Tuntud tundmatu tofu

Autor: Pille-Mai Helemäe
Kes veel ei tea, siis tofu ja soja on omavahel lähedased sugulased. Nimelt valmistatakse tofut sojast.
Soja on Hiina päritolu taim, mille suurim väärtus on tema oad. Just nendest tehakse ka tofut, mida sageli võrreldakse tavalise juustuga. Erinevus seisneb selles, et tavaline juust on loomset, aga tofu taimset päritolu. Just see on argument, miks moodsal ajal on soja ja tofu nii au sisse tõstetud. Sojatooteid soovitatakse peamiselt inimestele, kellel on probleeme piimatoodete seedimisega, kuid peale selle aitavad sojaubades sisalduvad vitamiinid, mineraalid, rasvhapped ja muud kasulikud omadused hoida ära mitmeid tõsiseid haigusi.
  • Sojauba on kõige kõrgema valgusisaldusega taim, mis sisaldab kuni 45% taimset valku, millest inimorganism omastab 90–95%.
  • Sojaproteiin vähendab kolesterooli taset veres ning riski haigestuda südame ja veresoonkonna haigustesse.
  • Soja sobib hästi kehakaalu normis hoidmiseks, sest sisaldab vähe süsivesikuid.
  • Oomega-3- ja oomega-6-rasvhapete õige tasakaal aitavad vältida kõrget vererõhku ja veresoonte lupjumist.
Naturaalne tofu on tavaliselt ilma erilise maitse ja lõhnata, kuid omandab see-eest kergesti lisatud ainete maitseid. Nii võib teinekord süüa kana pähe ka tofut, mida on näiteks puljongiga valmistatud. Peale maitseta tofu on aga võimalik osta ka juba marineeritud tofut, mida võib suhu pista nii külmast peast kui ka grillida ja ahjus küpsetada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa