ei kõla algajale küpsetajale just kõige motiveerivamalt, kuid struudlitainas valmib lihtsa…


(12.10.2011)

India köögi müüdimurdja

India köögi müüdimurdja
Vana India toitumistüüpide teooria on tagasi. Kui oled kaalumas oma toitumispõhimõtete ülevaatamist, siis tasub seda hoolega uurida uuest raamatust "Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile".


(03.02.2011)

Keenia maitsemeelitusi

Keenia maitsemeelitusi
Keenia paikneb kulinaarselt kummalises kohas. Ühelt poolt suruvad peale kohalikud elemendid nagu maguskartul, riis, kõiksugused juur- ja puuviljad, mis vaid Mustal Mandril paiknevad. Teiselt poolt tõukab rattale hoogu araablaste ja idamaade…


(20.07.2009)

Aasia ahvatlused

Aasia ahvatlused
Aasia toiduvalmistamise tervislikkuse saladus on: kõike töödeldakse nii vähe kui võimalik ja nii palju kui vajalik. Tänaseks päevaks on kevadrullid, kookosesupp, nuudliwok ka paljude eestlase toidulaual oma koha leidnud.


(19.03.2009)

Suure naabri söögilaualt

Suure naabri söögilaualt
Kui eestlased tänapäeval pelmeene keedavad või kapsasuppi söövad, ei juurdle nad selle üle, milliselt maalt see toit pärit on ja kui kauge aja tagant ta oma alguse on saanud. Vene köök on meile ajaloolistel põhjustel lähedaseks ja omaseks…


(15.01.2009)

Hongkong: Aasia kulinaaria keeristorm

Hongkong: Aasia kulinaaria keeristorm
Hongkong, maailma üks suurimaid sadamaid, konglomeraatlinnu ning finantspealinnu, ei ole vaene ka kultuurilt, kulinaarialt, kunstilt või inimeste vabalt mõttelt.


(27.11.2008)

Eesti kuulsamad toidud - sült ja mulgipuder

Eesti kuulsamad toidud - sült ja mulgipuder
Enamus Maarjamaal lauale tõstetud „rahvustoitudest" pärinevad enamasti paigast, mille võib kokku võtta iseloomustava sõnatrioga „kurat teab kust" - sakslaste kaukast, Rootsi sahvrist, taanlaste maitsesalvest või venelaste laualt.


(11.11.2008)

Kimchi: teravad elamused hapendatud kapsast

Kimchi: teravad elamused hapendatud kapsast
Koreamaa kulinaarias on kolm olulist alustala. Üks neist on kõiksuguse maast kasvava, metsas jooksva, õhus lendava ning puudel/põõsastel võrsuva võimalikult laialdane kasutamine. Teine on söömiskultuuri reegel, et söömine on traditsioonilin…


(27.10.2008)

Ilmakuulus roog ratatouille

Ilmakuulus roog ratatouille
Tänu ülipopulaarsele animafilmile “Ratatouille” on samanimeline Lõuna-Prantsusmaalt pärit maitsev köögiviljahautis viimase aastaga kogu maailmas ilmselt rohkem populaarsust võitnud kui kõigil varasematel sajanditel kokku. Võiksime temaga pi…


(13.10.2008)

Akvaviit ja hülgeliha: Norra kulinaarne meistriklass

Akvaviit ja hülgeliha: Norra kulinaarne meistriklass
Norra köögikultuur seisab kolmel väga olulisel vaalal: kartulil, tohututel mereväljadel ning suurepärastel metsaloomadel. Kartulist destilleeritakse maagilise maitsega akvaviiti, merest tuleb hüljes…


(18.09.2008)

Tapas: hispaanlaste joogikatja

Tapas: hispaanlaste joogikatja
Tapas tähendab tegelikkuses a priori igat suvalist suupistet. Sain just sellise vastuse Barcelona Gracia linnajao kõrtsis peetud vestluse käigus kohaliku pooljommis arhitektiga.


(11.09.2008)

Ingveritee India moodi

Ingveritee India moodi
Ingveriteed peab tegema armastusega, muidu tuleb sealt välja vaid kibe lurr, kirjutab "Pere ja Kodu".


(09.09.2008)

1234