Muffinivormis küpsetatud kuklid

0,5 kg jahu250 ml vedelikku, kui teen veega siis lisan juurde 1 muna30g pärm…
0,5 kg jahu

250 ml vedelikku, kui teen veega siis lisan juurde 1 muna

30g pärmi (olen ka pannud 50 g.)

2 -3 sl õli

1- 2 sl suhkrut

1- 2 tl soola

Soola ja suhkru kogus oleneb sellest milliseid saiakesi või kukkleid tahan saada, kas soolasemaid või magusaid.

Kuna kasutan TW kaussi ja segistid siis tegin nii. Jahu valasin kaussi segasin, juurde suhkru ja soola. Kui teen seemnetega kukleid, jätan kas jahu pisut vähemaks või suurendan õige natuke vedeliku kogust. Täna lisasin jahule 2 sl. nisukliisi, 2 sl. päevalilleseemneid ja 1 sl linaseemneid. Vee, muna ja pärmi segasin segistis (raputis) ja valasin jahu juurde, lõpuks lisasin veel õli. Kaan kausile peale ja raputasin kaussi.

Ilma kausita oleks teinud nii,

pärmi olen lahustanud käe soojas vedelikus, lisanud muna, suhkru ja soola ja kõige lõpuks jahu osade kaupa. Siis sõtkun tainast nii kaua kui lööb käe küljest lahti.Edasi läheb tainas kerkima.

Mulle meeldib kukleid küpsetada muffinivormis, minu arust jäädad kuklid siis mahlasemad.


Kuklite vormimiseks kasutan teravama servaga klaasi või muud ümmarguts nõud. Võtan tüki tainast sinna sisse ja teen paar, kolm kiiret ringikujulist liigutust.
Ja sellised nad välja näevad peale veeretamist.

Küpsetasin 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
karolina 26.veeb 2011 17:53
väga vedel ja jube hapu:S:S:S:S
1