Talviseid vorste Wõrolt

WÕRO AHJU-JA PRAEVORSTIDSellel sügisel tõi Wõro turule uue prae- ja ahjuvorstide sarja, mille…

WÕRO AHJU-JA PRAEVORSTID
Sellel sügisel tõi Wõro turule uue prae- ja ahjuvorstide sarja, millesse kuuluvad küpsetuskarpides klassikaline valge Praevorst 500g, Ahjuvorstid õuntega 330g, Ahjuvorstid päikesekuivatatud tomatitega 330g. Antud tooted on huvitavate maitsetega ja suure lihasisaldusega ning lihtsalt valmistatavad.
Küpsetuskarbis Ahju- ja Praevorste saab valmistada koos karbiga, eemaldades eelnevalt ümbriskile ja vutlari, prae- või mikrolaineahjus, lisaks võib vorste praadida.
  • Retseptisoovitus
    Ahju ja praevorste küpseta eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures kuni 15 minutit. Valmistada võib ka praepannil- küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks, max 10 minutit.
Kastme valmistamiseks aja koor keema (10%-line) ning lisa väikeste tükkidena suitsujuust. Maitsesta soola ja pipraga ning vajadusel paksenda jahu või maisitärklisega. Praevorstide kõrvale soovitame küüslauguga maitsestatud kartuleid, hapukapsast või kõrvitsasalatit.
WÕRO VERIVORSTID
Wõrol on sellel talvel 10 nimetust verivorste. Uudisena pakume lastelele mõeldud Johanna verivorstikesi, Lepasuitsu verikäkki ning Lambalihaga verivorsti.
Verivorste praetakse ahjus ca 180 kraadi juures paarkümmend minutit. Vorsti nahk jääb mõnusalt krõbe, kui küpsetada ahjus, madalal kuumusel või väligrillil.
  • Retseptisoovitused
    Kuumuta kulbis rumm, kuid ära keeda! Süüta see põlema ja vala taldrikul olevad verivorstid, mis eelnevalt ahjus küpsetatud, üle.
     
  • Suitsuverivorst õuna astelpajumahla kastmes 4-le inimesele.
    500 g Wõro suitsulihaga verivorste
    kaste:
    1 sl võid
    300 g õuna- astelpajumahla
    2 sl suhkrut
    0,5 tl soola
    1 sl maisitärklist
    väheke purustatud valget pipart

    Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Määri ahjuplaat õliga (võib ka ilma õlita), pane sellele Wõro suitsulihaga verivorstid ja küpseta ahjus parajalt krõbedaks.
    Pane paksema põhjaga kastrul tulele, kuumuta selles või, lisa veidike soola ja purustatud valge pipar. Vala sulanud võisse mahl ning suhkur, lase korraks keema tõusta. Lahusta maisitärklis külmas vees, ning sega peenikese nirena kuuma mahla sisse. Lase paksenenud kastmel veel kord keema tõusta, kuid kindlasti ära keeda! Tõsta kaste tulelt, soovi korral võid kastmele juurde hakkida ka maitserohelist.Serveeri verivorstid kas kartulite või siis hoopis ohtra maitserohelisega maitsestatud kartulipudruga. Juurde sobib pakkuda nii hapukapsast kui ka marineeritud kõrvitsat.

     
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa