Nädalalood
Pärmi-lehttainas

Krõbe ja samas pehme, kuldpruun ja kohev – selline peaks ju küpsetis olema! Pärmi-lehttainal on selleks parimad eeldused olemas. Tainast saab nendest kogustest umbes 900 g.

Samm-sammult
Pulmatordi valmistamine

Pulmatorti tellitakse reeglina väljaõppinud kondiitritelt, kuid selle tegemisega saavad hästi hakkama ka oma koduköögis küpsetamisega tegelevad perenaised. Kuigi vajalikud on mõned algteadmised, ei ole see siiski mingi ületamatu ülesanne. Vajad mõningat erivarustust ja eelkõige pühendumust – kook va…

Nädalalood
Pitsapõhja valmistamise etapid

Klassikaline pitsatainas valmistatakse nisujahust, veest, värskest pärmist ja oliiviõlist. Nisujahu võib osaliselt või täielikult asendada durumnisujahuga. Värske pärmi asemel võib kasutada ka kuivpärmi, kuid siis tuleb arvestada, et kuivpärm vajab ”üles ärkamiseks” soojemat, 42ºC vett.

Samm-sammult
Pasha valmistamine

Pasha valmistamise detailne õpetus fotodega.

Samm-sammult
Kõige lihtsam naistepäevatort

Kihilise kausitordi valmistamise detailne õpetus.

Samm-sammult
Teeme ise vastlakukleid

Vastlakukkel on tänapäeval vastlapäeva lahutamatu kaaslane.

Samm-sammult
Seenepirukas

Ja kuigi maitsev kukeseen kasvab suhteliselt aeglaselt, näib ta olevat kas vähem kapriisne või siis vähemalt visama hingega kui teised metsaseened.

Samm-sammult
Juustusuflee valmistamine

Kuidas valmistada sufleed? Siit leiad pildiseeria selle kohta, kuidas ja mida teha, et suflee tegemine õnnestuks.

Samm-sammult
Mustikamuffinid

Kutsu sõbrad külla ja paku maitsvaid mustika muffineid :)

Samm-sammult
Valge šokolaadi vaht mustikatega (ja valge šokolaadi sulatamine)

Selline marjavaht on väga maitsev ka vaarikatega.

Samm-sammult
Paprikakala

Valget kalafileed (pildil latikas) Paprikat vastavalt värvieelistusele Sulatatud juustu Kohvikoort o…

Samm-sammult
Kana-spinatiquiche

Kirde-Prantsusmaalt pärinev pirukas, mille häälduseks on kiish. Elsassi piruka koostis sarnaneb peaaegu äravahetamiseni meie lahtiste soolaste pirukatega, mille katteaineid seob munapiim.

Samm-sammult
Kuum kanasalat

Maitsev kanasalat.

Samm-sammult
Ricotta-keeksid

Keeksikesi võib teha ka kohupiimaga, aga siis tuleb arvestada pisut erineva hapuka maitsega.

Samm-sammult
Astelpajukastmes hautatud metssiga

Ulukilihale on omane tugev ja spetsiifiline maitse. Kuidas valmistada metssealiha selliselt, et see oleks pehme ja huvitava maitsega, sellest saate ülevaate alljärgnevast pildiseeriast.

Samm-sammult
Ameerika šokolaadikook

Hõrgutav shokolaadikook.

Samm-sammult
Printsessitort

Võrratult maitsev martsipanitort vaniljekreemi ja astelpajumoosiga.

Samm-sammult
Hakklihakaste

Vürtsikas hakklihakaste.

Samm-sammult
Juubelikook

Juubelikook on Eestis suhteliselt levinud kook, väga toitev ja hästi lihtne valmistada.

Samm-sammult
Karjuse piruka valmistamine

Vahel jääb kartuliputru ühest söögikorrast üle. Järgmisel päeval on väga lihtne see ära kasutada, valmistades lihtsa vormiroa.

Samm-sammult
Maapähklivõiküpsised

2.5 dl paksemat maapähklivõid 2.5 dl suhkrut 1 muna Sega kõik ained ja tõsta tainast teelusikaga võ…

Samm-sammult
Õhukesed ülepannikoogid

Ülepannikookide tegemine selle retsepti järgi ei nõua koostisainete mõõtmist, sest kogustega ei ole võimalik eksida.

Samm-sammult
Pelmeenid

Alljärgnev retsept on mõeldud u 400 pelmeeni tegemiseks. (piltidel 1/3 kogustest):Tainas: 2 k…

Samm-sammult
Südameküpsised

Sõbrapäeval peaks maitsema just südameküpsised. Lihtne teha, mõnus krõbistada ja muidugi kinkida!

Samm-sammult
Kanašnitsel ananassiga

Üleküpsetatud kanashnitsel ananassiga.

Samm-sammult
Rohelised läätsed tomatikastmes

Maitsev nii kuumalt kui külmalt.

Samm-sammult
Kana-riisivorm ananassiga

Samm-sammuline pildiseeria maitsvast kana-riisivormist ananassiga.

Samm-sammult
Kanapirukas kookospiimaga

Peene maitsega lihtsasti valmistatav kanapirukas

Samm-sammult
Karjala pirukate valmistamine

Soomest pärit, kuid ka Eestis palju populaarsust kogunud lahtised pirukad.

Samm-sammult
Kana sidumine

Enne keetmist või ahjus täidetud kana küpsetades on soovitav kana siduda üheks tervikuks.

Samm-sammult
Kana tükeldamine

Lindude tükeldamine on lihtne kui kasutada õigeid töövõtteid.

Samm-sammult
Vanaema kohupiimapontšikud

Maitsvad kohupiimapontshikud.

Samm-sammult
Glögiseened

Omapärane värskete shampinjonide marineerimise võimalus.

Samm-sammult
Lõhe tainas

Lehttainas küpsetatud lõhe seente ja sidruniga.

Samm-sammult
Lumised ahjubanaanid

Ahjubanaanid jäätisega.

Samm-sammult
Õllene seapraad seenekastmega

Õllene seapraad seenekastmega.

Samm-sammult
Lihapallid magushapus kastmes

Meeldiv ja maitsev buffet-roog, mida süüakse kokteiltikkude abil. Et kaste ei tilguks, selle eest kannab hoolt kartulijahu, mis muudab algselt vedela kastme kindlalt pallikeste külge kleepuvaks vürtsikaks kisselliks.

Samm-sammult
Piparkoogikuused

Dekoratiivsed piparkoogikuused.

Samm-sammult
Mure hakk-kotlet

Maitsvad hakk-kotletid.

Samm-sammult
Munade vahustamine

Munavahu kiireim ja mugavaim saamise viis.

Samm-sammult
Piparkoogitaina valmistamine

Piparkoogid on klassikaliseks jõulumaiuseks ning miks mitte proovida ise taina tegemist. See polegi nii keeruline kui alguses ehk paista võib. Samm-sammulise õpetuse abil valmistad ise maitsva taina.

Samm-sammult
Köögiviljakeeks

Köögiviljakeekside valmistamine on väga populaarne Ameerika Ühendriikides. Mahlasust andvate aedviljadena võid kasutada lisaks suvikõrvitsale ka porgandeid, õunu või pirne.

Samm-sammult
Kuidas avada ja kasutada kookospähklit?

Samm-sammuline õpetus, kuidas avada kookospähklit.

Samm-sammult
Õunarull

Sama taignaga võib teha ka kaneelirulle.

Samm-sammult
Sepiku küpsetamine masinaga

Sellest kogusest valmib 1 korraliku suurusega päts.

Samm-sammult
Leiva küpsetamine

Samm-sammult detailne õpetus, kuidas leiba küpsetada.

Samm-sammult
Juuretis

Osta poest Veski Mati rukkileiva jahusegu, mis sisaldab rukki täisterajahu (81,7 %), nisujahu, rukkileivajuuretist, rukkilinnast ja soola.

Samm-sammult
Juuretise valmistamine

Juuretise valmistamiseks kasutatakse harilikku keefiri, petti või õunamahla.

Samm-sammult
Juustupulgad

Samm-sammult valmistamisõpetus.