Uudised
Eesti Parim Toiduaine 2017 on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust

Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverentsil andis Vabariigi President pr Kersti Kaljulaid üle kuldmärgi Eesti Parima Toiduaine 2017 konkursi võidutootele, milleks on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust. 

Uudised
Lähme sööma!

Vaid loetud päevad veel ja Eesti Toidumess-Sööma! avab oma ukse. Suurüritus toimub 5.-6. mail Tallinna Lauluväljakul.

Uudised
Osale konkursil „Leiburi Leivategu 2017“!

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutab juba viiendat korda välja konkursi parima kodus küpsetatud rukkileiva leidmiseks. 

Uudised
Kaalust alla

Raamatu eesmärk on aidata saada kehakaal tervisliku tasakaalustatud toitumisega alatiseks kontrolli alla. See ei ole järjekordne „dieet”, mis lubab ülikiireid uskumatuid tulemusi, kuid kindlasti on muutused stabiilsed, püsivamad ja tervist toetavad. Tervislik tasakaalustatud (rasvad, valgud ja süsiv…

Uudised
Armastades taimetoitu

Mida enam taimi leiab tee sinu taldrikule, seda paremini varustad oma keha vitamiinide ja mineraalainete ning lisaks paljude väga kasulike bioaktiivsete ühenditega, mis tagavad hea tervise ja suurepärase välimuse.

Uudised
Oma Maitse kokakool: Itaalia köök

Kolmapäeval, 22.märtsil toimub Toiduakadeemias järjekordne Oma Maitse kokakool. Sel korral valmistatakse koos tuntud ja armastatud kokkade Aare ja Manuga tõelisi Itaalia hõrgutisi!

Uudised
Uus raamat: Mereannid. Krevetist kalmaarini

Mereannimaailm on kirju ja rikkalik – eri meredes elutsevad krevetid, erinevad karbid, kalmaarid, kaheksajalad, krabid, vähid jne rikastavad paljude maade toidulauda. Et ka meie kauplustes on mereande üha laiem valik, aitab raamat nende molluskitega paremini tutvust sobitada. Raamatusse on kogutud…

Uudised
Uus raamat: Ehe eesti köök

Esimene „Eesti köögi“ raamat ilmus 2003. aastal Harri Ilveselt ja Lia Virkuselt ning on olnud müügil siiani. Saabunud on aeg uue raamatu jaoks, mis kannab pealkirja „Ehe Eesti köök“. Aastaaegade järgi kokku pandud raamatusse on kogutud kolme naise lemmikretseptid. Ikka sellised, mida eestlased armas…

Uudised
Uus raamat: Leivad ja leivahõrgutised

Leiba saab toiduvalmistamiseks ja küpsetamiseks kasutada mitmel moel ning see, kas leib on poest ostetud või ise tehtud, ei ole sugugi oluline. Soome tuntuima toidublogi Hellapoliisi pidaja Kati Jaakoneni raamat on innustav kogumik leiva- ja leivaga toitude retsepte nii hommikusöögiks, lõunasupi sel…

Uudised
Kui annad õnnele võimaluse

Selgunud on Ajakirjade Kirjastuse möödunud aasta ajakirjade tellimisloterii võitja ehk 10 000 € on leidnud kodu.

Uudised
Dmitri Roozil õnnestus säilitada Eesti 14. positsioon maailma tippkokkade võistlusel

Eile õhtul selgusid Lyonis, Prantsusmaal Bocuse d´Or kokkade võistluse võitjad. Kulla võitis Ameerika Ühendriikide meeskond. Põhjala riigid mängivad endiselt olulist rolli maailma gastronoomia maastikul - Bocuse d´Or hõbe läks Norrale ja pronks Islan…

Uudised
Õhtune film koos pitsaga? Miks ka mitte

Telia TV Videolaenutusest saad alates tänasest tellida endale sobiva filmi koos suure pitsaga. Tegemist on esialgu pilootprojektiga, mis kestab 15. veebruarini.

