Uudiskiri
Uued küpsetussegud speltaga
Speltajahust küpsetussegud on mugav ja samal ajal tervislik valik, kui armastad ise süüa teha ja küpsetada. Valmissegud pakuvad ühest küljest elu lihtsamaks muutvaid valikuid, teisalt ei pea sa küpsetiste maitses ja kvaliteedis järeleandmisi tegema. Speltajahu on tervislik valik…
Speltajahu – teadlikum ja tervislikum valik
Speltat võib nimetada tavalise nisu vanaemaks, sest tegu on ürgse viljaga, mis on tavapärase nisu eelkäija. Speltanisu sisaldab võrreldes tavalise nisujahuga märkimisväärselt rohkem nii vitamiine kui ka mineraale. Ka on sellest jahust küpsetised kergemini se…
Müslimaania
Müsli on tervislik ja maitsev valik hommikusöögiks. Seda teavad kõik. Kui mõte vabaks lasta, saad müslist valmistada mitmeid põnevaid toite. Tee sellest näiteks koogipõhju või puista müslist tehtud puru suvistele marjamuffinitele, valmista kingituseks müslig…
Jahud: tuttavad ja vähem tuttavad
Jahude maailm avardub peadpööritava kiirusega, kuid teraviljadest valminud jahud on ja jäävad senini ikkagi jahumaailma raudvaraks.
Kliid tervise teenistuses
Kui uurida tavapärast toiduvalikut, siis kipub pahatihti nappima seal kiudaineid. Just seepärast tasuks oma toidulauale tuua kliid, mis on tulvil ka väärtuslikke vitamiine ja mineraalaineid. Leida võib nii nisu…
Paastuvaba pastahooaeg
Pastat armastavad paljud, kuid sageli kaasneb selle nautimisega ka paras kogus süümepiinu. Kas ma söön süsivesikuid liiga palju? Ja kas gulteen on kasulik või pigem kahjulik?
Vanemad
Riivitud leib ja sai – asendamatud abimehed
Pakike riivsaia või -leiba on igal isekokkajal alati käepärast. Krõbeda paneeringu valmistamise jaoks on need peaaegu asendamatud.
(17.07.2017)
Värska veekokteilid
Tervislikud ja maitsvad veekokteilid annavad suvistele sündmustele omajagu põnevust juurde ning on alternatiiviks alkoholi sisaldavatele kokteilidele. Veekokteilid sobivad ideaalselt kaunistama nii pidupäeva aga ka argiõhtut. Toome teieni…
(07.07.2017)
Oivikust odrakruup
Odrakruup on üks neid toiduaineid, mida oleme harjunud pidama tavaliseks ja argiseks. Vahel tuleb kõvasti selgitustööd teha, et tegemist on taasavastatult moeka, universaalse, maitsva ja ka väga kasuliku teraga.
(30.06.2017)
Teistmoodi jahud
Gluteenivabadus on praegu trendikas. Seda mitte ainult nende seas, kellel esineb gluteenitalumatus, vaid valgele nisujahust saiale on kuulutatud sõda mitmel rindel ja jahuparandajatega ehk topelt gluteenikogusega jahude asemele soovitatakse…
(24.04.2017)
Tervislikum elu speltanisust küpsetistega
Speltat võib nimetada tavalise nisu vanaemaks. Nisu eelkäijana on ürgnisus ehk speltanisus aga märkimisväärselt rohkem vitamiine ning mineraale.
(10.04.2017)
Spelta – ürgse väega terake
Speltajahul on pikk ja aukartustäratav ajalugu. Speltanisu, millest see jahu valmib, on üks vanemaid teravilju, pärinedes kiviajast, ja nüüd teeb see tervislik jahuliik viimasel kümnendil kiiret taastulemist üle kogu Euroopa. Spelta toitevä…
(20.03.2017)
Rukkijahu – Eesti köögi raudvara
Rukis on meie toidulaual üks kõige väärikama ajalooga vilju. Sellest valminud jahu leiab aga uute maitsekoosluste loomisel aina uusi ja uusi kasutusvõimalusi.
(09.01.2017)
Kaer – võimas ja võimalusterohke
Ökohelbed ja jämedad täisterahelbed – need on tänase menüü olulised märksõnad. Veski Mati on vääristanud uut ÖKO-täisterahelveste sarja veel amarandi, kamuti ja rukkikliidega.
(19.12.2016)
Õhuke tera – tuntud kui helves
Kaerahelbed, odrahelbed, rukkihelbed, riisihelbed, tatrahelbed ... Mida kõike me lettidelt ei leia! Helbeid on lihtne kasutada, sest enamasti muutuvad need pehmeks ainuüksi vedeliku sees paisumisel. Kes soovib, valmistab neist toorputrusid…
(21.11.2016)
SEE ON SINU VÕIMALUS: Täida ankeet ja saa ülekilodest lahti!
Tahad lõpuks ometi saavutada ideaalkaalu? Tervis Pluss ja Arigato Spordiklubi ulatavad sulle abikäe.
(14.11.2016)
Kuidas leida toitumisviis, mis aitab kaalust alla võtta?
Kuidas ikka on nii, et mõni võib endale kõike lubada, aga Sulle tundub, et võtad juurde juba ainuüksi magusa vaatamisest?
(01.11.2016)
Jahu – palju toredaid võimalusi
Ükski kirglik küpsetaja ei saa üle ega ümber jahust. Ka ei ole kellegi jaoks saladuseks, et kõige kohevamad pärmitainasaiad valmivad valgest kvaliteetsest nisujahust. Kuid pelgalt nisujahuga kogu jahude avar maailm õnneks ei lõpe ning erine…
(03.10.2016)