Inspireerivad ideed jõululauale!

Allikas: Bonduelle
Meie juba oleme jõulude ootuses. Suurima hea meelega jagame ka teile oma inspireerivaid ideid, mida jõululauale panna. Ikka kõik selleks, et saaksite oma perele rõõmu valmistada!
Jõulud on kinkimise ja andmise aeg, vaata kõiki Bonduelle'i suurepäraseid ideid siit: https://www.facebook.com/BonduelleEesti




Lõhetartar riivleiva ja marineeritud šampinjonidega
Kahele

200 g värsket lõhet
10 Bonduelle’i Traditional-sarja marineeritud šampinjoni
10 kapparimarja
veerand sibulat
soola ja pipart

Hakkige kõik koostisosad hästi peeneks, segage kokku ning maitsestage soola ja pipraga. Vormige meelepärase suurusega suupisted. Serveerige tumedal riivleival.





Oapasteet
Kuuele kuni kaheksale

200 g Bonduelle’i ube tšillikastmes
2 muna
100 g peekonit
2 suurt sibulat
peterselli
õli
soola ja pipart

Praadige tükeldatud sibulad ja peekon pannil. Lisage 2 muna, praadige need läbi ja võtke pann tulelt. Kui segu on jahtunud, pange see köögikombaini, lisage oad, petersell, sool ja pipar ning peenestage ühtlaseks massiks. Serveerige röstsaia, leivapulkade või lavašiga.





Salat suitsumakrelliga
Kahele

pool kuumsuitsumakrelli
8 väikest koorega keedetud kartulit
2 keedumuna
peotäis Bonduelle’i aedoaidusid
sibulapealseid
Kaste:

3 spl hapukoort (30%)
1 spl teralist sinepit
soola ja pipart

Segage hapukoor sinepiga. Lisage pooleks lõigatud kartulid. Lisage aedoaidud, munad ja tükeldatud makrell, puistake peale sibulapealseid ja piserdage õliga.




Kalarullid maisiga
Neljale kuni kuuele

300 g tursafileed
4 spl Bonduelle’i konservmaisi
4 spl riivleiba
1 muna
1 peotäis värsket spinatit
1 keskmise suurusega sibul
5 spl hapukoort
soola ja pipart

Pange tursafilee, riivleib, hapukoor, spinat, muna, sool ja pipar köögikombaini. Peenestage ühtlaseks massiks. Lisage lusikaga segades juurde mais. Vormige märgade kätega meelepärase suurusega rullid. Asetage rullid ahjuvormi ja katke küpsetuspaberiga. Eelsoojendage ahi temperatuurini 190 °C, pange vorm ahju ja küpsetage 15–20 minutit. Serveerige lemmikgarneeringuga.




Kuld-merikoger aedubadega
Kahele

1 puhastatud kuld-merikoger
200 külmutatud Bonduelle’i aedube
1 apelsin
2 spl võid
4 spl oliiviõli
1 küüslauguküüs
vürtsikaid maitsetaimi, näiteks peterselli, loorberit, tüümiani ja salveid
1 kg soola
pipart

Hakkige kõik maitsetaimed peeneks, pange kala kõhuõõnde, lisage 2 spl oliiviõli, soola ja pipart. Laske kalal 1 tund seista. Katke ahjuvorm küpsetuspaberiga, valage sellele 1 kg soola ja kuumutage seda ahjus 5 minutit temperatuuril 180 °C. Asetage kala kuumale soolale ja küpsetage ahjus 10 minutit (pöörake kala 5 minuti pärast). Samal ajal kui kala küpseb, keetke aedube paar minutit ja kurnake. Pange pannile 1 spl võid, lisage oliiviõli, peenestatud küüslauk ja praadige kergelt läbi. Seejärel lisage aedoad, riivitud apelsinikoor, soola ja pipart ning praadige 2 minutit. Võtke kala ahjupannilt ja serveerige küpsete aedubadega.



Lillkapsapirukad
25–30 tk

Tainas:
200 ml piima
2,5 klaasi jahu
4 g kuivpärmi
1 spl tuhksuhkrut
5 spl võid
soola

Täidis:
400 g külmutatud Bonduelle’i lillkapsast
4 muna
50 g võid
soola ja pipart

Keetke lillkapsast mõned minutid ja kurnake. Lõigake väiksemateks tükkideks ja praadige võis. Lisage 4 muna, sool ja pipar ning laske jahtuda.
Valmistage tainas. Segage 1 klaas jahu piima, pärmi, või, suhkru ja soolaga. Lisage vähehaaval ülejäänud jahu ja segage, kuni tekib ühtlane mass. Katke tainas rätikuga ja laske 45–60 minutit kerkida.
Kui tainas on kerkinud, vormige sellest ümmargused kettad ja lisage nende keskele täidis. Vajutage ääred kinni. Laske valmis pirukatel pool tundi seista. Praadige päevalille- või rapsiõlis mõlemalt poolt 2 minutit. Asetage majapidamispaberile, et õli välja nõrguks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa