Uudised
Eesti esimene ravimtaimedel põhinev eliksiir nüüd valmis

Metsamoori Eliksiir on esimene tööstuslikult toodetud rahvameditsiini järgiv jook. Tootjaks on joogitootja Koch koostöös tuntud taimetarga Irje Karjuse ehk Metsamooriga. Eliksiiris kasutatud ravimtaimed on korjatud Lõuna- ja Lääne-Eesti metsadest nin…

Uudised
Oma Maitse kokakool: küpsetiste eri!

16.novembril toimus Toiduakadeemias sügisene küpsetiste eri, kus sel korral küpsetati Tartu Mill jahudest ja Dansukkeri siirupitest ja suhkrutest maitsvaid kringleid ja krõmpsuvaid energiabatoone. 

Uudised
UUS RAAMAT: Kingi maitseid

Kinkimine on tähelepanuavaldus, mis teeb rõõmu nii kinkijale kui ka kingi saajale. Tihtipeale on aga kingituse leidmine keeruline tegevus, eriti siis, kui tahaksite kinkida midagi enamat kui lihtsalt asja. 

Uudised
UUS RAAMAT: Tervisele pai

Kaks aastat tagasi läks Lia Virkus õppima toitumisnõustajaks, et saada teada, mida selleks vaja, et elada kaua, rõõmsalt ja teha oma tervisele pai.  Lia armastab värsket ja puhast kohalikku toitu, kuulab oma keha ja sööb kõike, mis maitseb.

Uudised
UUS RAAMAT: Tujutõstvad toidud

Juba lapsepõlvest mäletame, et lauale tõstetud toit võib tekitada nii rõõmu kui ka kurbust. 

Uudised
Eesti Parim Õllesommeljee 2016 on Els-Maria Uibo

Eile, 17. novembril valiti Estonia talveaias juba neljandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Els-Maria Uibo Umami Restost. Teise koha saavutas Helen Aasmann ja kolmandaks tuli Martin Vahtra pruulikojast Tanker. 

Uudised
UUS RAAMAT: Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest

Igaüks, kes kodus toitu valmistab, teab, et ükskõik kui täpselt ka toidukoguseid ei planeeri, ikka jääb söögikordadest sageli üht-teist üle. 

Uudised
UUS RAAMAT: Merekalad Merriti moodi

Kõik, kes me elame planeedil nimega Maa, oleme osakesed ürgookeanist, mis meid toidab. Sestap pole kunagi ülearune kirjutada veel üks raamat kalatoitudest. Nii palju kui on kokkasid, nii palju on ka eri nägemusi kalatoitudest. Ühes asjas on aga pea kõik köögikunstnikud ühel nõul – parim maitseaine…

Uudised
Restoranide suurvõistluse võitjad teada

Eile hilisõhtul kuulutas sõltumatu audiitorfirma PricewaterhouseCoopers gastronoomiakonkursi Silverspoon pidulikul auhinnagalal välja selle hooaja võitjad. Kõige enam tunnustusi noppis restoran Horisont võites nii fine dining, parima teeninduse ja parima taimetoidu pakkuja kategoorias.

Uudised
UUS RAAMAT: Soodsad kodused toidud

Kodus kokkamine on rõõm! 

Uudised
Taimetoidumessi külastas 4000 inimest

Eile ehk 5. novembril kell 11 - 17 toimus Tallinna Kultuurikatlas juba kuuendat aastat järjest Baltimaade vanim veganfestival. Seekordne mess kujunes läbi aegade suurimaks: messi külastas 4000 inimest Eestist ja välismaalt, oma tegemisi tutvustas üle 100 osaleja.

Uudised
Baltimaade parim sommeljee on Martynas Pravilonis Leedust

Riias toimunud Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix’l pärjati Baltimaade parima sommeljee tiitliga Martynas Pravilonis Leedust. Vaatemängulises finaalis saavutas teise koha Narimantas Miežys Leedust ja kolmandaks tuli Agnese Meiersone Lätist. Noo…

Uudised
Kausitäis kiudaineid toob tegusa päeva!

