Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uudised ja sündmused

Maailma uus toidudebatt: Kas sina sööksid sinepipitsat?

Uudised ja sündmused

Maailma uus toidudebatt: Kas sina sööksid sinepipitsat?

Toimetas Manona Paris
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Panthermedia/Scanpix
Just – sellist pitsat, kus tomatikastme asemel on kasutatud sinepit? Ameerikas on igatahes selline roog välja mõeldud ning Itaalia toidu puristid hulluvad. Nende sõnul ootab sinepipitsat kindel vendetta. 
New Yorgi südames Manhattani saarel asuv restoran Lions and Tigers and Squares eripära on see, et nemad pakuvad Detroidi stiilis pitsat - kandilist, krõbeda äärise ja ohtra kattega. Söögikoht on üsna kiiresti saanud populaarseks ning ei karda katsetada uute retseptidega.

Nende üks viimaseid leiutisi, kus tomatikaste on asendatud ohtra magusa sinepiga ning kaetud veelgi suurema koguse juustuga, saab sotsiaalmeedias aga iga päev sõimata. Mõnedele see siiski meeldib ka.

„Kõigil, kes öögvad ananassiga pitsa pärast – see siin on tegelik põhjus südamel pahaks minna,“ kuulutab üks säutsuja.

„Ja just sellepärast tulnukad meid väldivadki“, nendib teine.

„Mis on sel pitsaga pistmist. Sisuliselt on tegu lahtise sooja võileivaga,“ on aga mõni teine tvitterdaja leebem.

„Mina küll tahaks proovida,“ nendib aga rohkem kui üks säutsuja.

No kes siis juustust ikka ära ütleb? Pitsat ennast vaadake SIIT.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes