Rohkem tšillit palun!

Santa Maria toob Baltimaades turule põneva tšillivaliku. Kaks juba turul olevat tšillit said uue kuue (tšillipulber ja tšillipipar) ning lisaks tuuakse turule neli täiesti uut ja ägedat tšillit: Chipotle, Red Hot, Jalapeno ja Ancho Style.
Tšillit kasutatakse nii maitseaine kui ravimina, sest kõik tšillid soodustavad ainevahetust ja endorfiinide eritumist. Samuti on see võimas antioksüdant, mis aitab laiendada veresooni, vähendades sellega südamehaiguste riski. Lisaks sisaldab tšilli palju A- ja C-vitamiini, viimast isegi rohkem kui tsitruselised.
Tšilli liigselt põletavat tunnet suus on kõige lihtsam leevendada piima või hapendatud piimatoodetega.
Eestis ja Lätis alustame kampaaniat juba veebruari esimestel nädalatel ja uusi tšillisid võib leida Selverist, Prismast, Maksimarketitest, Solarisest, CoMarketist, Stockmannist ning Tallinna ja Tartu Kaubamajast nii eraldi väljapanekutena kui ka tavariiulis. Valminud on ka retseptiraamat, kus on põnevat infot tšillide ajaloo kohta ja huvitavaid retsepte ning kasulikke nippe.

UUTE TŠILLIDE VALIK

TŠILLIPIPAR CHIPOTLE: Mehhiko päritolu jalopeno tšilli (mis on suitsus kuivatatud ja jahvatatud) värvus varieerub punakaspruunist pruunini, annab suitsuse ja kakaose, kuid tugeva ning hästi tasakaalustatud terava maitse. See sobib suurepäraselt grillitud toitude ja salsaga.

TŠILLIPIPAR RED HOT: Indiast pärinevad Sannam tüüpi tšillihelbed, erkpunase värvusega ja tänu suurele seemnete osakaalule tugevalt üle keskmise teravusega.    Väga hea toitude kaunistamiseks, näiteks pitsad, pastad ja kastmed.

TŠILLIPIPAR JALAPEÑO: Jalapeño on tšilli, mis on saanud nime oma asukoha järgi - Mehhiko linnast Jalapan. Jalapeno tšilli on selge valik Mehhiko roogade valmistamiseks. Sobib hästi salatikastmetesse ja dipikastmete, salsade ning pajaroogade valmistamiseks.

TŠILLIPIPAR ANCHO STYLE: Mehhiko päritolu kuivatatud poblano tšillipipar, värvus varieerub tumelilla ja musta vahel, maitselt kergelt puuviljane koos kerge kohvi, tubaka, puidu ja rosina maitsenüanssidega. Vaieldamatult enim kasutatud tšilli Mehhiko köögis. Sobib salsa, kastmete ja liharoogadega.

TŠILLIPULBER: Klassikaline Mehhiko vürtsisegu, mille on välja töötanud William Gebhardt Texasest juba 1898. aastal. See on segu tšillist, jahvatatud vürstköömnest, punest ja küüslaugust, kuhu on lisatud ka soola. Möödapääsmatu  maitseaine chili con carne valmistamisel, samuti paja- ja liharoogadega.
TŠILLIPIPAR: Keskmise teravusega tšillide segu, mis sobib hästi kastmete, pajaroogade ja marinaadide maitsestamiseks. Suurepärane segu veidi teravama toidu austajatele.
Lase fantaasial lennata! 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
:) 11.veeb 2014 12:45
Tore oleks kui saaks osta tšillisid ka täitepakenditega. :)
väga tshill 07.veeb 2014 15:37
lõpuks ometi on suurest soovitamisest jõutud sinnamaani, et hakkab tekkima mingi elementaarne valik. Muidu ainult mingites ökopoodides üks nutsak siit ja teine sealt, kui juhuslikult otsa pole saanud... tuleb tuline nädalavahetus!
1