Hommikusöök on kõige tähtsam söögikord, varustades meid alanud päevaks vajaliku kütusega. Kiirematel hetkedel on hea haarata hommikusöögihelveste järele, mida leidub poelettidel nüüd ka varasemast tervislikumas kuues, rohke kiudaine- ja vähese suhkrusisaldusega.  

Uudised
Selgusid "Aasta Kokaraamat 2016" võitjad!

Aasta kokaraamat 2016 võitjaks kuulutati raamat “Suhkruingli magusad lauad”. Raamatu autorid on Kertu Lukas, Kristi Jalakas, Katrin Press ning kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus. Teisena leidis tunnustust “Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada trooja hobust”. Autor Margit Härma, Varrak Kirjastu…

Uudised
Eesti kokteilisegajad kuuluvad maailma tippu

Eesti baaridaam Hirja Niit saavutas International Bartennders Association maailmameistrivõistlustel suurepärase 2. koha! Hirjat edestas tema kategoorias vaid korraldajamaa Jaapani esindaja.

Uudised
Rahvusvaheline pastapäev: Tallinnas jagatakse kõigile tasuta värsket pastat

Teisipäeval, 25. oktoobril tähistatakse ülemaailmset pastapäeva, mille puhul püstitatakse Eesti ajaloo pikima pasta rekord – eesmärgiks on ära mõõta ligi 200 meetrit pikk ja 120 kilo kaaluv pastakett.

Uudised
Gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid selgunud!

Audiitorfirmal PwC on au avalikustada tänavuse gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid, kelle hulgast kuulutatakse välja hooaja võitjad 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal. 

Uudised
Uus raamat: Lia šokolaadimaagia. Minu parimad koogid ja magustoidud

Šokolaad sütitab tundeid. Tume šokolaad sobib neile, kes ihkavad hellitusi ja tugevaid tundeid, piima- ja valge šokolaad aga maiasmokkadele. 

Uudised
Lahemaal alustab unikaalne Lahemaa Maitsete Nädal

10.-16.10. toimub teist korda Lahemaa Maitsete Nädal, kus Palmse mõisaköök ja kõrts, Sagadi restoran, Vihula restoran ja Altja kõrts pakuvad spetsiaalselt välja töötatud kolmekäigulist erimenüüd hinnaga vaid 15 €!

Uudised
FoodFest taas ukse ees

27.-29. oktoobril toimub taas Eesti pikima traditsiooniga toidumess Tallinn FoodFest. Kolmel päeval Eesti Näituste messikeskuses toimuv sündmus avab uksed nii professionaalidele kui ka toidusõpradele.

Uudised
Pagarid said soovituse, mida tähendab täisteratoode

Täna allkirjastati Täistera mõiste kasutamise Hea tava leping, mis määratleb täistera standardi ja sõnastab, millist toodet võib nimetada täisteratooteks. Pagaritoodete puhul peab teraviljast koostisosasade sisaldus  olema vähemalt 50%, täisterapasta…

Uudised
Kodupruulijate konkursi võitis punane kibuvitsa-tšilli õlu

Nädalavahetusel toimunud Kochi Kodupruulijate konkursi võitis Robert Särglepa poolt valmistatud kibuvitsa-tšilli õlu “Ale Depressant” . Järgnesid Mihkel Sala ja Kaarel Siim’i pruulitud “Salapuna” ning Tanel Tälli “Redneck”. Eraldi katergooriana selgi…

Uudised
LOE LÄHEMALT! Nõmme 2016. aasta kodukeediste konkurss on ukse ees

Ühendus Loov Nõmme ja Nõmme Koduloohuviliste Koda korraldavad 29. oktoobril restoranis Von Glehn ürituse NÕMME KODUNE KEEDIS 2016.

Uudised
Toidufestival "Silm suhu!"otsib ametlikku suveniiri

Alates 13. kuni 30. oktoobrini toimub Ida-Virumaal traditsiooniline gastronoomiasündmus "Silm suhu!". 

Uudised
UUS RAAMAT: Seletav kokandussõnastik. Peotäis köögi- ja söögitarkust

Vahel juhtub kusagil Eestimaal söömas käies valdavalt prantsus- või itaaliakeelsete toidunimedega menüüd uurides või mõnd head retsepti lugedes, et ei saagi aru, millest jutt käib. Või mida teha kena restorani uksel, kui viks ülemkelner küsib: „Kas…

Uudised
Vaata, milline on rekordiline üheksa ruutmeetrine sushi

Eile toimus Solarise keskuses suur Jaapani-teemaline perepidu, kus valmistati ka Eesti suurim sushiroog.

Uudised
Rimi kööki asus tööle Eesti tippkokk Jörgen Kohal

Rimil on nüüdsest lisaks toitumisnõustajale ja treenerile ka oma kokk – Jörgen Kohal, kel seljataga erinevate Eesti tipprestoranide kogemus, näiteks Tigu, City Marina, Noa jpt. Jörgen hakkab hoolitsema selle eest, et Rimi valmistoitude menüü oleks mi…

Uudised
Uus raamat: Supilinna Salaseltsi kokaraamat

„Supilinna Salaseltsi“ filmi on näinud vist suurem osa eestlasi. See on kui uus „Kevade“. Pisike erinevus siiski on – „Kevade“ tegelastel ei olnud oma kokaraamatut! Sellest on tegelikult kahjugi, sest Kiire venna ristsete rosinatega pidusaia tahaks ju küll järele teha ...

Uudised
Uus raamat: Tatratoidud 2

Mis tähendab „elus” tatar? Miks on vaja niigi heade omadustega toortatart veel idandada? Kui eestimaine toortatar on hele, miks poes müüakse nii heledat kui pruuni tatart? 

Uudised
Hallitavad saiapätsid – kuidas seda vältida?

Kuidas niiskel sügisesel ajal leivatooteid säilitada? Mida kujutab endast hallitus ja kuidas see tekib? Fazeri esindaja Vladimir Sapožnin selgitab pagaritoodete hallitamise tagamaid ning jagab nõuandeid, mis aitavad pikendada küpsetiste värskust ja eluiga.

Uudised
Punane tervisepomm PEET

Punapeet on palju enamat kui ainult äädikane hoidis! Sellest on trendikad söögikohad ammu aru saanud ja kasutavad inspireerivalt mitmekülgset juurvilja üha rohkem. Koduköögis ootab peet aga laiemat kasutamist ning siin ongi abiks meie raamat, mille 30 retsepti näitavad peeti nii klassikalises kui ka…

Uudised
Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!

Sel sügisel toimuvad 13-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Möödunud laupäeval toimus analoogne üritus ka Läti linnas Carnikavas.

Uudised
Selgusid Eesti Meistrid BBQ-s

Eesti Meistriks tuli suurel barbecue-võistlusel Türi Pritsumehed ja teise koha saavutas BBQ Symphony ning kolmas oli Faeton. BBQ Festivali Parimad sašlõkimeistrid olid ja Maitsvaima kastme valmistasid samuti Türi Pritsumehed, Kiireim grillisüütaja oli BBQ Symphony ning Rahva Lemmikuks valiti UQ bbq&…

Uudised
Eesti siidritootja sai mainekal konkursil hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest

Eesti käsitöösiidritootja Siidrikoda pälvis rahvusvahelisel siidrikonkursil, kus osales 183 tootjat üle maailma, hõbemedalid nii maitse kui ka tootedisaini eest.

Uudised
Parim Talutoit 2016 on Pajumäe talu mahe keefir

Nädalavahetusel pärjati Jäneda Talupäevadel konkursi “Parim Talutoit 2016” üldvõitjaks Pajumäe talu toode mahe keefir. Lisaks tunnustas Eestimaa Talupidajate Keskliit  “Parim Talutoit 2016” konkursi raames kõiki seitsme alagrupi võitjat.

Uudised
Moodsad moosid

See retseptiraamat on inspiratsiooniks tänapäevasele hoidistajale, kellele hooajaliste loodusandide maitsvateks moosideks võlumine ei ole tüütu kohustus, vaid loominguline, lõbus ja rõõmu pakkuv köögis veedetud aeg. 

Uudised
Väike marjakoogiraamat

Raamat, milles on 50 ahvatlevat marjakoogiretsepti kõikide Eestimaa aedades ja metsas kasvavate marjadega. Raamat peaks perenaisel käeulatuses olema maasikate valmimisajast suve alguses kuni hilissügiseni, mil viimased jõhvikad ja arooniad küpseks saavad.  

Uudised
Tänavatoit

See raamat toob kodukööki Tai lärmakad tänavad, grillisuitsused Ameerika avenüüd ja põiked Euroopa isuäratavatele puiesteedele ning kaugemalegi. 

Uudised
50 mahetalu ootavad avatud talude päeva raames külastajaid

Avatud talude päeva ligi 250 talust on viiendik mahetalud. Mahetalud ootavad külastajaid avatud talude päevale pühapäeval, 24. juulil kõikides maakondades, kõige rohkem on neid Saaremaalt. 

Uudised
“ Parim Talutoit 2016” tiitlile kandideerib 77 talutoodet

Eestimaa Talupidajate Keskliidu poolt  korraldatavale esimesele “Parim Talutoit 2016” konkursile esitati Eesti talutootjate poolt kokku 77 talutoodet veerandsajast talust.

Uudised
Kuidas pikendada kööginugade eluiga?

Kvaliteetsed noad võivad küll kopsaka summa maksma minna, ent õige hoolduse puhul on võimalik nende eluiga märkimisväärselt pikendada. 

Uudised
Õigete taimede koos kasvatamine tagab saagirikkuse

Alati ei piisa usinast aednikust aias, kes kobestab, kastab, lõikab, hooldab ja tagab toitained. Tihti suudavad just õigesti paari pandud taimed tagada teineteisele kasvuks vajalikud tingimused toitainetest kahjuritõrjeni.

Uudised
Tomat. Salatist vürtsmoosini

Prantslaste poolt imetlevalt armastuse õunaks ristitud tomatist on saanud oluline tooraine ka meie põhjamaisel toidulaual. Küll aga kahjuks on meie kliimas küpsete tomatite korjamise periood lühike, mis toob enamasti kaasa tomatiuputuse ja vajaduse neid kiirelt realiseerida. 

Uudised
Kutsume restorane ja kohvikuid aitama kaasa suitsuvabade keskkondade tekkimisele

Teame, et kõige rohkem kahjustab sigaretisuits teisi inimesi siseruumis, ent ka vabas õhus suitsetamine võib avaldada sama kahjulikku mõju. Seetõttu pöördume teie ning kõigi teiste kohvikute, restoranide ja toitlustusasutuste poole palvega piirata su…

Uudised
Kas oled juba proovinud?

Kui soovid muuta suvised salatid pisut toitvamaks, teha piruka-, sushi- või wrapi täidist või otsid suupistelauale vaheldust, siis Apetina valge juustu toodete seast leiad kindlasti midagi sobivat.

Uudised
Käsitööõllede valmistajad teevad oma festivali

Käsitööõllede tootja Koch korraldab Merepäevadega samaaegselt, 15-17 juulil, Kochi Aitade territooriumil Käsitöö- ja Õllefesti, et anda käsitööõllede tootjaile võimalus oma toodangut laiemalt tutvustada ning tuua õllemeistrite töö rahvani lähemalt. Lisaks tuntumate pruuljate õlledele on laadal esind…

Uudised
Maailma parimate baarmenitega sõidab Miamisse võistlema Regeri Zoo

10 Eesti baarmeni võistlesid möödunud nädalal World Class Estonia finaalis, mille võitja kindlustas endale koha sügisel Miamis toimuvale rahvusvahelisele baarmenite võistlusele. Võitjaks osutus Regeri Zoo Meat Market Cocktail Barist.

Uudised
Uued leivad- ja saiatooted otsivad edu kui tervislikud

Pagaritoodete valdkonnas tegutseb Eestis sadu tublisid küpsetuskodasid. Neist suurimad  ja tuntumad on Fazer, Leibur ja Eesti Pagar. 

Uudised
Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub talutootjaid konkursile “Parim Talutoit 2016”.

Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab sel aastal esmakordselt “Parim Talutoit  2016” valimise. Parimad tooted valitakse  seitsmes erinevas kategoorias, võitjad kuulutatakse välja 30. juulil Jänedal toimuvate XXV Eesti Talupäevade raames. 

Uudised
Jaanipäevatoidud

Jaanid on põhjamaades üks tähtsamaid pühasid.