Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

HÄMMASTAV! Heidi Hanso näitab, kui palju erineb vabajooksu ja puuribroileri liha!

Uudised ja sündmused

HÄMMASTAV! Heidi Hanso näitab, kui palju erineb vabajooksu ja puuribroileri liha!

Manona Paris
PrindiSoovita sõbrale
Saaremaal asuva Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso tegi ilmarahvale niiöelda puust ette ja punaselt selgeks, mis vahe on vabalt ringi joosta saanud ja puuris kinni hoitud broileri lihal. 
Heidi postitas reede hommikul sotsiaalmeediasse foto, kus on kõrvuti kaks toorest lihatükki. Üks neist roosakas ja värske olekuga, teine valkjas ja piimjas."Pajuvärava 10-kuune vabajooksubroiler versus max kahekuune poebroiler,“ kirjutas Heidi oma pildi allkirjas. „Enne kui selle peale tulin, et pilti teha, hakkisin poe omast julgelt pool juba pannile, nii et suuruse vahet otse polnud. Võite arvata, kummal linnul oli parem ja loomuomasem elu...“

Taluperenaine lausus Toidutarele, et kolmapäeval tuli üks Pajuvärava talu lemmikuid lihaks teha. „Vähem kui aasta vanune broiler ei saanud aretuse tõttu iseenda raskuse all enam liikuda.“

„See on broilerite lõpp: nende ainevahetus on aretatud selliseks, et luustik ühel hetkel ei pea isegi vabajooksu linnu puhul tema massile vastu ja siis ongi viimane aeg umbes viie kilo raskune linnuke külmkappi panna,“ nentis Heidi. „Rinnafileed eraldades avastasin, et külmikus on ka poest ostetud broileri rinnafilee ja tegin pisikese võrdluspildi. Poes müüdav lind on küll oluliselt noorem, kuid pole saanud kordagi näha päikest ega vabalt liikuda, siblida ega ussikesi nokkida. Rinnafileede värvivahe annab selle toonusest selge pildi. Kuigi ma poeliha ikka aeg-ajalt olen sunnitud ostma, eelistan ma alati kas oma või mõnes teises talus kasvanud loomade-lindude liha.“

Märksõnad

sigrim

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga