Uudiskiri Instagram Facebook
 
Toit ja tervis

Maitsepärm – soolavabaks maitsestamiseks

Toit ja tervis

Maitsepärm – soolavabaks maitsestamiseks

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üleliigne sool toidus on teatavasti meie tervisele kahjulik. Maitsepärm annab võimaluse valmistada toitu soolavabalt või lihtsalt vähema soolaga.
Maitsepärm on kollase värvuse ja juustu-pähklise maitsega, müügil enamasti helvestena. Pärmihelbeid saab kasutada suppides, pajaroogades, küpsetistes, pestodes ja paljudes muudes toitudes. Pärmihelbeid on nimetatud ka supertoiduks, kuna neis on palju toitaineid, rohkelt B-grupi vitamiine, foolhapet, seleeni, kroomi ning tsinki ja ka valku. Maitsepärmi võib leida suuremates poodides ja loodustoodete kauplustes.

Kevadine köögiviljasupp pistou'ga

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga