Kuum kanasalat

Autor: Merilin
Maitsev kanasalat.
  • 1 suurem broilerifilee
  • 125 g värskeid šampinjone
  • 3 spl Meira sinepit, seda punase sildiga(või muud mahedat sinepit, Põltsamaa omaga ei julgeks katsetada :P)
  • 1 spl Worchesteri kastet
  • 2 spl koorimata seesamiseemneid
  • 2/3 pikka kurki
  • 2/3 Früne Fee lehtsalatikimpu või mõnd muud lehelist salatit (natuke põld-võõrkapsast ehk rucolat/arugulat sobib ka kindlasti sekka)
  • rohelist sibulat (või karulauku, mis sobib ilmselt veel paremini)
  • Felixi jogurti-ürdikastet või mõnd majneesist kastmesegu (ainult mitte hapukoort)

Tegevuse kulgemise järjekorras:

Lõika broilerifilee väikesteks kuubikuteks ja sega sinepiga nii, et kõik tükid oleks ikka korralikult sinepised (lõpptulemus ei ole üldse nii sinepine, ei tasu karta).

Lõika kurk pikuti neljaks ja viiluta. Rebi salat suupäraselt väikesteks tükkideks ja haki roheline sibul või karulauk. Sega rohelised asjad kokku. Värviks võib hakkida ka erivärvilist paprikat.

Viiluta šampinjonid ja pane pann vähese õliga tulele.

Kuumuta seesamiseemneid hetk, lisa brolierifilee tükid ja viilutatud seened. Alanda kuumust. Prae kuni filee on küps, mõni minut, kui on piisavalt väiksed tükid. Maitsesta Worchesteri kastmega (sool ja pipar ei ole ka keelatud, aga ei tundu vajalikud).

Tõsta salatikomponendid taldrikule (kõrvuti või kuhja ei muuda maitset :D) ja nirista üle jogurti-ürdikastmega või tõsta salatikuhjale natuke mahedat majoneesi. Aega kulub kõige selle peale maksimaalselt pool tundi.
Meie nautisime salatit jaheda valge Alsace'i veiniga ja tundsime maitsvast hetkeinspiratsioonist headmeelt. Head isu teilegi!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
marko 03.veeb 2009 20:16
väga hea ja mõnus, samas kerge toit!
1