Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

Gastronoomia-
konkursi Silverspoon finalistid selgunud!

Uudised ja sündmused

Gastronoomia-
konkursi Silverspoon finalistid selgunud!

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Audiitorfirmal PwC on au avalikustada tänavuse gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid, kelle hulgast kuulutatakse välja hooaja võitjad 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal. 
Fine dining kategooria 3 finalisti on NOA Peakoka Pool, Horisont ja Tchaikovsky; casual dining kategooria 3 finalisti on MIX, Tuljak ja Fabrik; pererestorani kategooria 3 finalisti on GOSPA, Lucca ja Ylicool; rahvusköögi kategooria 3 finalisti on Haku, Argentiina ja CRU; Eesti köögi kategooria finalistid on Leib Resto & Aed, D.O.M ja Farm ning kolm parimat kohvikut Mahedik, Meistri Cafe Lyon ja Gourmet Coffee.

Parima peakoka tiitli nimel jätkavad võistlust Silver Saa restoranist Fabrik, Dmitri Haljukov restoranist CRU,  Vladislav Djatšuk restoranist Tchaikovsky ja Tõnis Siigur ning Mihkel Rand restoranist NOA Peakoka Pool.

Parima teeninduse kategooria finalistid on CRU, Horisont ja NOA Peakoka Pool ning parima taimetoidu menüü kolm parimat on La Dolce Vita, Rucola ja Horisont.

Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC, mille Eesti juhi Ago Vilu sõnul oli võistlus finaalkohtade nimel väga tasavägine ning konkursil osalenud söögikohad said žüriilt kõrgeid hinnanguid. “Pinge veel kruvib, sest iga kategooria võitjad selguvad vähem kui kuu pärast Silverspooni auhinnagaalal,” selgitas Vilu.

Silverspooni 2016 hooaja võitjad kuulutatakse välja mardipäeval, 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal, kus parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist. Kõik piduliku auhinnagaala 200 piletit on tänaseks läbi müüdud.  

Gaalal ootab külalisi 4-käiguline hõrk eesti köögist inspireeritud õhtusöök koos šampanja ja spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinigavalikuga. Lisaks veidi meelelahutust, Escada moeshow ja pidulik autasustamisetseremoonia.

“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal,” lisas  Marje Hallik-Wilson.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov. MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi  2004. aastal eesmärgiga edendada ja tunnustada kulinaarseid saavutusi Eesti toitlustusmaastikul.  

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes