Uudised
Suur üllatus! Aastaid parimaks valitud "Kuldrenett" tõugati tänavu troonilt

16. septembril valiti aianduskeskuses Hansaplant juba üheteistkümnendat korda lemmikõuna. Üsnagi üllataval kombel võitis sellel aastal sügisõun "Kallika".

Uudised
Põlvkonnavahetus Eesti kulinaaria tipus: Bocuse d’Or võistlusi hakkab eest vedama Vladislav Djatšuk

Dimitri Demjanov (70), kes on olnud üle kümne aasta maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d’Or žüriiliige ja Eesti organisatsiooni president, annab teatepulga üle tippkokk Vladislav Djatšukile…

Uudised
Julged maitsta? Mart Juur, Robert Kõrvits ja Karolin Kuusik võistlevad jaapani toidu valmistamises

Sel pühapäeval kell 13-16 Tallinnas Solaris keskuses toimuval Jaapani turul pakuvad erinevaid aasiapäraseid hõrgutisi ka tuntud telenäod, kes üheskoos Tokumaru kokkadega Jaapani toidu valmistamises võ…

Uudised
Seenenäitus toob külastajate ette 150 seeneliiki ning seeneussid

15.-24. septembril on Eesti Loodusmuuseumi hoovis taas avatud sügisene seenenäitus. Sel aastal 55. korda külastajate ette toodav väljapanek esitleb ligi paarisadat seeneliiki, mille hulgas on nii söödavaid, mittesöödavaid, tinglikult söödavaid kui ka…

Uudised
UUS RAAMAT: Baklažaanitoidud

Kui te armastate baklažaani, on see raamat just teile. Baklažaan on väga tänuväärne vili, millega tasub sõbraks saada ‒ sõbrana suudab see pakkuda mitmeid meeldejäävaid maitsekooslusi ja uusi põnevaid kogemusi. Lisaks kuulub baklažaan väga tervisesõbralike viljade hulka, mida tasuks oma toidulaual…

Uudised
Väätsa Agro juht: haigete või ravimikuuril olevate lehmade piim pakki ei jõua

Toiduliidu piimapäeval esinenud Väätsa Agro juhi Margus Mulla sõnul on ravimijäägiga piima jõudmine tööstustele müüdava toorpiima hulka tänapäeval praktiliselt välistatud. Haigeid ja ravimikuuri läbimise tõttu keeluajal olevaid lehmi hoitakse rangelt…

Uudised
Võitja on selgunud!

Möödunud kuul viisime Toidutare.ee lehel läbi uuringu e-poodide kohta.

Uudised
Sulajuust Merevaik sai 50!

Merevaik on esimene Eestis välja mõeldud ja toodetud sulatatud juust ning Eesti üks edukaim nostalgiatoode, mis ühendab erinevaid põlvkondi. Merevaik on sündinud küll nõukogude-aegses Eesti plaanimajanduses, kuid osutunud väga elujõuliseks tooteks turumajanduses. Kokku toodetakse Merevaiku umbes 5…

Uudised
Eestit külastas maailma kalleima kohvisordi farmer El Salvadorist

Eestit külastas El Salvadori kohvifarmi Cuatro M juhataja Emilio Lopez Diaz, kelle farm kasvatab maailma kalleimat kohvisorti Geisha, mis tuli esmakordselt müügile ka Eestis. Jaapani ja USA turgude üha suureneva nõudluse tõttu jõuab antud kohvisorti…

Uudised
McDonald’s plaanib investeerida kolme aasta jooksul Eestisse 3 miljonit eurot

Eesti juhtivat restoraniketti McDonald’s opereeriva Premier Restaurants Eesti AS käive kasvas eelmisel aastal 4,8% 18,5 miljoni euro tasemeni. Hea käibe tõid kaasa märkimisväärsed investeeringud - 2016. aastal investeeris McDonald’s Eesti restoranide…

Uudised
Pärnu Vallikääru aasal toimub täna ja homme Grillfest

Järjekorras juba seitsmeteistkümes Grillfest on täies hoos.

Uudised
Uus raamat: Supersmuutid mangost mustikani

Eesti juurtega Kati Jaakonen, üks esimesi ja populaarsemaid toidublogijaid Soomes, on oma blogis Hellapoliisi.fi jaganud inspireerivaid retsepte juba üle kümne aasta. Soomes on Katil ilmunud mitukümmend kokaraamatut. Tema esimene eesti keelde tõlgitud raamat „Leivad ja leivahõrgutised“ ilmus 2016.

Uudised
Uus raamat: Mia ja Anett köögis

Mia ja Anett on kaks täiesti tavalist Viimsi Keskkooli kaheksanda klassi tüdrukut, kelle tõeline kirg on kokkamine – kui nad parasjagu köögis pottide ja pannidega ei mölla, siis otsivad põnevaid ja ägedaid toiduretsepte. 

Uudised
Peipsimaa otsib oma toidusuveniiri

Peipsimaa maitsete aastal otsib Peipsi Toidu võrgustik oma piirkonna toidusuveniiri, mis iseloomustaks kõige paremini Peipsi toitu ja piirkonna omapära. 

Uudised
UUS RAAMAT: Nostalgilised tordid ja koogid

See kaunis raamat on neile, kes tunnevad igatsust lapse- ja nooruspõlve tuttavate maitsete järele. 

Uudised
Eesti oma supertoidud

Supertoitude söömine on üha laienev ülemaailmne trend. 

Uudised
Kuidas küpsetada kõige krõbedam küpsis?

Küpsised on nii mõnusad. Ained on sul enamasti kapis olemas. Neid küpsiseid on imetore teha koos lastega, paljud on ka täiesti jõukohased väikestele kokkadele endile katsetamiseks. Hiljem on neid hea kaasa võtta, külakostiks viia, vahetunnil krõbistada, koolilaadal müüa, ekskursioonil korisevat kõht…

Uudised
Nädalamenüü 8. - 14. mai

Kevadisele toidulauale tuleks iga päev valida rohkelt värvilisi köögivilju. Mida erinevamad ja värvilisemad on viljad, seda lihtsamini aitavad need kehal talveunest välja tulla ning end jätkuvalt turgutada. Lisaks on selline menüü imeliselt maitsev ja kergesti seeditav.

Uudised
Eesti Parim Toiduaine 2017 on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust

Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverentsil andis Vabariigi President pr Kersti Kaljulaid üle kuldmärgi Eesti Parima Toiduaine 2017 konkursi võidutootele, milleks on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust. 

Uudised
Lähme sööma!

Vaid loetud päevad veel ja Eesti Toidumess-Sööma! avab oma ukse. Suurüritus toimub 5.-6. mail Tallinna Lauluväljakul.

Uudised
Osale konkursil „Leiburi Leivategu 2017“!

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutab juba viiendat korda välja konkursi parima kodus küpsetatud rukkileiva leidmiseks. 

Uudised
Kaalust alla

Raamatu eesmärk on aidata saada kehakaal tervisliku tasakaalustatud toitumisega alatiseks kontrolli alla. See ei ole järjekordne „dieet”, mis lubab ülikiireid uskumatuid tulemusi, kuid kindlasti on muutused stabiilsed, püsivamad ja tervist toetavad. Tervislik tasakaalustatud (rasvad, valgud ja süsiv…

Uudised
Armastades taimetoitu

Mida enam taimi leiab tee sinu taldrikule, seda paremini varustad oma keha vitamiinide ja mineraalainete ning lisaks paljude väga kasulike bioaktiivsete ühenditega, mis tagavad hea tervise ja suurepärase välimuse.

Uudised
Oma Maitse kokakool: Itaalia köök

Kolmapäeval, 22.märtsil toimub Toiduakadeemias järjekordne Oma Maitse kokakool. Sel korral valmistatakse koos tuntud ja armastatud kokkade Aare ja Manuga tõelisi Itaalia hõrgutisi!

Uudised
Uus raamat: Mereannid. Krevetist kalmaarini

Mereannimaailm on kirju ja rikkalik – eri meredes elutsevad krevetid, erinevad karbid, kalmaarid, kaheksajalad, krabid, vähid jne rikastavad paljude maade toidulauda. Et ka meie kauplustes on mereande üha laiem valik, aitab raamat nende molluskitega paremini tutvust sobitada. Raamatusse on kogutud…

Uudised
Uus raamat: Ehe eesti köök

Esimene „Eesti köögi“ raamat ilmus 2003. aastal Harri Ilveselt ja Lia Virkuselt ning on olnud müügil siiani. Saabunud on aeg uue raamatu jaoks, mis kannab pealkirja „Ehe Eesti köök“. Aastaaegade järgi kokku pandud raamatusse on kogutud kolme naise lemmikretseptid. Ikka sellised, mida eestlased armas…

Uudised
Uus raamat: Leivad ja leivahõrgutised

Leiba saab toiduvalmistamiseks ja küpsetamiseks kasutada mitmel moel ning see, kas leib on poest ostetud või ise tehtud, ei ole sugugi oluline. Soome tuntuima toidublogi Hellapoliisi pidaja Kati Jaakoneni raamat on innustav kogumik leiva- ja leivaga toitude retsepte nii hommikusöögiks, lõunasupi sel…

Uudised
Kui annad õnnele võimaluse

Selgunud on Ajakirjade Kirjastuse möödunud aasta ajakirjade tellimisloterii võitja ehk 10 000 € on leidnud kodu.

Uudised
Dmitri Roozil õnnestus säilitada Eesti 14. positsioon maailma tippkokkade võistlusel

Eile õhtul selgusid Lyonis, Prantsusmaal Bocuse d´Or kokkade võistluse võitjad. Kulla võitis Ameerika Ühendriikide meeskond. Põhjala riigid mängivad endiselt olulist rolli maailma gastronoomia maastikul - Bocuse d´Or hõbe läks Norrale ja pronks Islan…

Uudised
Õhtune film koos pitsaga? Miks ka mitte

Telia TV Videolaenutusest saad alates tänasest tellida endale sobiva filmi koos suure pitsaga. Tegemist on esialgu pilootprojektiga, mis kestab 15. veebruarini.

Uudised
Koch pani pudelisse keisrite lemmikõlle Imperial Stout’i

Käsitööõllede tootja Koch tõi turule nummerdatud eripruuli Tammevaadi Imperial Stouti, mida valmistati eksklusiivselt vaid 1560 pudelit. Erilist tähelepanu pööras õllemeister sügavate ja küpsete maitsenootide esiletoomisele. Maailmakuulus Imperial st…

Uudised
Eestit esindab Bocuse d´Or 2017 taas Dmitri Rooz

Bocuse d’Or tähistab sel aastal suurt juubelit – esimese kokanduse olümpiaks nimetatud võistluse toimumisest möödub 30 aastat. Nime on võistlus saanud oma asutaja, Prantsuse legendaarse koka Paul Bocuse’i järgi, kes aastal 1987 selle kokandusvõistluse ellu kutsus. Iga kahe aasta tagant kogunevad Lyo…

Uudised
Peekoni 50 krõbedat varjundit

Peekonit, seda patuselt rammusat sealihatükki kardetakse, kuid samal ajal ka armastatakse, kuna see maitseb nii hõrgult. Läbikasvanud peekonist valmistatud roog saab mahlane ja lausa sulab suus. Õnneks sulab praadimisel ja küpsetamisel peekonist välja ka suurem osa kardetud rasvast ja valmistoit pol…

Uudised
Pelmeenid. Ise ja hästi

Kuigi poeletid on kõiksugustest pelmeenitoodetest lookas, on kodused käsitsi valmistatud pelmeenid, hinkalid, ravioolid või ka wonton’id midagi hoopis muud. 

Uudised
Õllesommeljeed valisid parimaks jõuluõlleks Pühaste Dekadentsi

Ajakirja Pruul korraldatud käsitöö jõuluõllede konkursi võitis Pühaste pruulikoja Dekadents, teenides 10 võimalikust absoluudilähedase 9,33 punkti. Teine-kolmas koht läks jagamisele Tankeri Kashei Bessmertniy ja Põhjala Jõuluöö vahel (mõlemad 8 punkt…

Uudised
UUS RAAMAT: Jõulud. 30 teistmoodi jõulurooga

Meil kõigil on võimalus kujundada endale sellised jõulupühad, nagu me ise soovime. Eeskätt on jõulud pühad, kus nauditakse pereringis või koos külalistega head toitu. 

Uudised
Eesti esimene ravimtaimedel põhinev eliksiir nüüd valmis

Metsamoori Eliksiir on esimene tööstuslikult toodetud rahvameditsiini järgiv jook. Tootjaks on joogitootja Koch koostöös tuntud taimetarga Irje Karjuse ehk Metsamooriga. Eliksiiris kasutatud ravimtaimed on korjatud Lõuna- ja Lääne-Eesti metsadest nin…

Uudised
Oma Maitse kokakool: küpsetiste eri!

