Gyoza - mis see on?

Allikas: Vici
Olenemata sellest, mis on pandud tainasse, olgu siis see siis liha või juurviljad, on see roog, mille üle tunnevad uhkust paljude erinevate riikide köögid. Itaalias on roa nimeks - ravioli, Venemaal - pelmeni, Poolas – pierogi, Jaapanis – gyoza, Hiinas – jiaozi ja mujal Aasias – manti
Kuulu järgi pärinevad väga õhukese tainaga pelmeenid Hiinast. Hiljem võttis traditsiooni omaks ka Jaapan, kus on tainas veelgi õhem. Gyoza't võib valmistada mitmel eri viisil - võib keeta, aurutatada, praadida, valmistada fritüüris või mikrolaineahjus. Gyoza on Jaapanis sedavõrd populaarne, et Osaka linnas on sellele pühendatud isegi museum nimega “Naniwa Gyoza Stadium“.

Gyoza pelmeene võib pakkuda pearoa, maitsva supi, kuuma või külma suupistena. Suupisted sobivad nii ametlikele üritustele kui ka sõprade seltsis õlle, veini või karastusjoogi kõrvale. Jaapanis Gyoza pelmeene pakutakse enamasti äädika ja sojakastmega. Vürtsikama elamuse saamiseks lisatakse neile ka pisut tšilliõli. Gyoza pelmeenide kõrvale sobivad ka kõik teised kastmed –magushapu kaste, hapukoor, majonees või mõni muu kaste vastavalt soovile.

Gyoza pelmeenide peamisteks erinevusteks on üliõhuke tainas (~08mm), rohke täidis (45%-60%) ning valmistamise tehnoloogia. Gyoza'd on mikrobioloogiliselt ohutud, sest tootmise käigus need pastöriseeritakse, mille käigus toote sisetemperatuur ulatub 80°C-ni. Selline tehnoloogia võimaldab pelmeene kiiresti valmistada pannil või fritüüris, keeta keedupotis või lihtsalt soojendada mikrolaineahjus lisades kausi põhja pisut vett. Idamaises kultuuris on eksklusiivsed värvid, lõhnad ja maitsed. Kõike seda leiab ka Viči toodete sarjas. Gyoza pelmeenid – paberõhuke tainas, mis ümbritseb mahlast liha segu, lõhe koos juustuga, kanaliha mustade Fungus-seentega või valgeid Shiitake seeni koos mustade Fungus-seentega.

Kutsuge külla sõbrad ning proovige üheskoos erinevaid maitseid mitmete erinevate valmistamisviisidega - Gyoza pelmeenid.
Naudi!

Uued Gyoza pelmeenid – eriti õhuke tainas ja vähemalt 60% mahlast täidist. Üks Gyoza pelmeen kaalub 25 grammi. Neli erinevat maitset ning valikus on 400 g ja 800 g pakendid.

Lihaga (kana ja sealiha). Saab valida kahe erineva pakendi suuruse vahel: kahele (400g) ja tervele perele (800 g). Kana ja sealiha on pelmeenide täidise jaoks purustatud/tükeldatud meie tehases, mis tagab kontrolli kvaliteedi üle. Tükeldatud sibul,  veidi vürtse ja küüslauk annavad hea ja eksklusiivse maitse.

Kana ja mustade Fungus-seentega. Mitte traditsioonilne ja mitte igapäevane täidise kombinatsioon kanast (40%) ja mustadest Fungus-seentest –  annab võimaluse mitte ainult gurmaanidele vaid ka traditsiooniliste toitude armastajatele nautida uusi maitseid! Tahaksime lisada, et mustad Fungus-seened ei ole mitte ainult meeldivalt krõbedad, vaid ka tervislikud, maitsvad ja toitvad.

Lõhe ja juustuga. Gurmaanide täidis – lõhe, tofu ja bataadinuudlid. Erilise maitse toob esile Korea porru, mis on üks peamisi Aasia köögis kasutatavatest köögiviljadest. Maitselt on see sarnane küüslaugule.

Valgete Shiitake seente ja mustade Fungus-seentega.  Seened on krõbedad ja suurepärase aroomiga. Peamiseks koostisosaks täidises on peakapsas. See köögivili on heaks dieettoiduks ja on väga efektiivne kuna põletab kaloreid rohkem kui annab. See on hea valik ka taimetoitlastele! 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa