Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

Kuidas küpsetada ahjuliha? Jõuluaja lemmikretseptid

Uudised ja sündmused

Kuidas küpsetada ahjuliha? Jõuluaja lemmikretseptid

toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Pehme ja mahlane ahjupraad on jõulude ajal igal laual.
Ahjuliha valmistamisel on mõned head võtted, et liha saaks mõnusa maitsega, ei küpseks samas tuimaks.

1 Esmalt võid maitsestatud või pikitud liha pannil kuumas õli-võisegus üle pruunistada.

2 Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja tõsta lihatükk või terve lind ahju. Kata küpsetuspaberiga, et liha ei kuivaks. Arvesta iga 450 g kohta küpsemiseks vähemalt 20 minutit. Reegel aga on, et madalamal temepratuuril küpsenud lihatük peab ahjus oelma küll kauem, aga see saab pehmem.  Näiteks 160 kraadi juures küpseb suurem lind (4-5 kg) vähemalt 4 tundi.

3 Enne ahjuprae valmimist eemalda paber ja küpseta liha veel viis-kümme minutit. Tüsat vorm ahjust, kata liha uuesti paberiga ja kata paksema puhta köögirätikuga ning lase umbes pool tundi enne serveerimist rahuneda. Nii ei voola liha lahti lõigates mahaldest kohe tühjaks.




Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes