Veski Matil on tarbijatele uued üllatused

Veski Matil on tarbijatele uued üllatused. Tootevalikusse on lisandud Riiside perekond ning 125 grammistes keedukottides tooted. Perekond Riis on justkui keskmine eesti perekond: isa, kelleks on
Veski Matil on tarbijatele uued üllatused. Tootevalikusse on lisandud Riiside perekond ning 125 grammistes keedukottides tooted. Perekond Riis on justkui keskmine eesti perekond: isa, kelleks on basmati riis, ema jasmiini riis ning laps on risotto riis. Basmati riisi peetakse riiside Kuningaks. Hindikeelne sõna ”basmati” tähendab hästi lõhnavat ja aromaatset ning seetõttu on see kitsas ja pikateraline riis tuntud just oma peene maitse ja lõhna poolest. Peale keetmist on tunda kerget pähkli maitset. Pärit on basmati riis Himaalaja mäejalamilt, Põhja-Indiast. Juba sajandeid on seda riisisorti imporditud Araabia maadesse. Kuna araablased on olnud läbi aastasadade rikkad, siis on nad saanud endale lubada kõige paremat ja maitsvamat riisi. Nüüd on see võimalus olemas ka Eesti inimesel.

Lisaks basmati riisile oleme turule toonud jasmiini riisi. Maailmas kasvatatakse väga palju erinevaid riisiliike ning seetõttu on mõistlik valida iga toidu jaoks sobiv riis. Jasmiiniriisi viljeletakse Tai põhiosas, seetõttu nimetatakse seda vahel ka Tai riisiks. Igal riisil on olemas oma nime saamise lugu. Jasmiini riisi keetmisel eraldub nõrka jasmiini lõhna ning sellest tulenebki selline suursugune ja orientalistliku alatooniga nimi. Proovige ja te tunnete seda!

Basmati ja jasmiini riiside omadused avalduvad kõige paremini kui seda keeta õige veekogusega. Sobivaim vahekord riisil ja veel on 1:2,5. Soolaga maitsestatud keevale veele lisatakse riis ning keedetakse madalal kuumusel valmis (orienteeruvalt 10-15 minutit). Riis on valmis kui vesi on riisi imendunud. Peale keetmist lastakse veel järelvalmida kaanega kaetud potis umbes 15 minutit. Värvilise riisi saamiseks võid lisada keeduvette kurkumit või paprikat. Saad vastavalt kas kollase või punase riisi. Kasutatakse aasia köögis, kuna neil riisidel on hea kleepuvus ja seetõttu on pulkadega mugavam süüa. 1 dl kuivatatud riisi keetmisel 2,5 dl veega saadakse 3 dl keedetud riisi.

Riisiperekonna pesamuna on ilus ja ümarapõskne risotto riis. Nimi viitab itaalia päritolule ning seal ongi risotto riis eriti soositud. Keetmisel imab risotto riis endasse rohkesti vett, mistõttu pakendil olevaid juhtnööre tasub arvestada. Keetmisel kleepuvad need teineteise külge.


Lihtsust ja kiirust igapäevasel toiduvalmistamisel lisavad Veski Mati keedukottides pikateraline riis, sõmer riis ning tatar.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa