Talviste lihatoodete nippe

Allpool mõned nipid lihtsate ja huvitavate roogade valmistamiseks.
Verivorste praetakse ahjus ca 180 kraadi juures paarkümmend minutit. Põnev nipp on grillida verivorsti madalal kuumusel, nii et vorsti nahk parajalt krõbedaks küpseb.
Verivorstide küpsetamisel on tähtis et, verivorstid eraldatakse üksteisest  noa või kääridega, mitte käsitsi, sest muidu võivad verivorstid seest „tühjaks joosta”.
Väiksemaid verivorste nagu Johanna ja Lambasooles verivorst võib ka pannil praadida, alguses madalamal temperatuuril ja hiljem ilma kaaneta ning temperatuuri tõstes.
Lambasooles verivorste küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures. Serveeri kaalikapüree, röstitud porgandiviilude ja paprikaga ning õuna-pihlaka keedisega.
Talviste lihatoodete juurde sobivatele kapsastele lisa kreeka pähkleid, keedetud kartulitele veidi hakitud basiilikut ja pohlasalatile väheke purustatud tšillipipart.
Hauta vees ja pruunista võiga, tükeldatud aedviljad. Maitsesta soola ja pipraga ning mündilehtedega. Hautis sobib Maks ja Moorits küpsetatud Ahjuliha viiludele ja kartulipudrule.
Pruunista Lepasuitsu verikäkiviil pannil ja pane see võiga määritud sepikukäärule. Pääle määri hapukoort ja kaunista võileib pohlasalati ning õunaviiluga.
Kuumuta kulbis rumm, kuid ära keeda! Süüta see põlema ja vala taldrikul olevad verivorstid, mis eelnevalt ahjus küpsetatud, üle.
Lõigu kapsapea, sibul, paprika pikkadeks ribadeks. Prae wok-pannil aedvilju segades. Lisa Johanna verivorstikesed. Maitsesta sojakastmega.
Küpseta Wõro Seapraadi ca 1 tund 180 kraadi juures. Sega purustatud metspähklid vahustatatud, maitsestatud toorjuustuga. Lihalõigu, toorjuustu-vahu juurde sobib salat.
Kasulikke toidunippe ja muud huvitavat leiad koduleheküljelt  www.atria.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa