Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

Suvine arbuusikook

Uudised ja sündmused

Suvine arbuusikook

Ragne Värk Naisteleht
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mati Hiis/Õhtuleht
Kui arbuuside värskendav ja magus hooaeg on saabunud, tuleb valmistada üht koogikest just sellest roosast viljast. Arbuusikook on kui suvine maitsete serenaad – üdini mahlane ja magus. Lisaboonusena ei nõua see ahjukuumust!
Lõika arbuusi paksemast osast välja 4–5 cm paksune ring ja eemalda koor noaga. Patsuta arbuus majapidamispaberiga korralikult kuivaks.
Sega toorjuust kausis lahti. Vahusta teises kausis koor suhkruga vahule ja lisa see ettevaatlikult segades toorjuustule. Kata 1/3 seguga arbuusi ääred ja pealne. Jäta umbes 1/3 segust alles. Äärista kook pealt banaaniviiludega ja kata seejärel ülejäänud vahukooreseguga. Raputa koogi külgedele ja peale seesamiseemneid. Seejärel kaunista kook endale meelepärasel moel.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga