Uudiskiri Instagram Facebook
 
Toit ja tervis

Maitsepärm – soolavabaks maitsestamiseks

Toit ja tervis

Maitsepärm – soolavabaks maitsestamiseks

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Üleliigne sool toidus on teatavasti meie tervisele kahjulik. Maitsepärm annab võimaluse valmistada toitu soolavabalt või lihtsalt vähema soolaga.
Maitsepärm on kollase värvuse ja juustu-pähklise maitsega, müügil enamasti helvestena. Pärmihelbeid saab kasutada suppides, pajaroogades, küpsetistes, pestodes ja paljudes muudes toitudes. Pärmihelbeid on nimetatud ka supertoiduks, kuna neis on palju toitaineid, rohkelt B-grupi vitamiine, foolhapet, seleeni, kroomi ning tsinki ja ka valku. Maitsepärmi võib leida suuremates poodides ja loodustoodete kauplustes.

Kevadine köögiviljasupp pistou'ga

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes