Uudiskiri Instagram Facebook
 
Toit ja tervis

Pistaatsiapähklid alandavad kolesteroolitaset

Toit ja tervis

Pistaatsiapähklid alandavad kolesteroolitaset

Inge Mehide
PrindiSoovita sõbrale
Foto: stockxchng
Kaks korda päevas pistaatsiapähkleid süües alaneb kolesteroolitase ja väheneb südamehaiguste risk, annavad teada Pennsylvania ülikooli teadlased.
Kolesteroolitaset võrreldi kolmes grupis: vabatahtlikel, kes näksisid pähkleid kaks korda päevas, neil, kes sõid pähkleid korra päevas, ja neil, kes ei söönud üldse. Kõik kolm gruppi järgisid tervislikku madala rasvasisaldusega toidusedelit. Tulemused näitasid, et nn halva kolesterooli tase langes kaks korda päevas pistaatsiapähkleid söönutel mõne nädalaga 11,6 protsenti, kontrollgrupis aga nii märgatavaid muutusi ei tuvastatud. Antioksüdantidest rikkad pähklid on tuntud kui paljude erinevate haiguste riski vähendajad. Allikas: Daily Mail

KOMMENTAARID

liina 29.dets 2008 17:10
söö nii palju kui kulub
Nunnu28 28.dets 2008 10:01
kui palju neid pähkleid sööma peab?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool