Grillirõõmud kuuluvad kõigile

Tervisliku suuna pidamine ei tähenda sugugi grillipeo rõõmudest loobumist. Mis oleks, kui võtaksite järgmise peo menüü koostamine enda hooleks?
Tervisliku suuna pidamine ei tähenda sugugi grillipeo rõõmudest loobumist. Mis oleks, kui võtaksite järgmise peo menüü koostamine enda hooleks?
Põhiline on loobuda vorstikestest, mis küll maitsevad hästi ega vaja küpsetamisel hoolt ega oskusi, kuid peidavad endas uskumatul hulgal loomseid rasvu. Täielikult rasvadest loobuda küll ei saa, kuid saab teha õige valiku, eelistades südamesõbralikke, ohtrasti polüküllastumatuid rasvhappeid sisaldavaid taimeõlisid, millest parimad on viinamarjaseemne-, päevalille- ja maisiõli. Võtke peomenüüsse köögivili ja lahja liha ning paksulihalised rasvased kalad, mis pakuvad rohkesti ülisoodsaid omega-3 rasvhappeid.

Mis aga teha, kui köögivili kipub väljast kõrbema ja seest tooreks jääma, lahja liha küpseb kõvaks ja maitsetuks, kala aga laguneb lootuselt koost ja jääb lisaks ka kuivavõitu? Kui jälgite alljärgnevaid lihtsaid näpunäiteid, on õnnestumine garanteeritud.
  • Lahja liha vajab immutamist maitsestatud õlis, kusjuures on äärmiselt oluline mitte järele anda kiusatusele lisada õlile äädikat või muud hapuainet. Küll aga võib kloppida õli juurde sojakastet; ka maitsetaimede või idamaiste vürtside osas on valik piiramatu.

  • Lahja liha kõrvale vardasse lükkige mahlast köögivilja.

  • Kala valige suur ja rasvane ning grillige seda väikestes vormikestes või üleni fooliumisse pakitult, järgige hoolsasti nii temperatuurirežiime kui küpsetamise pikkust.

  • Ning pakkuge lisaks kindlasti ka värsket kurki ja tomatit, mis ei vaja serveerimiseks muud kui tükeldamist, vähest soola ning ohtrasti hakitud murulauku ja tilli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nipi tiri 26.sept 2012 19:27
nämma:Y
nipi tiri 26.sept 2012 19:27
nämma:Y
ewe 27.aug 2012 13:59
tegin ja tuli nagu vaja. Nüüd teen kõrvale ka õuna büreed . Selleks lisasin kreemile suhkrut juurde.
getter 21.märts 2009 19:19
aran ,et oleks välja tulnud. mul tuli kuid kahuks tegin mirolaine aj´hjus ehk selle pärast ei tulnud just väga kreemine kuna panin liiga kauaks mikolaine ahju ,aga maitsev :)
liisbet13 21.nov 2008 22:51
Kunagi ammu-ammu tegin seda kreemi, enam eriti ei mäleta, kuidas see asi peaks hästi õnnestuma.:D Aga loogiliselt võttes, kui kuumutamise ajal segamiseks visplit kasutada, ei tohiks vist väga tükke tulla. Ja ilmselt peab tükkide vältimiseks ka kuumutama suht nõrgal kuumusel või siis n.ö vesivannis.:)
Lotta 28.mai 2006 23:13
Tegin nii nagu retseptis öeldud. Ei õnnestunud, sest muna läks kuumutamisel tükki. Ehk on retseptis viga ja muna asemel peab ainult munakollast kasutama?
andree 21.märts 2005 16:36
ma ei ole veel maitsnud nii et ei oska öelda
1