Maa-
pähkli-
võiküpsised

2.5 dl paksemat maapähklivõid 2.5 dl suhkrut 1 muna Sega kõik ained ja tõsta tainast teelusikaga võ…
  • 2.5 dl paksemat maapähklivõid
  • 2.5 dl suhkrut
  • 1 muna
Sega kõik ained ja tõsta tainast teelusikaga võitamata ahjuplaadile.
Küpseta 180 º  juures ahjus 10-15 minutit, kuni küpsised on pealt kuldsed.
Lase küpsistel ahjuplaadil 5 minutit taheneda, siis libista restile jahtuma.

NB! Kasutama peaks kvaliteetset maapähklivõid, st kus oleks vähemalt 95% pähkleid ja vaid veidi suhkrut-õli-soola.

Pähkli- või mandlivõi

  • 5 dl ilma soolat maa- või india pähkleid, kreeka- või sarapuupähkleid või mandleid
  • 2 spl külmpressitud taimeõli
  • soovi korral natuke soola
  • soovi korral 1 tl mett
  • 1-2 spl vett

Pähkli- või mandlivõi sobib hästi saia või küpsiste peale määrimiseks kas iseseisvalt või koos mõne keedise või marjamoosiga.
Samuti on mõnus sellesse võisse kasta õunatükke või porgandipulki. Kasuta valmistamisel ilma soolata maa-, india-, kreeka-, sarapuupähkleid
või mandleid.
Jahvata pähklid mikseris peeneks jahuks. Soovi korral võib mandlid enne jahvatamist koorida.
Lisa õli, sool, mesi (soovi korral) ning vesi, kuni tekib pastasarnane mass.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
täistera 11.nov 2008 18:49
Nujah, nende teine nimi on vist sõrnikud? :)
trooja 05.okt 2005 21:27
Proovisin laste jaoks ka suhkruga teha ja nad kiitsid väga!
1