Uudiskiri Instagram Facebook
 
Karmo Tüür arvustab: Umberto - nagu korallid Emajões!

Karmo Tüür arvustab: Umberto - nagu korallid Emajões!
Mõnel ettevõtjal on kuraasi rohkem kui teistel pundi peale kokku. Avada Pärnus peale turismihooaja lõppu söögikoht kõlab üsna sõgeda mõttena. Noh umbes sellisena nagu minna kuhugi araabiamaadesse libedusetõrjet müütama.

Eesti tuleva aasta toidupiirkonnaks sai Vana-Võromaa

Eesti tuleva aasta toidupiirkonnaks sai Vana-Võromaa
Maaeluministeeriumi korraldatud 2019. aasta toidupiirkonna konkursi võitjaks valiti nelja kandidaadi seast Vana-Võromaa. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata tutvustada kohalikku toitu ja toidukultuuri.

15 haigusepeletajat

15 haigusepeletajat
Hea toit ajab haiguse kiiremini minema, sest aitab kehal kiiremini toibuda, koguda jõudu ning taastada vedelikuvaru. Need retseptid on universaalsed enesetunde turgutajad, mis peaks tervise jõulupeoks tagasi tooma. 

Nädalamenüü  10.-16. detsember

Nädalamenüü 10.-16. detsember
Tervisliku toitumise põhimõtete järgi on soovitav igapäevaselt tarbida nii köögi- kui ka puuvilju, võimalusel vikerkaarevärvilisi. Samas peaks aga praegusel valgusvaesel ajal see lausa kohustuslik olema. Värvil…

10 jõulust koogikest

10 jõulust koogikest
Pole just palju otsida põhjuseid, et lubada endale mõnusaid koogikesi - on teine advent, maiustamine on alles õiget hoogu sisse saamas ning lisaks muule tähistatakse üle kogu maailma koogikestepäeva. 

EVELIN ILVES: Tänamise kunst

EVELIN ILVES: Tänamise kunst
Alles see oli, kui kogu üldsust erutas ootamatu uudis, et ettevõtte müünud soojaärimees oma kõiki töötajaid 50 000 euroga premeerida otsustas. Kõiki ühtemoodi hoolimata ametikohast ja töötasust. Tore, et skepti…

Vanemad

Täna on ametlik piparkookide glasuurimise päev!

Täna on ametlik piparkookide glasuurimise päev!
Täna tähistatakse maailmas piparkookide kaunistamise päeva. Isegi kui sul pole aega ise nende mõnusate pühadeküpsiste tainas kokku segada, siis kaunistamiseks jääb alati aega. Glasuuri aga tasub üritada ise teha - see on tegelikult üsna lih…


(08.12.2018)

Pädaste mõis 100 maailma parima hotelli seas!

Pädaste mõis 100 maailma parima hotelli seas!
Reisiväljaanne Fodor’s Travel hindas saja parima hotelli hulka maailmas Muhu saarel tegutsevat Pädaste mõisa, kes oli pingereas ainuke Baltikumis ning üks viieteistkümnest hotellist Euroopas.


(07.12.2018)

Kuidas teha vegan-praemuna?

Kuidas teha vegan-praemuna?
Balil peatuv Austraalia reisi- ja elustiiliblogija Ellie Bullen põhjustas sotsiaalmeedias paraja tormi, kui avaldas pildi oma hommikuvõileivast, kus tumedal hapendatud leivakäärul ilutses avokaadipudru peal vaat et täiuslik praemuna. Ent El…


(07.12.2018)

Soome 101 palub lauda

Soome 101 palub lauda
Põhjanaaber Soome on meie hea vennas, kellega me ka suuresti ühist maitset omame. Siiski aga on Soomel omad knihvid ja nüansid. Vaatame, mida Soome 101. sünnipäeva puhul lauale kanda!


(06.12.2018)

6 nippi, kuidas ära tunda valelikku

6 nippi, kuidas ära tunda valelikku "imetoodet"
Veterinaar- ja toiduamet hoiatab toiduainetena reklaamitavate “imetoodete” eest, mis lubavad uskumatuid tulemusi ning ravivat toimet. Ometi ei ole sageli nende müük Eestis seaduslik. Toidulisandite tu…


(06.12.2018)

10 jõulumaiguga kala- ja mereannirooga

10 jõulumaiguga kala- ja mereannirooga
Jõuluhooajal ei tasu kala ära unustada. Vaatame Toidutare põhjatu arhiivi abil otsa mõnedele vee-elukatest tehtud roogadele, millel advendimaik man.


(06.12.2018)

Kahe rebuga muna! Ja nii 20 korda järjest

Kahe rebuga muna! Ja nii 20 korda järjest
Kui mujal maailmas võrreldakse kahe rebuga muna saamist lotovõiduga, kuna selle tõenäosus olevat üks tuhandele, siis peaks meie siin Toidutares olema miljonärid. Nimelt õnnestus meil juba teist kümnest munapakki järjest saada vaid kaksikmun…


(06.12.2018)

Söö riisi arseeniohu tõttu enda riisikol

Söö riisi arseeniohu tõttu enda riisikol
Riis võib olla mürgine, sest kogub endasse tööstuse tõttu keskkonda sattuvat saastet nagu näiteks arseeni, hoiatavad mitmed uuringud. Selle tulemusena on näiteks Ameerika nimekas tarbijaajakiri Consumer Reports soovitanud lastele vähem riis…


(05.12.2018)

Täna on sachertordi päev!

Täna on sachertordi päev!
Mmm, kui šokolaad oleks patt, siis sachertort kannaks saatanarüüd. Ning te tantsiksite ennastunustavas kõikesulatavas ja -lubava valsiviisi saatel möödunud sajandi Viini nooblisse kohvikultuuri-maailma, kus lopsakus oli sees ning kalorid sü…


(05.12.2018)

Karmo Tüüri küüslaugused riisi-juustupallid

Karmo Tüüri küüslaugused riisi-juustupallid
Käigu või sõda, aga sööma peab hästi. Küüslauk on hästi-söömise alustalasid. Noh umbes nagu pintsel on maalimise jaoks. Aga kuna maalimisest ei mäleta ma midagi, siis räägin söögist, nendib toiduasjatundja õllepoe Gambrinus alustala ning po…


(04.12.2018)

Tervislik on süüa korraga vaid KUUS friikartulit!

Tervislik on süüa korraga vaid KUUS friikartulit!
Harwardi professori Eric Rimmi meelest on friikartulid nii jubedad õli- ja tärklisepommid, et ta soovitab meil oma südame nimel piirduda nende söömisel vaid kuuega! 


(03.12.2018)

Nädalamenüü  03.-09. detsember

Nädalamenüü 03.-09. detsember
Jõulud jõuavad iga päevaga aina lähemale ning suurem osa ajast kulub pühademeeleolu loomisele ja kingikoti täitmisele. Seega võib pühadesaginas toiduvalmistamine hoopiski ära ununeda.  Selle nädala menüüs on lihtsad ja kiired, kuid samas ka…


(03.12.2018)

123456208209210