Uudised
Koch pani pudelisse keisrite lemmikõlle Imperial Stout’i

Käsitööõllede tootja Koch tõi turule nummerdatud eripruuli Tammevaadi Imperial Stouti, mida valmistati eksklusiivselt vaid 1560 pudelit. Erilist tähelepanu pööras õllemeister sügavate ja küpsete maitsenootide esiletoomisele. Maailmakuulus Imperial st…

Uudised
Eestit esindab Bocuse d´Or 2017 taas Dmitri Rooz

Bocuse d’Or tähistab sel aastal suurt juubelit – esimese kokanduse olümpiaks nimetatud võistluse toimumisest möödub 30 aastat. Nime on võistlus saanud oma asutaja, Prantsuse legendaarse koka Paul Bocuse’i järgi, kes aastal 1987 selle kokandusvõistluse ellu kutsus. Iga kahe aasta tagant kogunevad Lyo…

Uudised
Peekoni 50 krõbedat varjundit

Peekonit, seda patuselt rammusat sealihatükki kardetakse, kuid samal ajal ka armastatakse, kuna see maitseb nii hõrgult. Läbikasvanud peekonist valmistatud roog saab mahlane ja lausa sulab suus. Õnneks sulab praadimisel ja küpsetamisel peekonist välja ka suurem osa kardetud rasvast ja valmistoit pol…

Uudised
Pelmeenid. Ise ja hästi

Kuigi poeletid on kõiksugustest pelmeenitoodetest lookas, on kodused käsitsi valmistatud pelmeenid, hinkalid, ravioolid või ka wonton’id midagi hoopis muud. 

Uudised
Õllesommeljeed valisid parimaks jõuluõlleks Pühaste Dekadentsi

Ajakirja Pruul korraldatud käsitöö jõuluõllede konkursi võitis Pühaste pruulikoja Dekadents, teenides 10 võimalikust absoluudilähedase 9,33 punkti. Teine-kolmas koht läks jagamisele Tankeri Kashei Bessmertniy ja Põhjala Jõuluöö vahel (mõlemad 8 punkt…

Uudised
UUS RAAMAT: Jõulud. 30 teistmoodi jõulurooga

Meil kõigil on võimalus kujundada endale sellised jõulupühad, nagu me ise soovime. Eeskätt on jõulud pühad, kus nauditakse pereringis või koos külalistega head toitu. 

Uudised
Eesti esimene ravimtaimedel põhinev eliksiir nüüd valmis

Metsamoori Eliksiir on esimene tööstuslikult toodetud rahvameditsiini järgiv jook. Tootjaks on joogitootja Koch koostöös tuntud taimetarga Irje Karjuse ehk Metsamooriga. Eliksiiris kasutatud ravimtaimed on korjatud Lõuna- ja Lääne-Eesti metsadest nin…

Uudised
Oma Maitse kokakool: küpsetiste eri!

16.novembril toimus Toiduakadeemias sügisene küpsetiste eri, kus sel korral küpsetati Tartu Mill jahudest ja Dansukkeri siirupitest ja suhkrutest maitsvaid kringleid ja krõmpsuvaid energiabatoone. 

Uudised
UUS RAAMAT: Kingi maitseid

Kinkimine on tähelepanuavaldus, mis teeb rõõmu nii kinkijale kui ka kingi saajale. Tihtipeale on aga kingituse leidmine keeruline tegevus, eriti siis, kui tahaksite kinkida midagi enamat kui lihtsalt asja. 

Uudised
UUS RAAMAT: Tervisele pai

Kaks aastat tagasi läks Lia Virkus õppima toitumisnõustajaks, et saada teada, mida selleks vaja, et elada kaua, rõõmsalt ja teha oma tervisele pai.  Lia armastab värsket ja puhast kohalikku toitu, kuulab oma keha ja sööb kõike, mis maitseb.

Uudised
UUS RAAMAT: Tujutõstvad toidud

Juba lapsepõlvest mäletame, et lauale tõstetud toit võib tekitada nii rõõmu kui ka kurbust. 

Uudised
Eesti Parim Õllesommeljee 2016 on Els-Maria Uibo

Eile, 17. novembril valiti Estonia talveaias juba neljandat korda Eesti parim õllesommeljee. Tiitli pälvis Els-Maria Uibo Umami Restost. Teise koha saavutas Helen Aasmann ja kolmandaks tuli Martin Vahtra pruulikojast Tanker. 

Uudised
UUS RAAMAT: Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest

Igaüks, kes kodus toitu valmistab, teab, et ükskõik kui täpselt ka toidukoguseid ei planeeri, ikka jääb söögikordadest sageli üht-teist üle. 

Uudised
UUS RAAMAT: Merekalad Merriti moodi

Kõik, kes me elame planeedil nimega Maa, oleme osakesed ürgookeanist, mis meid toidab. Sestap pole kunagi ülearune kirjutada veel üks raamat kalatoitudest. Nii palju kui on kokkasid, nii palju on ka eri nägemusi kalatoitudest. Ühes asjas on aga pea kõik köögikunstnikud ühel nõul – parim maitseaine…

Uudised
Restoranide suurvõistluse võitjad teada

Eile hilisõhtul kuulutas sõltumatu audiitorfirma PricewaterhouseCoopers gastronoomiakonkursi Silverspoon pidulikul auhinnagalal välja selle hooaja võitjad. Kõige enam tunnustusi noppis restoran Horisont võites nii fine dining, parima teeninduse ja parima taimetoidu pakkuja kategoorias.

Uudised
UUS RAAMAT: Soodsad kodused toidud

Kodus kokkamine on rõõm! 

Uudised
Taimetoidumessi külastas 4000 inimest

Eile ehk 5. novembril kell 11 - 17 toimus Tallinna Kultuurikatlas juba kuuendat aastat järjest Baltimaade vanim veganfestival. Seekordne mess kujunes läbi aegade suurimaks: messi külastas 4000 inimest Eestist ja välismaalt, oma tegemisi tutvustas üle 100 osaleja.

Uudised
Baltimaade parim sommeljee on Martynas Pravilonis Leedust

Riias toimunud Vana Tallinn Baltic Sommelier Grand Prix’l pärjati Baltimaade parima sommeljee tiitliga Martynas Pravilonis Leedust. Vaatemängulises finaalis saavutas teise koha Narimantas Miežys Leedust ja kolmandaks tuli Agnese Meiersone Lätist. Noo…

Uudised
Kausitäis kiudaineid toob tegusa päeva!

Hommikusöök on kõige tähtsam söögikord, varustades meid alanud päevaks vajaliku kütusega. Kiirematel hetkedel on hea haarata hommikusöögihelveste järele, mida leidub poelettidel nüüd ka varasemast tervislikumas kuues, rohke kiudaine- ja vähese suhkrusisaldusega.  

Uudised
Selgusid "Aasta Kokaraamat 2016" võitjad!

Aasta kokaraamat 2016 võitjaks kuulutati raamat “Suhkruingli magusad lauad”. Raamatu autorid on Kertu Lukas, Kristi Jalakas, Katrin Press ning kirjastaja AS Ajakirjade Kirjastus. Teisena leidis tunnustust “Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada trooja hobust”. Autor Margit Härma, Varrak Kirjastu…

Uudised
Eesti kokteilisegajad kuuluvad maailma tippu

Eesti baaridaam Hirja Niit saavutas International Bartennders Association maailmameistrivõistlustel suurepärase 2. koha! Hirjat edestas tema kategoorias vaid korraldajamaa Jaapani esindaja.

Uudised
Rahvusvaheline pastapäev: Tallinnas jagatakse kõigile tasuta värsket pastat

Teisipäeval, 25. oktoobril tähistatakse ülemaailmset pastapäeva, mille puhul püstitatakse Eesti ajaloo pikima pasta rekord – eesmärgiks on ära mõõta ligi 200 meetrit pikk ja 120 kilo kaaluv pastakett.

Uudised
Gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid selgunud!

Audiitorfirmal PwC on au avalikustada tänavuse gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid, kelle hulgast kuulutatakse välja hooaja võitjad 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal. 

Uudised
Uus raamat: Lia šokolaadimaagia. Minu parimad koogid ja magustoidud

Šokolaad sütitab tundeid. Tume šokolaad sobib neile, kes ihkavad hellitusi ja tugevaid tundeid, piima- ja valge šokolaad aga maiasmokkadele. 

Uudised
Lahemaal alustab unikaalne Lahemaa Maitsete Nädal

10.-16.10. toimub teist korda Lahemaa Maitsete Nädal, kus Palmse mõisaköök ja kõrts, Sagadi restoran, Vihula restoran ja Altja kõrts pakuvad spetsiaalselt välja töötatud kolmekäigulist erimenüüd hinnaga vaid 15 €!

Uudised
FoodFest taas ukse ees

27.-29. oktoobril toimub taas Eesti pikima traditsiooniga toidumess Tallinn FoodFest. Kolmel päeval Eesti Näituste messikeskuses toimuv sündmus avab uksed nii professionaalidele kui ka toidusõpradele.

Uudised
Pagarid said soovituse, mida tähendab täisteratoode

Täna allkirjastati Täistera mõiste kasutamise Hea tava leping, mis määratleb täistera standardi ja sõnastab, millist toodet võib nimetada täisteratooteks. Pagaritoodete puhul peab teraviljast koostisosasade sisaldus  olema vähemalt 50%, täisterapasta…

Uudised
Kodupruulijate konkursi võitis punane kibuvitsa-tšilli õlu

Nädalavahetusel toimunud Kochi Kodupruulijate konkursi võitis Robert Särglepa poolt valmistatud kibuvitsa-tšilli õlu “Ale Depressant” . Järgnesid Mihkel Sala ja Kaarel Siim’i pruulitud “Salapuna” ning Tanel Tälli “Redneck”. Eraldi katergooriana selgi…

Uudised
LOE LÄHEMALT! Nõmme 2016. aasta kodukeediste konkurss on ukse ees

Ühendus Loov Nõmme ja Nõmme Koduloohuviliste Koda korraldavad 29. oktoobril restoranis Von Glehn ürituse NÕMME KODUNE KEEDIS 2016.

Uudised
Toidufestival "Silm suhu!"otsib ametlikku suveniiri

Alates 13. kuni 30. oktoobrini toimub Ida-Virumaal traditsiooniline gastronoomiasündmus "Silm suhu!". 

Uudised
UUS RAAMAT: Seletav kokandussõnastik. Peotäis köögi- ja söögitarkust

Vahel juhtub kusagil Eestimaal söömas käies valdavalt prantsus- või itaaliakeelsete toidunimedega menüüd uurides või mõnd head retsepti lugedes, et ei saagi aru, millest jutt käib. Või mida teha kena restorani uksel, kui viks ülemkelner küsib: „Kas…

Uudised
Vaata, milline on rekordiline üheksa ruutmeetrine sushi

Eile toimus Solarise keskuses suur Jaapani-teemaline perepidu, kus valmistati ka Eesti suurim sushiroog.

Uudised
Rimi kööki asus tööle Eesti tippkokk Jörgen Kohal

Rimil on nüüdsest lisaks toitumisnõustajale ja treenerile ka oma kokk – Jörgen Kohal, kel seljataga erinevate Eesti tipprestoranide kogemus, näiteks Tigu, City Marina, Noa jpt. Jörgen hakkab hoolitsema selle eest, et Rimi valmistoitude menüü oleks mi…

Uudised
Uus raamat: Supilinna Salaseltsi kokaraamat

„Supilinna Salaseltsi“ filmi on näinud vist suurem osa eestlasi. See on kui uus „Kevade“. Pisike erinevus siiski on – „Kevade“ tegelastel ei olnud oma kokaraamatut! Sellest on tegelikult kahjugi, sest Kiire venna ristsete rosinatega pidusaia tahaks ju küll järele teha ...

Uudised
Uus raamat: Tatratoidud 2

Mis tähendab „elus” tatar? Miks on vaja niigi heade omadustega toortatart veel idandada? Kui eestimaine toortatar on hele, miks poes müüakse nii heledat kui pruuni tatart? 

Uudised
Hallitavad saiapätsid – kuidas seda vältida?

Kuidas niiskel sügisesel ajal leivatooteid säilitada? Mida kujutab endast hallitus ja kuidas see tekib? Fazeri esindaja Vladimir Sapožnin selgitab pagaritoodete hallitamise tagamaid ning jagab nõuandeid, mis aitavad pikendada küpsetiste värskust ja eluiga.

Uudised
Punane tervisepomm PEET

Punapeet on palju enamat kui ainult äädikane hoidis! Sellest on trendikad söögikohad ammu aru saanud ja kasutavad inspireerivalt mitmekülgset juurvilja üha rohkem. Koduköögis ootab peet aga laiemat kasutamist ning siin ongi abiks meie raamat, mille 30 retsepti näitavad peeti nii klassikalises kui ka…

Uudised
Linnapea valmistas 400 liitrit silmusuppi!

Sel sügisel toimuvad 13-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised Silmupäevad. Möödunud laupäeval toimus analoogne üritus ka Läti linnas Carnikavas.