16.novembril toimus Toiduakadeemias sügisene küpsetiste eri, kus sel korral küpsetati Tartu Mill jahudest ja Dansukkeri siirupitest ja suhkrutest maitsvaid kringleid ja krõmpsuvaid energiabatoone. 

Uudised
UUS RAAMAT: Kingi maitseid

Kinkimine on tähelepanuavaldus, mis teeb rõõmu nii kinkijale kui ka kingi saajale. Tihtipeale on aga kingituse leidmine keeruline tegevus, eriti siis, kui tahaksite kinkida midagi enamat kui lihtsalt asja. 

Uudised
UUS RAAMAT: Tervisele pai

Kaks aastat tagasi läks Lia Virkus õppima toitumisnõustajaks, et saada teada, mida selleks vaja, et elada kaua, rõõmsalt ja teha oma tervisele pai.  Lia armastab värsket ja puhast kohalikku toitu, kuulab oma keha ja sööb kõike, mis maitseb.

Uudised
UUS RAAMAT: Tujutõstvad toidud

Juba lapsepõlvest mäletame, et lauale tõstetud toit võib tekitada nii rõõmu kui ka kurbust. 

Uudised
Eesti Parim Õllesommeljee 2016 on Els-Maria Uibo

Eile, 17. novembril valiti Estonia talveaias juba neljandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Els-Maria Uibo Umami Restost. Teise koha saavutas Helen Aasmann ja kolmandaks tuli Martin Vahtra pruulikojast Tanker. 

Uudised
UUS RAAMAT: Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest

Igaüks, kes kodus toitu valmistab, teab, et ükskõik kui täpselt ka toidukoguseid ei planeeri, ikka jääb söögikordadest sageli üht-teist üle. 

Uudised
UUS RAAMAT: Merekalad Merriti moodi

Kõik, kes me elame planeedil nimega Maa, oleme osakesed ürgookeanist, mis meid toidab. Sestap pole kunagi ülearune kirjutada veel üks raamat kalatoitudest. Nii palju kui on kokkasid, nii palju on ka eri nägemusi kalatoitudest. Ühes asjas on aga pea kõik köögikunstnikud ühel nõul – parim maitseaine…

Uudised
Restoranide suurvõistluse võitjad teada

Eile hilisõhtul kuulutas sõltumatu audiitorfirma PricewaterhouseCoopers gastronoomiakonkursi Silverspoon pidulikul auhinnagalal välja selle hooaja võitjad. Kõige enam tunnustusi noppis restoran Horisont võites nii fine dining, parima teeninduse ja parima taimetoidu pakkuja kategoorias.

Uudised
UUS RAAMAT: Soodsad kodused toidud

Kodus kokkamine on rõõm! 

Uudised
Taimetoidumessi külastas 4000 inimest

Eile ehk 5. novembril kell 11 - 17 toimus Tallinna Kultuurikatlas juba kuuendat aastat järjest Baltimaade vanim veganfestival. Seekordne mess kujunes läbi aegade suurimaks: messi külastas 4000 inimest Eestist ja välismaalt, oma tegemisi tutvustas üle 100 osaleja.

Uudised
Baltimaade parim sommeljee on Martynas Pravilonis Leedust

Riias toimunud Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix’l pärjati Baltimaade parima sommeljee tiitliga Martynas Pravilonis Leedust. Vaatemängulises finaalis saavutas teise koha Narimantas Miežys Leedust ja kolmandaks tuli Agnese Meiersone Lätist. Noo…

Uudised
Kausitäis kiudaineid toob tegusa päeva!

Hommikusöök on kõige tähtsam söögikord, varustades meid alanud päevaks vajaliku kütusega. Kiirematel hetkedel on hea haarata hommikusöögihelveste järele, mida leidub poelettidel nüüd ka varasemast tervislikumas kuues, rohke kiudaine- ja vähese suhkrusisaldusega.  

Uudised
Selgusid "Aasta Kokaraamat 2016" võitjad!

Aasta kokaraamat 2016 võitjaks kuulutati raamat “Suhkruingli magusad lauad”. Raamatu autorid on Kertu Lukas, Kristi Jalakas, Katrin Press ning kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus. Teisena leidis tunnustust “Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada trooja hobust”. Autor Margit Härma, Varrak Kirjastu…