Uudiskiri Instagram Facebook
 
Toit ja tervis

Kaunast kööki ehk kuidas keeta ube?

Toit ja tervis

Kaunast kööki ehk kuidas keeta ube?

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Britt Paju
Kiudainetest, taimsetest valkudest ja mineraalainetest pakatavad kaunviljad on teretulnud igasse päeva, kuid tihti tundub nende valmistamine aeganõudev. Õnneks leiab poest mitmeid eeltöödeldud versioone.
Salat röstitud lillkapsa ja läätsedega

Vürtsikas ahjuroog kana ja ubadega

Sidruni-oakook mooniseemnetega


Oanippe!

* Toekamaid oasorte soovitatakse leotada – see teeb need kergemini seeditavaks ning lühendab keemisaega. Kui aega napib, ei ole see hädavajalik – arvesta lihtsalt pikema keemisajaga ja riisu hoolikalt vahtu, mis keemisel pinnale kerkib.

* Keetmiseks pane oad-läätsed alati külma vette, lase keema ning hoia esimesed 5 minutit (suuremate ubade puhul 10 minutit) tugeval tulel, seejärel vähenda kuumust ja lase vaikselt podiseda. 10 minutit enne keemisaja lõppu lisa sool ja soovi korral ka veidi äädikat või sidrunimahla – see aitab kaunviljadel paremini vormi säilitada. Kui lisada sool keemise algusjärgus, võivad oad aeglasemalt valmida.

* Keeda valmis suurem ports ube, läätsi või kikerherneid, jaga need portsjoniteks ja külmuta – nii saad näiteks hommikul vajaliku koguse sulama tõsta ja õhtusöök on kohe ühe tervisliku lisandi võrra rikkam.

* Kaunviljade valmimisaeg oleneb tublisti sellest, kui värsked need on – kui oad on kuivatatud juba mõnda aega tagasi, on ka valmimisaeg pikem.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega