Parim toiduaine 2007

Autor: Postimees
Eesti parima toiduaine konkursi raames valiti 2007. aasta parimaks Mumuu funktsionaalne kirsimaitseline dessert. Parimaks mittealkohoolseks joogiks tunnistati tooteseeria Mahlakas Salvestilt ning parimaks alkohoolseks joogiks Vana Tallinn Choc
Eesti parima toiduaine konkursi raames valiti 2007. aasta parimaks Mumuu funktsionaalne kirsimaitseline dessert.

Parimaks mittealkohoolseks joogiks tunnistati tooteseeria Mahlakas Salvestilt ning parimaks alkohoolseks joogiks Vana Tallinn Chocolate Cream Livikolt.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu tegevjuht Sirje Potiseppa sõnul näitas konkurss selgelt, et järjest enam pööratakse tootearenduses tähelepanu toiduainetele funktsionaalsuse lisamisele, kindel suund on võetud tervislikkusele.

Tooteid hindasid toidueksperdid, järelvaleorganite esindajad, toidust kirjutavad ajakirjanikud. Hindamiskomisjoni tööd juhtisid Raivo Vokk ja Aino Kann TTÜ Toiduainete Instituudist.

Alagruppides olid parimad tooted järgmised:

  • Parim Lihatoode 2007: Kanalihavardad barbeque marinaadis (AS Tallegg)

  • Parim Pagaritoode 2007: Viljakas võileivaviilud rukkihelveste ja -teradega (AS Leibur)

  • Parim Kondiitritoode 2007: Kalev Piimasokolaad küpsise- ja ploomitükkidega (AS Kalev Chocolate Factory)

  • Parim Kaste 2007: SO SOJA Sojamajonees Naturaalne (Soya Foods Baltic OÜ)

  • Parim Valmistoit 2007: SO SOJA Tofukuubikud Itaalia Kastmes (Soya Foods Baltic OÜ)

  • Parim Piimatoode 2007: Mumuu funktsionaalne dessert - kirsi (OÜ Põlva Piim Tootmine)

  • Parim Kalatoode 2007: Jahutatud lõhefilee portsjonid grillmarinaadis (AS Spratfil)

  • Parim Köögiviljatoode 2007: Õlleuba singiga (AS Salvest)

Kolmeteistkümnendat korda läbiviidaval toiduainekonkursil osales 150 erinevat uudistoodet.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
nimi 15.sept 2008 17:15
anuka Mina teen nii- saiaviiludele võimargariin siis peale möni õhuke lips mugulsibulat,siis viil või pool viilu keeduvorsti või sinki.Siis peale tomativiil ja kõige peale juustuviil.Ahjuplaa-
dile ja ahju.180 C juures keskmisel tasandil nii kaua kui juust pealt sulab siis all juba veidi krõbe.Teen nädalas kordki.
magus tydruk 11.mai 2007 19:56
Olen teinud korra ja taas tulin otsima.Imehea,isegi ämmale meeldis.
käpe 18.okt 2006 11:46
hea ja kiire hommikusöök! aitäh!
köögimann 14.okt 2005 19:50
Täiega hea:D
Malle Karakull 19.mai 2005 16:50
lastele sobimatu, puuduvad juurviljad ja toorjuust
Koolar 29.dets 2004 12:22
Väga hea! Koostisaineid võib ka varieerida vastavalt maitsele ja ikka on hea!
1