13. märtsil avas uksed uus Eesti köögil põhinev restoran Kaerajaan

Kaerajaan püüab ühendada vana ja traditsioonilist Eestit uue ning moodsa Eestiga kasutades selleks n…
Kaerajaan püüab ühendada vana ja traditsioonilist Eestit uue ning moodsa Eestiga kasutades selleks nii pakutavat toiduvalikut kui ka sisekujundust. Kohalik köök on turistidele võimaluseks kohaliku kultuuriga tutvumiseks, kuid kindlasti oodatakse uude söögikohta ka kõiki kohalikke gurmaane. Kahel korrusel paikneva restorani alumisel korrusel hakkab tööle kohvik ning ülakorrusel asub laemaalingutega ja suurepärase vaatega á la carte restoran. „Kasutame võimalikult palju kohalikku toorainet ja valmistame sellest traditsioonilisi eesti toite moodsas võtmes,“ selgitab üks uue restorani omanikke Roman Kusma. Roman Kusma on ühtlasi ka Altja kõrtsi rentnik, sealt pärinevad ka mehe kogemused klassikalise Eesti köögiga. Nii võib Kaerajaani menüüst leida näiteks köömnete ja rukkileivaga paneeritud räimefilee balsamico vinegreti ja tatra-kamajahukoogiga või kanarulaadi eestimaise kitsejuustuga, mis on serveeritud kukeseenekastme ja üleküpsetatud mulgipüreega. Kaasaega ajalooga ühendades on lahendatud ka sisekujundus. Ruumilabori sisearhitektid Janno Roos ja Andres Labi on taluarhitektuuri ühendanud tänapäevase vormikeelega. Eriti eredalt tuleb see esile ultramoodsas mantelkorstna jala sisse ehitatud tualetis. Trepi kõrval seinal on remondi käigus avastatud kivitahvel aastaarvuga 1670. Restoran Kaerajaan on juba kolmeteistkümnes Raekoja platsi ääres asuv söögikoht.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mariseke 17 25.okt 2012 15:11
ülimaitsev, soovitan!
veera 13.okt 2012 16:33
parem söök
Birgit 25.mai 2011 13:47
Tegin ning oli VÄGA maitsev! Täna siis vaatan uuesti retsepti, et teha seda sama teist korda uuesti.
1