Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

Sööks küll rohkem kaunvilju, aga kuidas?

Uudised ja sündmused

Sööks küll rohkem kaunvilju, aga kuidas?

Mari-Liis Ilover Tervis Pluss
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Eestlaste toidulaual on kaunviljad olnud aastasadu, neid tunti ammu enne kartuliga tutvumist. Praegu hindame kaunvilju eelkõige nende tervisesõbralike omaduste poolest. See väetoit võiks meie menüüd aga palju sagedamini rikastada.
Herne-suitsulihasupp, soolaoad, oa-kruubisupp ja muud ammustest aegadest teada toidud on toekad ja aidanud üle ka raskematest aegadest. Suur valkude ja kiudainete sisaldus, rohked mineraalained ja vitamiinid teevad kaunviljadest tõeliselt tõhusa kõhutäie. Eriti hõlpsalt valmivad tervislikud eined konserveeritud või külmutatud kaunviljadest, nii jääb ära nende leotamisele ja keetmisele kuluv aeg.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga