Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lollikindel nipp, kuidas alati salatikastmega täppi panna

Lollikindel nipp, kuidas alati salatikastmega täppi panna
Kas ka sina tahaks rohkem salateid süüa, ent hea õlikastme leidmine tundub keerukas? Poekastmed pole just eriti maitsvad ning on alati kapist otsas, isetegemine tundub tüütu. Tegelikkuses mitte, kui pead meeles seda väga lihtsat trikki…

Miks kokandusguru Martha Stewart seda iialgi köögis ei kasuta?

Miks kokandusguru Martha Stewart seda iialgi köögis ei kasuta?
USA kokanduskuninganna Martha Stewart ei lase seda koostisainet enda kööki. Ka portaali food&Wine toimetajate arvates on tegu väga ülehaibitud tootega, millest kellelegi kasu ei tõuse. Meie Toidutares nii karmid pol…

Leedu Vabariik 101! Geras apetitas

Leedu Vabariik 101! Geras apetitas
Täna tähistavad leedukad oma 101. iseseisvuspäeva - Leedu Vabariik kuulututati välja 16. veebruaril 1918. Palju õnne meie headele sõpradele ning geras apetitas!

Tee ise kala tomatis!

Tee ise kala tomatis!
Toidutare osales sel nädalal Õhtulehe korraldatud maitsetestil, kus prooviti järele, kas nostalgiatoit räim tomatis kõlbab kaasajal süüa. Kahetsustundega peame tunnistama, et peale paari hea üllataja oli purkid…

Seitse vilja, kus apelsinist rohkem C-vitamiini

Seitse vilja, kus apelsinist rohkem C-vitamiini
C-vitamiin on eriti praegusel külmetusteohtral talvisel ajal, mil ühel päeval paigub pakane ja teisel voolavad porinired üks väga kasulik abiline. C-vitamiin peletab väsimuse ning aitab organismil võidelda haig…

Tee kallimale hapukurgikimp!

Tee kallimale hapukurgikimp!
Ilma naljata - sellised kimbud on vastu valentinipäeva väga menukad. Lisaks on need väga lihtsad ise teha!

Vanemad

Neli viisi, kuidas kooke ja torte transportida

Neli viisi, kuidas kooke ja torte transportida
Vahel on nii, et peab koogi viima hoopis teise kohta, kus see valmis meisterdati. Olgu see siis teekond pagaritöökojast koju või kodust kontorisse või mängutuppa, kellelegi ei meeldi kui kaunilt kirjatud kook transpordi käigus tundmatuseni…


(14.02.2019)

EVELIN ILVES: Prantsuse kultusküpsetis on kohal!

EVELIN ILVES: Prantsuse kultusküpsetis on kohal!
See oli mõned aastad tagasi, kui Eestisse jõudis makroonimaania. Pariisi peentest lokaalidest champagne juurde pakutav hõrk ja peen suupiste võlus proovijaid kohe, ent osutus küllaltki töömahukaks. Mäletan, kuidas meie makroonikuninganna An…


(14.02.2019)

Eesti elanikud on hakanud rohkem majoneesi sööma

Eesti elanikud on hakanud rohkem majoneesi sööma
Turu-uuringu firma Nielsen andmeil on Eesti majoneesiturg võrreldes 2017. aastaga kasvanud mahuliselt kaks protsenti ning üha rohkem soovitakse rammusamaid tooteid.


(13.02.2019)

Põhjala uus pruulikoda alustas õlle villimisega Lõuna-Koreasse

Põhjala uus pruulikoda alustas õlle villimisega Lõuna-Koreasse
Aastavahetuse eel uude hoonesse kolinud Põhjamaade üks kaasaegsematest väikepruulikodadest on häälestatud ning alustas õlle villimisega. Esimene alusetäis õlut läheb ekspordiks Lõuna-Koreasse.


(13.02.2019)

Tex-Mex Cantina Margarita - Karmo Tüüri praepöial pole lihtsalt allapoole, vaid torkab augu maasse

Tex-Mex Cantina Margarita - Karmo Tüüri praepöial pole lihtsalt allapoole, vaid torkab augu maasse
Politoloog, gurmaan ning õllepoe Gambrinus peremees Karmo Tüür väisas oma maitserännakutel Pärnut ning lasi end jahmatada tex-mex söögiastusel Tex-Mex Cantina…


(12.02.2019)

Panid laua kinni ja ei läinud kohale? Tahaksid sa selle eest kinkekaarti?

Panid laua kinni ja ei läinud kohale? Tahaksid sa selle eest kinkekaarti?
Söögikohad üle maailma on hädas klientidega, kes panevad nagu kord ja kohus nende juures laua kinni, aga siis ei ilmu kohale. Kui tegu on vähegi pisema asutusega, võib taolise külmategemise hind olla…


(12.02.2019)

Ära solva kohvi ehk miks lattet peale lõunat tellida ei tohi

Ära solva kohvi ehk miks lattet peale lõunat tellida ei tohi
Kohv on paljude religioon, ent sellest hoolimata sageli ei tunta seda aromaatset jooki piisavalt. Ajakiri Food&Wine teeb kohvigurmaanidele Itaalia alusel toetudest puust ette ja punaseks, millal missu…


(11.02.2019)

Eestlased said lisatõuke, et luua kaerast taimset liha

Eestlased said lisatõuke, et luua kaerast taimset liha
Rahvusvaheline jätkusuutliku toidu arendamise organisatsioon Good Food Institute tunnustas Eesti Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskust stipendiumiga, mis aitab TFTAKil arendada kaerast…


(11.02.2019)

10 toredat kausirooga toovad kevade lähemale

10 toredat kausirooga toovad kevade lähemale
Kauss on hea mõõt toidu serveerimiseks. Maailmas on mitmeid mõnusaid kausiretsepte, nii soolaste kui ka magusate hulgas. Vaatame, mida Toidutare arhiiv välja pakub! 


(08.02.2019)

Hertsoginna Meghani superlihtne seksikas pastaroog

Hertsoginna Meghani superlihtne seksikas pastaroog
Lapseootel hertsoginna Meghani superlihtne pastakaste on nagu unistus neile, kes armastavad taimseid maitseid ning ei taha liiga kaua pliidi ääres olla - see nimelt valmib peaaegu et ise!


(08.02.2019)

Karmo Tüüri supipöial restoranis Embecke: röötsakil, aga pea püsti

Karmo Tüüri supipöial restoranis Embecke: röötsakil, aga pea püsti
Toidukriitiku ja õllepoe Gambrinus peremehe Karmo Tüüri maitserännakud mööda Eestimaa restorane on seekord sattunud Pärnusse, restorani Embecke, et saada parajalt üllatatud - nii- ja naapidi.


(08.02.2019)

Hüvasti croissant? Ka Prantsusmaa pöördub ametlikult taimsema toidu poole

Hüvasti croissant? Ka Prantsusmaa pöördub ametlikult taimsema toidu poole
Ka peenete saiakeste ja hõrkude juustude kodumaa Prantsusmaa on riiklikul tasemel hakanud oma toitumisnõuandeid ümber hindama, ning tulevikus soovitatakse rohkem tarbida taimseid toitaineid. 


(07.02.2019)

123456717273