Kuidas grillida kanaliha?

Autor: Tallegg
Sütelt tulnud kanaliha valmib kiiresti ja maitseb mahlaselt. Samas ei tohi kanaliha jääda kunagi tooreks. 
Eestlase lemmik toiduvalmistamise viis on kahtlemata grillimine. Ent kes elu jooksul vähemalt korra grillinud, teab, et sedasi on liha ka kõige keerulisem perfektselt küpsetada. Kui grill on liiga kuum, kipub välipind kõrbema ja sisu tooreks jääma. Kui grill pole aga piisavalt kuum, kipub liha pigem ära kuivama.

Meie soovitame Sul kanafileed grillida nii:
1. Aja grill kuumaks. Gaasigrilli puhul keera kuumus peaaegu põhja. Söegrilli puhul kuhja hõõguvad tukid ühte kohta kokku.
2. Kui kuumus on piisav, pane grillile kana. Kuldreegel kuumuse testimiseks on järgmine: hoia kätt grillresti kohal umbes sentimeetri kõrgusel. Kui suudad kätt umbes-täpselt 4 sekundit paigal hoida, on kuumus õige.
3. Küpseta kanafileed grillil igalt küljelt umbes 2-3 minutit või nii kaua, kui kana on pruunistunud. Pruunistamine sulgeb kanaliha poorid, ning seega ei valgu küpsetades kanast mahlad välja. 
4. Kui kana on kenasti pruun, keera see fooliumisse. Seejärel võta grillil kuumust vähemaks. Pane fooliumisse mässitud kanafilee uuesti grillile ja aseta grillile ka kaas, sest kaane all liigub kuumus ringi nagu ahjus. Küpseta kanafileed sedasi umbes 15 minutit. Aga ole tähelepanelik ja hoia grillil pidevalt silma peal, kuna leegitsevad söetukid kõrvetavad liha ka läbi fooliumi.
5. Pärast 15 minutit võta kanaliha grillilt ja lase sellel 5 minutit rahulikult seista. Seistes lukustuvad mahlad kanafileesse ning tulemus on kordades mahlasem, kui kana, millel pole seista lastud.


Siin on Sulle inspiratsiooniks valik retsepte:

Jogurti-kanašaslõkk idamaise nuudlisalatiga

Lihtne ja klassikaline kartulisalat kanašašlõkiga

Mesises marinaadis kurgisalat kanašašlõkiga
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa