On selgunud Eesti esindaja Bocuse d'Or Euroopa voorus

16.märtsil Tallinnas Swissotellis toimunud Bocuse ‘Or Eesti vooru võitis Vladislav Djatsuk, k…
16.märtsil Tallinnas Swissotellis toimunud Bocuse ‘Or Eesti vooru võitis Vladislav Djatsuk, kes sai sellega pääsu maineka ülemaailmse kokandusvõistluse Bocuse d’Or Euroopa eelvooru. Kokanduse olümpiamängudeks kutsutud võistlusele pürgis tänasel võistlusel neli Eesti tippkokka.

Bocuse d’Or Europe 2008 Eesti voorus astusid võistlustulle Tõnis Siigur, Vladislav Djatsuk, Peeter Pihel ja Dmitri Rooz, kes pidid igaüks valmistama ühe roa lõhest ja ühe lambast. Toidu maitse ja välimuse põhjal hindas rahvusvaheline žürii teistest kõige paremaks nii Vladislav Djastuki lõhe- kui lambarooga ning valis ta ka võistluse võitjaks.

Eesti finalistid valiti välja peakokkade ja arvamusliidrite seas läbiviidud küsitluse tulemusena Bocuse d’Or Eesti presidendi Dimitri Demjanovi poolt.

Vladislav Djatsuk töötab restorani Egoist peakokana ning on läbinud mitmeid koolitusi Prantsusmaa ja Rootsi tippkokkade käe all. Vladislav valiti Eesti aasta kokaks 2003.aastal ning on lisaks saanud kolmanda koha 2006.aastal Rootsis toimunud “The Best Coastal Kitchen in Europe” võistlusel ja “Baltic Culinary Star Cup’il” Peterburis 2005.aastal teise koha.Eesti võistluse žüriisse kuulusid rahvusvaheliselt kõrgelt tunnustaud kokad Sven Erik Renaa Norrast, Jarmo Vähasavo Soomest, Rasmus Kofoed Taanist ja Christer Lingström Rootsist. Eesti esindajatena olid žüriis Siiri Kirikal, Angelica Uudeküll restoranist Aed, Roman Zasterinski restoranist Ö, Michael Bhoola restoranist Pegasus, Andrus Laaniste restoranist Tallink Spa ning Andrei Smakov restoranist Kadriorg. Vaata ka: 10.03.2008 uudis: Kokkade olümpia Bocuse d'Or Eesti eelvoor
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Leanika 11.mai 2012 18:21
Täitsa hea oli jah:) ja kiire!
JaanikaJa 21.jaan 2011 16:04
Tõesti hea roog ja mõnus, et nii kiirelt valmib!
Triin28 23.dets 2010 12:16
Väga maitsev ja kergesti valmistatav! :)
1