Lihapallid magushapus kastmes

Autor: Merilin
Meeldiv ja maitsev buffet-roog, mida süüakse kokteiltikkude abil. Et kaste ei tilguks, selle eest kannab hoolt kartulijahu, mis muudab algselt vedela kastme kindlalt pallikeste külge kleepuvaks vürtsikaks kisselliks.
Meeldiv ja maitsev buffet-roog, mida süüakse kokteiltikkude abil. Et kaste ei tilguks, selle eest kannab hoolt kartulijahu, mis muudab algselt vedela kastme kindlalt pallikeste külge kleepuvaks vürtsikaks kisselliks.

Lihapallid:
1 kg lahjat veisehakkliha või kanahakkliha ja 2 sl õli
2 suurt muna
4 dl vett
2 dl jämedat riivsaia
2 tl soola
maitse järgi sibulapulbrit
purustatud musta pipart

Kaste:
2 väikest purki ananassitükke
2 dl tomatimahla
2 sl sojakastet
2 sl sidrunimahla
2 sl pruuni suhkrut
näputäis Cayenne’i pipart
näputäis jahvatatud ingverit
0,25 tl purustatud musta pipart
Paksendamiseks:
1 dl hoidisevedelikku
4 tl kartulijahu

Lase riivsaia veega 5 minutit paisuda, sega kõik komponendid käte või mikseri taignakonksudega
ühtlaseks. Liialt sõtkuda pole tarvis, muna seob niigi piisavalt. Veereta taignast pisikesed
pallid ja prae need väga kuumal pannil väikeste portsjonite kaupa, panni pidevalt edasi-tagasi
sakutades kiiresti pruuniks. Pruunistamine annab lihapallidele hea maitse, mis jääb tuntavaks ka
koos kastmega, kuumus kinnistab pallikeste vormi. Läbiküpsemine pole oluline, see toimub
hautamisel.
Pane lihapallid hautamisnõusse. Töötle ühe purgi ananassihoidis koos vedelikuga püreeks.
Sega kokku teiste ainetega, kalla lihapallide peale ning hauta 15 minutit. Lisa veega segatud
kartulijahu, lase keema tõusta ning maitsesta lõplikult. Lisa kastmesse teise purgi
ananassitükid; lase jahtuda. Serveerimisel tõsta kaussi, aseta selle kõrvale puust kokteiltikud. NB Mõlemast otsast teritatud hambaorkidest erinevalt on kokteiltikkudel ainult üks ots terav, teine aga tömp.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa