Eesti parimad grillijad tegelevad maitseainete ja kohviga

Laupäeval Türil toimunud grillimisvõistlustel selgus, et eesti parimad searibi grillijad töötavad ma…
























Laupäeval Türil toimunud grillimisvõistlustel selgus, et eesti parimad searibi grillijad töötavad maitseainete ja kohvitoodetega tegelevas ettevõttes Meira.


Fantaasiarikkamad grillkokad on aga pärit Türilt!
„ Türi Vallavalitsuse võistkonna valmistatud fantaasiaroogade vooru võidutöö oli tõeliselt isuäratav. See oli koostatud iseküpsetatud grillitud leivast, mis oli täidetud endavalmistatud kiluvõidega ning millele lisaks esitleti meest, moosist ja maitsetaimedest valmistatud mopkastmega kaetud (glasuuritud) grillitud pirne,” kirjeldas fantaasiavooru võidutööd Enn Tobreluts. Ta lisas kiitvalt, et enamik võistlusroogadest olid igati sellised, mida võiks julgelt lauale panna ja mida järele ei jäetaks.
Ribigrillimises sai teise koha võistkond „Hüdroehitus” ning kolmanda „Käo kommuun”. Fantaasiavoorus jäid teist kohta jagama võrdsete punktidega võistkonnad Tallinna Külmhoone, ajakiri Naised ning Eesti juustu tegija. Kolmanda koha sai Selveri võistkond.
Kokku osales grillvõistlustel 40 võistkonda ehk üle 500 grillmeistri.
Publikuna külastas Türi lauluväljakul laupäeval kella 11–23 toimunud Hea Toidu Festivali Grillfest ligikaudu 15 000 inimest. Rahvale pakkusid huvi kõik seitse festivaliala, kuid eriti populaarsed olid Eesti toidu ala ning grillimisvõistluste ala. Pealava ette kogus enim inimesi ansambel Kihnu poisid. Pidevas kasutuses oli ka Juku lasteala, kust oli nii mõnelgi lapsevanemal raske oma võsukest koju meelitada.
„Festivalil ei toimunud ühtegi märkimisväärset intsidenti, millega politsei oleks tegelema pidanud,” kinnitas Grillfestil korra tagamist juhtinud Türi konstaablijaoskonna juhtivkonstaabel Tarmo Kivi. Grillfestil arstina valves olnud parameedik Mare Liigeri sõnul tuli esmaabi anda vaid ühel korral, lapsele, kes oli koos vanematega saunas olles põletada saanud.
„Kõik läks üle ootuste hästi ja meil on selle üle tõeliselt hea meel. Külastajate arv näitas selgelt, et inimestel on toidufestivali vastu huvi ning elu ei käi ainult pealinnas,” ütles Grillfesti peakorraldaja Auris Rätsep.
Lisainfo:
Auris Rätsep (Festivali peakorraldaja) – 5043000, festival@grillfest.ee
Enn Tobreluts (Võistluste peakorraldaja) – 5165581, enn@grillfest.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 16.dets 2007 15:12
Eesti filmiklassikast on teada, et seda nimetatakse "munadeks Birminghami moodi". Mis see Läti siia puutub? :)
AgeAnni 17.juuli 2007 19:59
ma tavaliselt röstin saia enne, siis ei pea nii kaua ootama:P ja ilma tomatita.. ja panen ka soola ja pipart maitsestamiseks
merka34 29.aug 2005 09:43
Väga maitsev.Minu peres valmistatakse seda leivaga ja praetakse mõlemalt poolt,lisades soola ja pipart.
1