Seenepirukas

Autor: Merilin
Ja kuigi maitsev kukeseen kasvab suhteliselt aeglaselt, näib ta olevat kas vähem kapriisne või siis vähemalt visama hingega kui teised metsaseened.
  • 150 g võid
  • 3 dl riivitud kõva ja tugevamaitselist juustu (nt. Campanello)
  • 2 dl jahu (võib olla täistera nisujahu)
  • 1 dl vett
  • 300 g hakitud seeni
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 sibul
  • 1 sl jahu
  • 1.5 dl piima
  • 200 g kreemjat toorjuustu maitserohelisega
  • jahvatatud valget pipart
  • (2 muna, kui eesmärgiks on vähem kreemine ja paremini koos püsiv täidis)
Sega riivjuust, jahu ja vesi toasooja või hulka. Vooderda pirukavorm tainaga ja pane külma.
Puhasta seened (värsked seened kuivalt) ja tükelda. Haki sibul ja tükelda peekoniviilud. Prae pannil peekonit, lisa seened ja sibul, prae kuni niiskus seentest aurustub.
Sega hulka jahu. Kalla pannile piim ja kuumuta korralikult segades, kuni segu pakseneb. Hauta 5 minutit.
Keera kuumus maha. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta ja lase maha jahtuda. Jahtunud segusse võid soovi korral lisada paar lahti klopitud muna.
Küpseta pirukapõhja 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 8-10 minutit.
Tõsta täidis pirukapõhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-40 minutit.
Serveeri toorsalatiga, soojalt või külmalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa